View Full Version : удавяне в 33???
така , пиша защото сериозно започвам да се ядосвам.
При наличие на вода навън ( автомивка или дъжд ) ми се изсипва яко вода от двете кръгчета пропускащи въздух отвън да влезне вътре (особено на 90 градусови завои)
Временно решение няма, дори и като спра с копчето въздуха да влиза вътре. и така днес съм с чифт кецове и чорапи назад, но с две двулитрови локви напред..
какво правиме, колеги, моля ви кажете защото всякак я обичам , ама да ми мухляса вече незнам.
:bath:
мерси
BOXER_33_PLD
22-10-2007, 17:23
Здрасти,
според мен са ти запушени с листа (най-вероятно) каналчетата дето отвеждат водата от въздуховодите.
Alfa User
22-10-2007, 17:35
И аз страдах от това, даже си имах проблеми с таблото с бушоните заради минаващата през него вода. Но решението е просто :
1. Сваляш чистачките;
2. Сваляш пластмасовите кори под чистачките - развиват се 4 болтчета, и самите кори се отделят внимателно, за да не счупиш придържащите ги щипки;
3. Под корите, в двата края на купето - пред ъглите на предното стъкло, има две ниши, чиято цел е да събират водата от дъжд и т.н. В най-ниските места на тия ниши има по един отвор, откъдето по принцип трябва да изтича насъбралата се вода. Точно тук ти е проблема - насъбрала се е много кал и др. боклуци, и водата вместо да изтича навън, се влива в купето, защото следващата най-близка дупка е тази за студения въздух в купето.
4. В двете дупки са закрепени едни къси пластмасови (или бяха каучукови...) тръби, които трябва да отвеждат водата зад предната гума. Трябва да ги махнеш, защото в горния си край имат кръстачка, която да спира едрите боклуци, а в долния имат един вид клапа, която се отваря само навън - т.е. за да изпуска водата от тръбата. За целта трябва да свалиш или поне да отместиш достатъчно кората под калника, за да достигнеш с ръка до тръбата, и да я издърпаш внимателно.
5. Тук на помощ идват трилитрова туба с вода и дълга отвертка - с тяхна помощ трябва да разбиеш и махнеш всичката гнусотия от нишата. Сипвай по малко вода, за да може да си изтича от правилното място, докато не се изчисти всичко както трябва. Същата процедура правиш и с водоотводните тръби.
6. Поставяш обратно тръбите (по-удобно е отдолу, откъм подкалника, както казах), внимателно прикрепяш пластмасовите кори със щипките (внимавай коя е отгоре, и коя - отдолу, защото по средата трябва да се застъпят), стягаш си ги с винтчетата, и монтираш обратно чистачките.
7. Затваряш капака, кефиш се на сухото купе, и черпиш по едно-две сгряващи питиета :tequilla: (да не изстиваме от мокрите крака).
Айде успех, и пиши как е минала операцията :th_up:
JORDANGT
22-10-2007, 20:17
Чакам да видя как ще извършиш цялата операция сама :shock: :wink:
Alfa User
22-10-2007, 21:36
Еми аз се справих сам ... при това цялата тая операция я подредих като "процедура" по метода на пробата и грешката. Така че ако на човека ръцете не са му завряни нейде отзад, ще се справи. Поне има ръководство вече, няма да се чуди и мае като мене :lol:
JORDANGT
23-10-2007, 00:30
Чакам да видя как ще извършиш цялата операция сама :shock: :wink:
Това искам да кажа :static:
мерси alfa user !!! :wink:
а данчо, тва че съм САМА, не значи, че ръцете ми са отзад, а и тва че съм женско, съвсем не ме прави русо, тъй че, жвииш що е то 'от любов към колата' ..
ще уведомя как е протекъл ремонтът.
още веднъж мерси много
:baby:
Alfa User
23-10-2007, 12:33
Е добре де, откъде да знам аз че е жена ... ника не насочва правилно :twisted: Но и така да е - щом има желание, ще се справи - нито една операция от цялата процедура не е тежка или толкова сложна. Пък ако трябва, ще иска помощ от приятел ;)
Важното е да свършим работа !
JORDANGT
23-10-2007, 21:49
Разбира се че не е нещо кой знае какво,просто се бъзикам.
А иначе си го описал перфектно :prescription:
А за тебе (maluk) не се и съмнявам че ще се справиш или поне ще опиташ :wink:
Ами дай да го оправим ника на колежката за да нестават обърквания- "Малка" как ви звучи?
vikoalfa
23-10-2007, 22:27
Става,стига дамата да е съгласна.Колкото по темата най-първата ми 33ка беше толкова гнила,че наистина като минавах през по-големи локви ми се пълнеше с вода наистина до глезените :lol: естествено щом имаше дъжд никой не искаше да се вози при мен :frown: Тогава приятелите ми за рождения ден ми подариха плавници :shock: :lol:
Профчо, оставете ника на девойката! Тя така си се е регистрирала. Ако имаше желание за промяна отдавна да го е заявила. А това, че някои от колегите не могат да се ориентират не е болка за умиране.
"Малка" как ви звучи?
за да ми е никът 'малък', има причина...1во бая хора така си ми викат по принцип, 2ро ми отива и 3то - некакси предвид ,че нямам рокля...няма нужда...'малка' звучи като 'сладурана', а тва е много розово.
относно ремонта - готов е,eto снимки да видите как ей с тия две ръчици дето пишат операцията беше извършена успешно :static:
мерси на alfa user и фотографа:p.
http://venci.alfaromeo-bg.com/forumi/maluk/002.jpg
http://venci.alfaromeo-bg.com/forumi/maluk/003.jpg
http://venci.alfaromeo-bg.com/forumi/maluk/008.jpg
http://venci.alfaromeo-bg.com/forumi/maluk/013.jpg
http://venci.alfaromeo-bg.com/forumi/maluk/019.jpg
http://venci.alfaromeo-bg.com/forumi/maluk/024.jpg
mitaka_cs
24-10-2007, 16:41
:bravo: Само не разбрах защо харесваш 33-ките без лайсни на вратите :lol: Както и да е.При първия дъжд ще стане ясно успешна ли е била операцията :P
браво :clap2:
само така, колежке!
:bravo: Само не разбрах защо харесваш 33-ките без лайсни на вратите :lol:
е как що, щото 'наш'то гардже си е най-хубаво', а 'наш'то' ...лайсни нема :lol:
Екстра!
Браво за ентусиазма!!!
Супер си!!!
Alfa User
24-10-2007, 23:19
Понякога му трябва малко на човек за да свърши всичко сам. Поздравления за колежката !!!
Еййй това е жената!!! Дай боже всеки му! Браво на малкото :bravo: ! Само така! До година искам да сменяш масло и накладки! По-догодина съединител!
Само един съвет и от мен - понеже не трябва да си мислите че след 2 месеца няма да е същото положение /освен ако колата не е гаражна/. Ако пак се наложи, пък и дори профилактично, от страната на шофьора може да се напипа гумената тръба, която е запушена и без да се махат корите под чистачките. Могат да се извади на ръка и да се почисти без да се развърта нито един болт. Просто трябва да се проследи откъде минава водата и ще се види тръбичката.