View Full Version : Какво е месечното ви възнаграждение/доход?
Малко ми е "неудобно" че пускам такава тема, но напоследък все по-често се говори за пари, за стачки, за увеличение на заплатите, за стандарт на живот и прочие. Проучването е с една едничка цел да задоволи моето любопитство и да ми даде малко "теми" за размишления.
Благодаря на участвалите в анкетата...
П.П.
- не съм разделял на групи сумите над 1000лв, защото съм останал с впечатлението, че това е "лелеяната" цифра у нашенеца и тя ще го накара да се чувства по-щастлив ;)
то лошо няма ма що само до над 1000 си сложил?
наш колко хора тука могат да напишат над 2000 примерно? :wink:
...е то с Алфа ТРЯБВА да си над 1000 :):) иначе умираш от глад или Ти или Алфата :):)
trustworthy
17-10-2007, 16:15
...е то с Алфа ТРЯБВА да си над 1000 :):) иначе умираш от глад или Ти или Алфата :):)
...или те избива на пиянство като онзи от подписа ти :lol:
А безработни няма ли, дето карат алфа бе? :)
епа има ли? :wink:
ае малко кофти анкета....
накрая хората с малки заплати като видят резултатите ще се почувстват още по бедни...
според мен е добра, всеки трябва да се стреми към повече. Аз съм от втората група, но така е в БАН ;)
trustworthy
17-10-2007, 16:25
А пък колко има, дето заслужават да останат без работа, за дето по цял ден висят във форума... :lol:
А пък колко има, дето заслужават да останат без работа, за дето по цял ден висят във форума... :lol:
ти па кого визиряш ся м? :wink:
trustworthy
17-10-2007, 16:40
@Търтея
Трай сега! Нали те търпят още тебе ;)
ае малко кофти анкета....
накрая хората с малки заплати като видят резултатите ще се почувстват още по бедни...
Така, както е формулирана анкетата, излиза, че 1000+ са 'заможните', а това не е така. Не е обективна. А понятието 'малка заплата' е толкова абстрактно на фона на покачването на цените, че... :?
Така, както е формулирана анкетата, излиза, че 1000+ са 'заможните', а това не е така. Не е обективна. А понятието 'малка заплата' е толкова абстрактно на фона на покачването на цените, че... :?
естествено, че всяка анкета с конкретни стойности няма как да е обективна :) защото не всеки разчита на пари от заплата :)
пс. аз колкото и да получавам все не ми стигат и все ми е малка заплатата :lol:
Alexanderbb
17-10-2007, 16:47
1000 лева нищо не са вече. А много зависи и колко хора ги харчите.
пс. аз колкото и да получавам все не ми стигат и все ми е малка заплатата :lol:колко познато :oops: :oops: :oops:
Пооправих анкетата, ама ще трябва да гласувате отново :lol:
Умре марко , няма връщане.
Умре марко , няма връщане.
Ти ще каеш, я виж сега :lol:
Да ама заминаха гласовете :)
Иначе си прав, па макар и седнал предполагам.
Това обаче е ужасно смислено:
над 3000 лв
от 3000 до 5000 лв
Къде е разликата ?
jblmusic
17-10-2007, 19:01
епа има макар и да не съм с алфа, а с ГТ
vikoalfa
18-10-2007, 01:07
Еми за безработни,аз в момента нямам работа и кво да кажа-или аз или Алфата отговарям вектрата или в краен случай и аз се качвам на Г.Т. :twisted:
С тази алфона само с доход над 1000 лв,иначе не става,а както имам намерения за 147,ще трябва да отделям още повече средства
...ами от последните няколко национални стачки, 1000лв беше най-често спряганата цифра... Извода, който обаче сега си правя от анкетата е, че "колкото повече, толкова повече" ... :) ...а и удоволствието да караш Алфа май не е никак евтино ;)
Ааз от 3 години събирам пари за кола.колебая се между 155 и 156 /ако е 2-рата трябва да мина на мн сериозна диета/.Е още не съм си купил ,доходите ми са малки 300-500 лв ,Но ще си купя рано или късно.И ще е Алфа Ромео- това мога да кажа. :?
Ааз от 3 години събирам пари за кола.колебая се между 155 и 156 /ако е 2-рата трябва да мина на мн сериозна диета/.Е още не съм си купил ,доходите ми са малки 300-500 лв ,Но ще си купя рано или късно.И ще е Алфа Ромео- това мога да кажа. :?
Дерзай, аз когато купувах мойта бех като тебе. Ма са преборих :lol:
Има да :) аз от 1 месец съм безработен. Иначе отбелязах последната си заплата в статистиката.
Така ми е кеф - работя за себе си - изкарвам малко повече, отколкото като работех за някой, ненормирано работно време и т.н. :)
Имаме си единак - 1 в сумата 4000-5000лв.
Малко ми е странно как става това, защото този човек, който взима 4500лв примерно, според мен работи за себе се (не получава заплата от "нормална" работа) и как всеки път ги докарва до толкова :lol:
Малко ми е странно как става това, защото този човек, който взима 4500лв примерно, според мен работи за себе се (не получава заплата от "нормална" работа) и как всеки път ги докарва до толкова :lol:
познавам поне 5 души със Заплати официялни над 5000лв.....че някои и доста отгоре.... работят за западни фирми в БГ
Зет ми получава най-официална месечна заплата 18 000 лева чисто- работи за австрийска фирма в БГ.
Това е само заплатата, при добри резултати има и премии, които са повече от заплатите.
trustworthy
21-10-2007, 13:49
Има си хора, които получават подобни заплати, без да работят за себе си. Просто повечето не са чували за подобно нещо
Освен това, кой казва, че доходите могат да са само от заплата :?: Аз знам и друг вид доходи като например: от наеми ;) (тоя винаги съм го предпочитал пред заплатата :lol: )
Има си хора, които получават подобни заплати, без да работят за себе си. Просто повечето не са чували за подобно нещо
Освен това, кой казва, че доходите могат да са само от заплата :?: Аз знам и друг вид доходи като например: от наеми ;) (тоя винаги съм го предпочитал пред заплатата :lol: )
Ей тва е истината - визитка с името и отдолу с малки букви рентиер
с по-малко от 1000 положението верно си е алфата или аз... ако се стигне до там избора е ясен оба4е.....АЗ :metal: :clap2: :D
trustworthy
22-10-2007, 23:17
Аз не мога да разбера такива хора, дето са им дали добри заплати, а те си купили алфа да ги прахосват :lol:
колега парите никога не стигат-а алфата си е алфа.коя друга кола ще те изкара на терасата на блока да и се любуваш.изкарвам около една добра 146 на месец-не ми стигат.преди 2 години изкарвах 6 пъти по-малко,познай-пак не ми стигаха.тогава мечтаех за 156,сега минах през 156,карам 147(най яко изпълнение) и мечтая за brera.колкото и да вземаме ще имаме по-големи мечти,затова си живеем :twisted:
trustworthy
23-10-2007, 12:01
...изкарвам около една добра 146 на месец-не ми стигат....
Е ти тогава получаваш някаква имагинерна сума, щото добри 146-ци и въобще алфи няма бе :)
абе аз колкото и да взимам все двойно повече харча... ма тва май не е правилно...
колкото повече зимам толкова повече харча един затворен кръг от който няма изход :choice:
jblmusic
23-10-2007, 14:11
Аз като в момента съм безработен и си търся работа за над 1000 лв да се включвам ли ?
http://www.investor.bg/?id=60298
Средният доход на домакинствата за декември достигна 844,75 лв.
15.02.2008 11:53
Средният общ доход на домакинствата за декември 2007 г. е 844,75 лв. Ръстът на показателя на годишна база леко се забавя до 23,9 на сто спрямо 25,9 на сто през ноември, показват обявени днес данни на Националния статистически институт (НСИ). За ноември средният общ доход на домакинство беше 681,12 лв.
От друга страна разходите на домакинствата за декември засилват ръста си до 21,6 на сто до средно 769,26 лв. За сравнение през ноември показателят отчете ръст от 17,9 на сто на годишна база до средно 642,35 лв.
Средният доход на човек през декември е 338,53 лв., а средният разход – 308,28 лв.
В структурата на приходите най-голям дял има работната заплата, формираща 42,3 на сто от семейния бюджет спрямо 48,4% през ноември. Следват пенсиите, чийто дял намалява до 19,7 на сто от 23,6 на сто за предходния месец, и приходите от домашното стопанство със 7,3 на сто спрямо 5,9 на сто през ноември. Делът на приходите от предприемачество намалява до 5,1 на сто от 5,5 на сто за ноември.
Най-голяма част от разходите отново са тези за храна и безалкохолни напитки, за които домакинствата са похарчили средно по 300,64 лв. през месеца (39,1 на сто от всички разходи). За сравнение през ноември този дял е бил 38,3 на сто (246,07 лв.).
Разходите за жилища, вода, ток и горива формират 11,8 на сто (90,58 лв.) от всички разходи спрямо 14,2% през ноември (91,06 лв.), а тези за транспорт намаляват до 5,4 на сто (41,89 лв.) спрямо 5,9% (37,76 лв.) през ноември.
Безработицата за януари е 7,38%
15.02.2008 15:53
Равнището на безработица в България през януари 2008 г. е 7,38%, съобщават от Агенцията по заетостта. Отчита се увеличение от 0,47 процентни пункта спрямо декември 2007 г. Спрямо януари 2007 г. се отчита намаление с 2,29 процентни пункта.
В бюрата по труда са регистрирани 273 280 безработни, със 17 370 лица (с 6,8%) повече спрямо предходния месец. В сравнение с януари 2007 г. безработните намаляват с 84 799 души.
В 9 области равнището на безработица се запазва по-ниско от средното за страната: София-град (1,53%), Габровска (3,90%), Бургаска (4,31%), Варненска (5,47%), Пернишка (5,84%), Пловдивска (6,07%), Старозагорска (6,33%), Благоевградска (6,66%) и Русенска (6,79%).
В останалите 19 области равнището на безработица е над средното за страната и най-високите му стойности продължават да се отчитат в областите Търговище (16,05%), Монтана (13,69%), Шумен (13,35%), Разград (13,14%) и Видин (12,75%).
През първия месец на годината в бюрата по труда са заявени общо 45 142 работни места, с близо 36 хиляди повече от декември. Констатираното увеличение е резултат основно от старта на преобладаващата част от одобрените проекти по национални програми, но принос има и известното оживление на първичния пазар на труда, се казва в съобщението на агенцията.
По програми за заетост през януари са заявени близо 35 хиляди работни места, с над 32 хиляди места повече от декември. На първичния пазар са заявени 9917 места. По мерки от ЗНЗ са заявени 304 работни места, като 270 от тях са от частни работодатели. В резултат на работа са постъпили 43 084 безработни.
В обучение за професионална квалификация през януари са включени 1097 безработни лица.
Добре съвсем анонимно , какво трябва да работиш за да взимаш заплати 5 бона + в Българско ? Изключвам някви шефове на огромни фирми просто са ми интересни някви реални примери? С какво се за занимават такива хора или какво са завършили ? Аз познавам само един на такава заплата - сис админ в хостинг компания без висше разбира се :lol: .Разбира се часпрома е ясен , него не го включваме :!:
ПС отивам да си сзема нов-часовник за около 100к .. от заплата
BillyBoy`
16-02-2008, 08:43
моето месечно възнаграждение е към 500лв някъде :wink:
Малко ми е странно как става това, защото този човек, който взима 4500лв примерно, според мен работи за себе се (не получава заплата от "нормална" работа) и как всеки път ги докарва до толкова :lol: какво странно има в това и кое е нормална работа според теб?
всеки на управленско ниво в чуждестранна ИТ фирма взима тези пари :wink:
айде и аз от утре съм в тва число.... 2000 евра без премиите баси колко съм богат
Моето месечно възнаграждение е от порядъка на 1000-1200лв. Ако ще и 5 бона да са,пак няма да стигат.
x-ekutor
17-02-2008, 15:56
ако карам БМВ мога ли да гласувам :?: :drive:
ако карам БМВ мога ли да гласувам :?: :drive:
Ти си с тенденция скоро да станеш от сектата , затва гласувай :)
cassillas
18-02-2008, 21:09
А на колко се осигурявате , лично се осигорявам на почти 4 пъти по-ниска заплата от реалната която получавам!
А на колко се осигурявате , лично се осигорявам на почти 4 пъти по-ниска заплата от реалната която получавам!
Балиго на колко, ама всеки месец превеждам на счетоводителката си 500 лева за осигуровки, че иначе март ме удря такова изравняване, че ми се завива свят.
всеки на управленско ниво в чуждестранна ИТ фирма взима тези пари :wink:
Добре , а в не ИТ фирмите? Аз не си зададох въпроса правилно. За ИТ сектора имам някаква представа. По-скоро така и разбрах не ИТ някакви примери. Примерно за хора под 35 40 години де, не работил за компанията майка 28 лета.
всеки месец превеждам на счетоводителката си 500 лева за осигуровки
?? бах. максимума осигуровки на месец е 260 лева - това за заплати >=2000лева, което е и тавана на осигурителния доход.
фонд "Пенсии" 136.00 лева
фонд "ОЗМ" 28.00 лева
фонд "Безработица" 8.00 лева
ДЗПО в УПФ 40.00 лева
здравни осигуровки 48.00 лева
общо осигурителни вноски 260.00 лева
ми на 2000 лева - тва е тавана. иначе данъци си плащам на цялата заплата.
всеки месец превеждам на счетоводителката си 500 лева за осигуровки
?? бах. максимума осигуровки на месец е 260 лева - това за заплати >=2000лева, което е и тавана на осигурителния доход.
фонд "Пенсии" 136.00 лева
фонд "ОЗМ" 28.00 лева
фонд "Безработица" 8.00 лева
ДЗПО в УПФ 40.00 лева
здравни осигуровки 48.00 лева
общо осигурителни вноски 260.00 лева
Тва + работниците :lol: