View Full Version : Изпотени стъкла...
Есен е...
Мkого дъжд много нещо...
:P
Няма оправия с тия прозорци..
каквато и температура да сложа, каквато и сила на вентилатора джамовете се запотяват.. Бахти..
От какво може да е ??? :shock: :shock: :shock:
хаха
отвори се предните прозорци по един пръст
:wink:
хаха
отвори се предните прозорци по един пръст
в дъжда... ?
Нали ш удавя бе човек :P
1 нема се удавиш
2 щом те влече карай със запотени стъкла
1 нема се удавиш
2 щом те влече карай със запотени стъкла
е няма ли вариант стъклата да са затворени...
хем сухи... ?
:shock:
Ми имам уж...
даже към климатроник клони...
ми или не го пускаш или не работи или филтъра не си го сменял никога :idea:
ми или не го пускаш или не работи или филтъра не си го сменял никога :idea:
ми не съм го сменял...
с оглед продавача на колата смея да двърда...
че май верно не го е сменял НИКОГА...
Къде се намира тая гад и трудно ли се сменя...
(сори ако е ноо тъп въпроса.. ама .. кат не знае човек :shock: )
Alexanderbb
23-10-2007, 11:01
Аз открих чувствителна разлика след като си зимих хубаво стъклото отвътре.
то като знаеш как става сложни неща няма :wink:
мини да ти покажа как се прави
Проблемът е дискутиран. (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=6464&highlight=%F4%E8%EB%F2%FA%F0+%EA%F3%EF%E5%F2%EE)
Проблемът е дискутиран. (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=6464&highlight=%F4%E8%EB%F2%FA%F0+%EA%F3%EF%E5%F2%EE)
е го бях видял...
:shock: сори за спама...
Има и още един вариант!
Отиваш на първата бензиностанция и си купуваш спрей против изпотяване на джамовете! Струва 5-6 лева и наистина върши работа!
зех го тоя филтър... от Стамболийски.. (ноо голем бе!!! аз си мислех нещо от сорта 2 на 5 сантима, то бахти парчето ми връчиха... къде ли ще завирам там... :shock:
11 лв. с отстъпката.. поздрави на магазина .. щот ми дадоха без да се легитимирам с карта на клуба...)
Тия дни ш се фърла в боя за смяната ..
Благодарности..
WhitePower
23-10-2007, 14:52
и да се похвалиш ;)
на моя му се беше скил релефа от мръсотия
зех го тоя филтър... от Стамболийски.. (ноо голем бе!!! аз си мислех нещо от сорта 2 на 5 сантима, то бахти парчето ми връчиха... къде ли ще завирам там... :shock:
11 лв. с отстъпката.. поздрави на магазина .. щот ми дадоха без да се легитимирам с карта на клуба...)
Тия дни ш се фърла в боя за смяната ..
Благодарности..
Може да се окаже и малък. :)
В някои дюкяни изглежда имат грешка в софтуера и по каталожен номер им излиза едно филтърче, което е близо два пъти по-малко от оригиналния.
колега, при смяна посоката на въздуха чуваш ли моторче да прехвърля клапите...?
За пръв път срещам този проблем с стъклата. дано нямаш запушено нещо....
При мен щом пусна парното вс. стъкла са О.К.
Да не говорим ,че в средата на таблото над централните"духалки" има една голяма която е постоянно свързана към парното - така че кадето и да ти "духа" ,да са ти винаги чисти предното и ЗАДНОТО стъкло/посредтсвом въздуха който се върти от пред на зад/ Ф А К Т !!!
У С П Е Х че за духане взимат скъпо..... :lol:
И моята доста се запотява особенно ако прехвърля критичната бройка от 2-ма човека.
Миналата зима си купих Сонакс против изпотяване, ама не върши работа като хората , пак се изпотяват но по малко.
PEPI-2ALFA
24-10-2007, 04:02
Аз открих чувствителна разлика след като си зимих хубаво стъклото отвътре.
Това е много вярно. Миналата пролет ми се наложи да взема на 1 приятел колата за около 300км. пътуване в дъжд. Той ме предупреди , че са му слаби предните духалки и стъклото се изпотява. Като тръгнах изчистих стъклото ,че беше доста мръсно и нямах никакъв проблем през целия път. Даже не пусках парното на най-висока степен.
А тая кора... под чистачките де.. има ли някъв по-специален фифел в махането...??
Щот аз вчера така фърлих едно око... ма ни винтче, ни бурмица не видях... Щипки ли е ??
Поздрави..
Alexanderbb
26-10-2007, 09:05
Махаш чистачките, после рапидките които са под стъклото и махаш. После гледай да си наместиш добре уплътненията
Махаш чистачките, после рапидките които са под стъклото и махаш. После гледай да си наместиш добре уплътненията
Tnx. frd.
Утре ако не вали ще се пробам...
Мисла дори некой фотос да напраа (с телефон..:P)
Ако стане поне, да е от полза за някой друг по-натам...
Е,... в краен случай ще сложа заглавие...
"НЕ ПРАВЕТЕ ТАКА !!!"
:)
Поздрави..
ALFA CORSE
26-10-2007, 15:56
А и рапидките са с еврейска звезда :)
Не се шашкай, развиват се спокойно с плоска отверка.
Не се шашкай, развиват се спокойно с плоска отверка.
и им се ебава майката
битчетата не са скъпи не се излагайте :P
Само така си мислиш. Аз мойте сам ги развивал много пъти с плоска, не че нямам и еврейска звезда де :)
Само така си мислиш. Аз мойте сам ги развивал много пъти с плоска, не че нямам и еврейска звезда де :)
аз изначално мисля трудно
:wink: :P
Ми смених го... :P
Той филтъра вътре беше някъв с пластамасова рамка...
Пък тоя дет го сложиж няма такава.. :shock:
Иначе наистина не е сложно..
Еврейска отвертка си имам..
начи тегаво е откачането на щипките...
Друго май няма..
Поздрави..
Напраих един два фотоса(с тел и за туй ще са пършеве от към качество)
Ма ся няам кабел да ги кача на компа...
питай бе бате питай ...
тая пластмасова рамка дето й викаш се отваря и се вади стария филтър и обратно и те така :wink:
питай бе бате питай ...
тая пластмасова рамка дето й викаш се отваря и се вади стария филтър и обратно и те така :wink:
да де ама в рамката няаше нищо... (вътре... само една платнена мрежица..)
Ама филтъра не мой влезе в в таз рамка (по-дебел е..)
:shock: ???
влаа
влаа
аз ти казах да ти смена :wink:
влаа
влаа
аз ти казах да ти смена :wink:
и са кво ?
Да пробам да завра филтъра в рамката..?
еми :wink:
иначе ше падне
еми :wink:
иначе ше падне
бахти... :shock:
Не можеш да го навреш, филтъра е по дебел,аз на моита сложих филтъра без този мрежест капак.
Стъклата пак са потни :!:
На 156 нямам такъв проблем :lol:
Не можеш да го навреш, филтъра е по дебел,аз на моита сложих филтъра без този мрежест капак.
Стъклата пак са потни :!:
На 156 нямам такъв проблем :lol:
има ли некви проблеми от таа работа... ??
BasicElement
29-10-2007, 18:33
Дам, голям проблем е това със стъклата :(
Онзи ден си взех спрей против изпотяване на Sonax и трябва да отбележа, че за сега върши перфектна работа :th_up:
Изчакай да стисне студа - пак ще си приказваме :)
BasicElement
29-10-2007, 22:11
Мислиш ли ? :roll:
Стига де, тъкмо се изкефих, че проблемът е решен :(
Момчета, при добре работеща вентилационна система на купето, не би трябвало предните и странични стъкла да се запотяват... Ако все пак това се случва, предполагам, че може да е на лице един от следните проблеми:
1 - радиаторчето за парното от някъде да изпуска.... един мой приятел по настоящем е с такъв проблем и сега събира смелост да сваля предното табло та да си смени и радиаторчето (май скоро ще звънкам на някой колега за жокер;) );
2 - клапата за промяна циркулацията на въздуха да не функционира - ако въпросната клапа стои в положение да върти само въздуха в купето, без да вкарва въздух отвън, стъкалата се запотяват;
3 - задръстен поленов филтър - ако има такъв
Обърнете внимание на тези неща!
За да се смени радиатор не е нужно да се сваля цялото табло.
http://pr_00f.alfaromeo-bg.com/Forum/re ... 304882.JPG (http://pr_00f.alfaromeo-bg.com/Forum/remonti/remont26.02/S5304882.JPG)
http://pr_00f.alfaromeo-bg.com/Forum/re ... 304883.JPG (http://pr_00f.alfaromeo-bg.com/Forum/remonti/remont26.02/S5304883.JPG)
Ама е гърч определено, за съвети - Бат Венци.
И един съвет от мен - пазете бушониерата от намокряне с антифриз.
Иво Кръстев
05-11-2007, 17:04
а тва радиаторче каде се намира точно? :oops:
а тва радиаторче каде се намира точно? :oops:
...зад барчето с пепелника. Можеш да видиш мааалка част от него, ако свалиш една пластмасова кора, която се намира отстрани на средната конзола ("барчето"), откъм страната на шофьора - до педала за газта...
vaklinator
15-11-2007, 12:00
предните странични прозорци много лесно се издухват от най крайните духалки на таблото. нужно е само въздушната струя да се насочи максимално към прозорците и всички останали духалки да се затворят. това е моето спасение с изпотените стъкла
И още един детайл, който ми е правил впечатление - ако включа климатроника на "Econ" (тоест не ползва компресор), стъклата не се издухват качествено. Предполагам, че тук играе дехидраторът на клима-та. Като изключа икономичния режим запотяването изчезва за секунди.