View Full Version : Фаровете
Колеги да ви напомня,че от 01.11.07г-31.03.08г трябва да карате с включени светлини на къси през деня,защото има санкции.Но да не карате с включени допълнителни халогенни светлини освен при:Обилен снеговалеж,мъгла,дъжд,защото това се разрешава в случате които изброих,иначе е забранено в ЗДвП-чл.74 ал1-ако не греша.
santo_traficante
26-10-2007, 10:20
иначе 20кинта глоба :P
Мен даже вече ме спряха и като почнаха да се заяждат - що карам на халогени, не знам ли кога се използват.... а през тва време минават още десет коли със запалени халогенки :screwy:
а вие шо карате на халогени??? :shock:
през деня :shock:
и да земете сички да идете да си регулирате фаровете шото некой ше го отнесе :idea:
vikoalfa
26-10-2007, 11:32
Ако се заяждат куките и пишат акт,обжалвайте как ще докажат,че си бил с включени халогени.Това е невероятна простотия особено вече вечер когато вали много помагат
Ако се заяждат куките и пишат акт,обжалвайте как ще докажат,че си бил с включени халогени.Това е невероятна простотия особено вече вечер когато вали много помагат
когато вали са разрешени бре
не е зле да се чете закона понякога :idea:
когато вали са разрешени бре
не е зле да се чете закона понякога :idea:
Колега много си прав даже съм и посочил члена от закона
Ами то в тоя ред на мисли те почти нищо не могат да докажат :P Точно затова са 2-ма или повече и в акта единия се вписва като свидетел.
Иначе аз не мога да разбера на кого ще пречат халогените,особено пък през деня :!: :roll: Айде някой от тия дето четът закона да ни просвели малко :lol: :twisted:
а защо трябва да питаш на кого ще пречат.Хората са казали че не е разрешено,но винаги ще се намери някой да задава въпроси независимо има ли смисъл от тях.Не е разрешено и точка,като станеш законодател го премахни.По същата логика- ми на кого преча ако на пътя съм само аз и карам с 200 ?!?
Тва за пушенето в колата вече се подготвя.
В Германия също - от декември пушенето в движение май ще е забранено. Също и храненето, попипването на навигационната и аудио система - абе всичко, което отвлича вниманието ти от пътя.
Както стана за телефоните, така ще стане и за тия неща, споко...
Ето дадох ти набързо няколко причини,сега ти ми кажи за халогените На теб ако не ти пука,аз искам да знам каква е причината когато ми се забранява нещо
Имаш гадни халогени , заслепяваш ме и се мятам в някоя канавка и се утрепвам - примерно. Или не виждам дупка скачам в нея пукам гума и пак съм фира.
Достатъчно ли е ?
Да не говорим че и да не се случи нещо лошо - пак причинявап дискомфорт на другите участници в движението.
Не ми е много ясно кому е нужно да се кара с халогени през деня.
Халогените не помагат да се вижда по-добре и да те виждат по-добре нито през деня, нито през нощта. Достатъчно е да се кара на къси светлини. А забраната за използване на халогени при нормални метереологични условия съществува от много години и най-вероятно е записана в закона заради определен тип халогени използвани в миналото /само предположение/ и никой не го бара, защото няма нужда да се премахва тази забрана.
халогените НЕ светят под нивото на късите ако са правилно регулирани
халогените заслепяват
халогените се регулират (а това мноо малко хора го знаят)
и ОСНОВНО - щом е забранено е забранено . законите трябв ад асе спазват ако искаме да има някакъв ред :idea:
ский ся
елементарно е
ако са ти регулирани правилно фаровете халогени не ти трябват освен при мъгла или дъжд а те тогава са разрешени
Но да не карате с включени допълнителни халогенни светлини освен при:Обилен снеговалеж,мъгла,дъжд,
Ти сам си си отговорил. Може и през деня при определени условия.
Темата е дискутирана амнаисе пъти,
Като искаш да караш на фарове за мъгла - карай си , няма да глобят мен а теб.
А ако не ти изнася даден закон - процедурата е ясна - пред парламента с подходящите плакати и 2 кори развалени яйца.
Събираш си 100-200 съмишленици и си организирате протест( разрешен от общината ), има си още разни петиции, подписки и прочие булшитс с който един гражданин може да изрази несъгласието с даден закон. Та щом те дразни тази забрана - действаи по въпроса.
в случая ДА щото пречиш на останалите
капиш?
Последен въпрос.Значи сега навън си пече хубаво слънчице и ако се срещнем някъде аз ще те заслепя с моите халогенчета така ли
:?:
хапсолютно :idea:
само мноо шъ тъ замола да се държиш прилично и учтиво :idea:
Последен въпрос.Значи сега навън си пече хубаво слънчице и ако се срещнем някъде аз ще те заслепя с моите халогенчета така ли
:?:
хапсолютно :idea:
Сажалявам,че точно аз трябва да ти го кажа,ама явно не си много добре със зрението.
само немога да разбера защо още се коментират проклетите "фарове за мъгла", от само то им име(за мъгла,а не халогени) идва предназначението ми, а това че ти искаш да си кисел гъзар и да си извън правилата вече не е наш проблем и съжалявам че аз трябва да ти го кажа но явно не си много добре с поведението
Извинението - прието.
Наказанието - измислено.
Вече висиш каса бира :!:
ти си наказан достатъчно :roll2:
Тресе ви газарията с тия халогени :lol: ее сега за 20 кинта ли си.. газарията ше ги компенсира.. :D
Айде и аз да се изкажа (без никой да го приема лично или да ми се цупи).
Уважаеми колеги, правилата, и то не само тези за движение по пътищата, са създадени за да въведат ред. Причината за това е, че доста представители на човешкия вид са анархистични по природа, считат се за нещо повече от останалите и категорично отказват да се съобразяват с техните права.
Правилата (и санкциите за тяхното неспазване) се създават в обществен интерес, а не в интерес на един или двама, които хич не искат да ги спазват. Ако ви се занимава, прегледайте дискусиите, посветени на фаровете за мъгла в другите автофоруми. Във всеки от тях има по няколко отворковци, които считат, че са над законите и искрено се учудват защо трябва да ги спазват след като според тях в законите нямало логика, здрав смисъл, обективни причини и др. Тези хора се държат по същия начин и на пътя.
Аз си мисля, че когато се научим да се съобразяваме със законите, тогава ще бъдем и по-добри един към друг, включително и на пътя.
На мен ми се иска (а нядявам се и на повечето пишещи в този форум) да си карам колата спокойно, а не да се оглеждам във всички посоки дали някои идиот, преминаващ на червено или каращ в насрещното, няма да ме блъсне.
Отосно използването на фарове за мъгла, а и въобще относно използването на светлини, вижте този линк, като имате предвид, че фаровате за мъгла светят в пъти по-ярко от обикновените фарове
http://www.michaelbach.de/ot/mot_mib/index.html
За незнаещите английски пояснявам:
Необходимо е да се загледате за кратко в центъра и ще забележите, че едно по едно жълтите петна престават да се виждат! А всъщност са си там. (Фиксираните предмети се губят и за да ги видим отново трябва да премигнем отново или да се втренчим в тези, които се движат).
Извод: Достатъчни са само няколко източника на дневни светлини, за да изчезне от погледа на водач пресичащо пътя дете.
Аз пък искам да се легализира тревата :)
Темата отиде в грешна посока.
Идеята е - има закон - спазваш го.
Не ти харесва - протестираш и извършваш всички позволено от закона действия за да промениш "кофти" закона.
Просто и ясно.
Мърморене не се приема :)
Lame_0ne
26-10-2007, 17:43
И аз искам да няма Винетки за да не ме глобяват по 100 лева, а дори и да ме глобят, да карам по ако не перфектни, то поне нормални пътища и да не пукам 3 пъти гума за 100 км.
... в населено място гледат да спазват ограниченията,такъв който понякога не изпреварва с километри щото има насрещно движещи се коли,който винаги дава път на другия и намаля скоростта,когато някой "бързак" с не чак толкова бърза кола се мъчи да го изпревари,който на светофара не тръгва докато не светне зелено,който спира на пешеходните пътеки и пуска хората,който нигога през живота си не е вдигал повече от 170 км/ч и то веднъж и само за няколко секунди и т.н. и т.н. ...
Е това вече е друга приказка. :) :cheers:
А иначе и лошите закони са закони (за съжаление) и трябва да се спазват. 8)
Абе хора кво напраихте вие,аз пуснах тази тема за да ви напомня и да ви предупредя,вие направихте от мухата слон.И моето мнение е че щом го има в ЗДвП значи трябва да се спазва.
Аз пък съм анрхист и ще си карам на къси и халогени. Да ме глобят, не ми пука. Ако тябва и буркан ще си сложа. Хората не виждат, щото не гледат. Трябва да правиш всико възможно, за да им привлечеш вниманието. Онзи ден на моста Чавдар един с една Корса бе близо да съкрати животите на мен, на себе си и на момичето с което си гукаше, щото си кара без да гледа...Бях с включени къси, габарити и халогени и не ме видя...
п.с. Не знам досега някой да се е блъснал заслепен от халогени. Тва са глупости, пък и по тия дупки нощно време са си задълже!
и един призив: Хора мислете на пътя, за това са ви тия глави!
Alexanderbb
27-10-2007, 09:52
Не си анархист а си невъзпитан. Това че те е срещнал тъпак на пътя не значи че трябва и ти да си такъв. Вземи си един стол и седни на 5 метра пред колата. После погледай малко във халогените си и ще кажеш хубаво ли е.
И не мога да разбера какво сте се впили в тези халогени. Ако колата ви е с изправни, чисти фарове ще си виждате чудесно и без фаровете за мъгла.
А пък тези дето си пускат и задните направо ми идва да сляза и да ги наритам
вчера в мъглата видях 3 (повтарям ТРИ) коли без НИКАКВИ светлини ..
А се виждаше на 50 метра макс ..
И ще ме спират кауните и ще ми се заяждат че съм си пуснал в тъмното халогени да си виждам всички дупки шахти и т.н.
При това на 3-лентов път само от едната страна + цяла горичка от храсти между двете посоки за движение ..
Аз не ги виждам изобщо колите отсреща, куката ми вика че съм ги залепявал ..
:evil:
DJraceman
27-10-2007, 10:15
Значи по въпроса с тези толкова дискутирани ХАЛОГЕНИ незнам кой възпитан и кой не но: 1.Всеки решава сам как и на какви фарове да кара (ако ще да се накичи като коледна елха)
2.Аз лично повечето Алфи които виждам по София редовно си карат с включени халогени (без никой да се обижда)
3.Незнам къде и кво гледате ама тия халогени са отдолу под бронята и целтта им е да осветяват пътя ниско долу а не да заслепяват.
4.Незнам защо този форум започна да прилича на бойно поле и се дискутира кой възпитан как се държал и др.
P.S. Всеки си има глава на раменете която служи за мислене и която позволява на всеки един индивид да взема правилни или грешни решения.
Значи по въпроса с тези толкова дискутирани ХАЛОГЕНИ незнам кой възпитан и кой не но: 1.Всеки решава сам как и на какви фарове да кара (ако ще да се накичи като коледна елха)
2.Аз лично повечето Алфи които виждам по София редовно си карат с включени халогени (без никой да се обижда)
3.Незнам къде и кво гледате ама тия халогени са отдолу под бронята и целтта им е да осветяват пътя ниско долу а не да заслепяват.
4.Незнам защо този форум започна да прилича на бойно поле и се дискутира кой възпитан как се държал и др.
P.S. Всеки си има глава на раменете която служи за мислене и която позволява на всеки един индивид да взема правилни или грешни решения.
колега, много си в грешка и там е проблема че болшинството шофери мислят като теб и затова е тази анархия по пътя и война и какво ли не.
1.Няма го този момент където всеки сам решава щом има закон за движение попътищата
2.Да много хора карат на включени фарове за мъгла постоянно без да се съобразяват с околните,нормално за БГ
3.А аз знам какво и къде гледаме,напред в пътя но халогените както са долу на бронята така могат и самолети да свалят,щотооо никой не си прави труда да регулира ни тях ни фаровете си
4.Форумът не съм забелязал да е бойно поле,къде са жертвите ако е така
иии ПС,точно защото всеки има глава на раменете си и прави грешни умозалкючения са тези забрани
DJraceman
27-10-2007, 10:39
Незнам дали са като мен или не ма аз моита кола си я карам по всички възможни правила никога не съм си позволил да карам с халогени или с превишена скорост или нещо друго затова и казах ,че всеки сам решава като им се кара да карат нито ти нито аз нито никой друг ще промени тези хора това трябва да ти е ясно.
А за бойното поле вярно няма жертви но почти.
P.S. А ,че въпросните халогени и фарове не са регулирани или неизправни това вече е друф въпрос.Но ако пречеха или заслепяваха производилтелите на автомобили нямаше да ги слагат.
Alexanderbb
27-10-2007, 12:04
Незнам дали са като мен или не ма аз моита кола си я карам по всички възможни правила никога не съм си позволил да карам с халогени или с превишена скорост или нещо друго затова и казах ,че всеки сам решава като им се кара да карат нито ти нито аз нито никой друг ще промени тези хора това трябва да ти е ясно.
А за бойното поле вярно няма жертви но почти.
P.S. А ,че въпросните халогени и фарове не са регулирани или неизправни това вече е друф въпрос.Но ако пречеха или заслепяваха производилтелите на автомобили нямаше да ги слагат.
Колегата ти обяснява защо не си прав а ти продължаваш. Всеки сам си решава та сам си решава. Ами нали утре някой сам ще си реши да те сгази минавайки на червено например. Точно затова има държава, закони и ред (не говоря конкретно за у нас в момента) за да не може всеки сам да си решава а аз, ти и комшията ти отсреща да живеят в общополезните норми и никой да не може например да те изненада с едни дълги светлини на пътя щото така си му харесва на него.
И нормалния начин е когато обществото посредством правните лостове на държавата променя хората които смятат че са по-по-най и за тях правилата и ограниченията не важат.
DJraceman
27-10-2007, 12:29
Така моля ви покажете ми къде точно съм написал ,че ЗАКОНИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ аз точно и ясно казах ,че законите ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ и не става тук въпрос за червено или не!!!
Въпроса е ,че вместо да търсим кой прав кой крив трябва сами да си поставим някакви стандарти и да ги спазваме а не аз да ги сапзвам а ти не!!!
Аз и преди казах ,че моята кола си я карам по всички ПРАВИЛА,НОРМИ и ЗАКОНИ но аз немога да ти кажа на теб как да си караш ти твоята затова написах ,че всеки сам решава.
P.S. Кой прав кой крив ако четете нормално ще разберете. АЗ НИКОЙ НЕ АНГАЖИРАМ С МОЙТО МНЕНИЕ
много сте зле момчета.провалихте излишно темата на момчето.
До колкото си спомням от закона за движение по пътищата от член 70 до член 78 се определя използването на светлините
Сега няма да цитирам но ще се постарая да напиша някой по интересни извадки: При движение на превозното средство през нощта и при намалена видимост трябва да са влкючени къси (дълги) светлини, габарити, светлината за осветяване на задния номер. Дългите светлини трябва да се изключат при разминаване съответно в неосветен участък не по-малко от 150м. ,а в осветен 50м или при подаване на сигнал от насрещният водач. Такаааа чл 74 е точно за допълнителните светлини за мъгла - могат да се използват само при силно намалена видимост мъгла, снеговълеж, дъжд или други такива условия. Допълнителните задни светлини за мъгла с чевен цвят се използват САМО при намалена видимост под 50 метра
Наказанието за неспазване на правилата за използване на светлините на ППС се наказва по чл.180 ал.1 т.1 с отнемане на 5 точки. Също се отнася и за неправилно спиране паркиране или за неправомерно използване на пътното платно. :!: :!: :!: :idea: :idea: :idea:
ПП Това не съм си го измислил аз, а министрите :!:
Сядам да споря за точноста на написаното само на литър виски :twisted: :lol:
ПП Хубаво е човек да знае закона - няма акт от 2 год и 3 месеца :!: :twisted:
ПП Новият закон за движение по пътищата се продава в почти всяка книжарница за 5 кинта. Аз пак ще си го купувам че моят изчезна мистериозмо преди 2 месеца.
PEPI-2ALFA
28-10-2007, 03:48
Тъй като на няколко места чета за регулиране на "халогени" :shock: много , ама много моля някой, който има възможност да пусне схема или снимка как точно става това.
Ако сте забелязали тия светлини не правят насочен лъч като късите или дългите а голямо петно и светят във всички посоки пред фара. За това и заслепяват нощно време. Аз лично ползвам предните често , но само през даня (мисля , че в някои страни им казват светлини за дневно каране) ,а задните само при много силен дъжд или мъгла.
П.П. Който пръв пусне схема за рег. на "халогени" има 1 бира :idea:
Който пръв пусне схема за рег. на "халогени" има 1 бира :idea:
За една бира толкова :) :
http://www.danielsternlighting.com/tech/aim/aim.html
http://alfaowner.com/Forum/alfa-brera-g ... tment.html (http://alfaowner.com/Forum/alfa-brera-gtv-and-spider/43438-useless-fog-lights-adjustment.html)
http://www.c5forum.com/diy/fog_lamps.php
http://www.reefcorner.com/Viper/Fog_Light_Adj.htm
PEPI-2ALFA
28-10-2007, 22:50
[quote="PEPI-2ALFA":2zu8kce5] Който пръв пусне схема за рег. на "халогени" има 1 бира :idea:
За една бира толкова :) :
http://www.danielsternlighting.com/tech/aim/aim.html
http://alfaowner.com/Forum/alfa-brera-g ... tment.html (http://alfaowner.com/Forum/alfa-brera-gtv-and-spider/43438-useless-fog-lights-adjustment.html)
http://www.c5forum.com/diy/fog_lamps.php
http://www.reefcorner.com/Viper/Fog_Light_Adj.htm[/quote:2zu8kce5]
Ох измори ме от четене- с моя английски..., ноо благодаря. За бирата - имаш я :wink:
Е, ти само за една бира с превод ли го искаш ? :wink: Виж, ако беше предложил каса-две ... :D
Не си анархист а си невъзпитан. Това че те е срещнал тъпак на пътя не значи че трябва и ти да си такъв. Вземи си един стол и седни на 5 метра пред колата. После погледай малко във халогените си и ще кажеш хубаво ли е.
И не мога да разбера какво сте се впили в тези халогени. Ако колата ви е с изправни, чисти фарове ще си виждате чудесно и без фаровете за мъгла.
А пък тези дето си пускат и задните направо ми идва да сляза и да ги наритам
Леко с наритването..... :roll: Агресията на пътя е 1000 пъти по-опасна от халогените на някой. Може и да съм невъзпитан, ако теб са те учили от малък, че да караш с халогени е проява на лош вкус :D
халогените пречат: на тия срещу теб, на тия пред теб
и да си мина на нощен режим на вътрешното огледало продължавате да ми светите в страничните огледала
и ако почвам да ви набивам спирачки, да ви пускам аварийки и стопове за мъгла - да не се чудите защо, защото някак трябва да ви кажа, че като ми светите отзад - ми пречите
а аз не искам да се претрепвам, само защото се правите на гъзари
компренде?
спазвайте закона, а законите обикновено се пишат след като е имало ситуации, значи не е ей тъй вятър работа
PEPI-2ALFA
30-10-2007, 17:00
... значи не е ей тъй вятър работа
Само с това не мога да се съглася напълно.
аз от цялата тема разбрах че май никой от коментиращите не е наясно защо са сложени на автомобилите фарове за мъгла и за какво точно се използват
фаровете за мъгла се използват когато има мъгла и то гъста мъгла
кара се само на фарове за мъгла и габрити без къси или дълги светлини + допълнителен ярък червен габрит отзад
ако сте карали в мъгла би трябвало да сте забелязаличе късите или дългите още повече влошават положението , докато когато се кара с амо на въпросните фарове за мъгла е доста по добре .
наистина не мога да повярвам че никой не го знае тва .... :roll:
аз от цялата тема разбрах че май никой от коментиращите не е наясно защо са сложени на автомобилите фарове за мъгла и за какво точно се използват
кара се само на фарове за мъгла и габрити без къси или дълги светлини + допълнителен ярък червен габрит отзад
ако сте карали в мъгла би трябвало да сте забелязаличе късите или дългите още повече влошават положението , докато когато се кара с амо на въпросните фарове за мъгла е доста по добре .
Направо уби вожда! :D
Аз пък мислех, че са за гъзарийка сложени.... :shock:
Как па на всички всчико ви е наред и само халогените ви пречат не знам. Всички много принципни се избарахте. Сигурно карате плътно с 50 в града и 90 извън и не влизате в забранени улици и не минавате на червено.На мен пък ми пречи, когато всякакви нечистоплътници са седнали зад волана и се опитват да ме убият на пътя. Има толкова много некадърни, пияни, надрусани и недъгави хора по пътищата, че е направо смешно да се говори за фаровете за мъгла, особено, когато напоследък се скъса да вали и са си необходимост. Моя съвет е всеки първо да погледне себе си как кара и тогава да излезе напред и да "хвърли камък".
Как па на всички всчико ви е наред и само халогените ви пречат не знам. Всички много принципни се избарахте. Сигурно карате плътно с 50 в града и 90 извън и не влизате в забранени улици и не минавате на червено.На мен пък ми пречи, когато всякакви нечистоплътници са седнали зад волана и се опитват да ме убият на пътя. Има толкова много некадърни, пияни, надрусани и недъгави хора по пътищата, че е направо смешно да се говори за фаровете за мъгла, особено, когато напоследък се скъса да вали и са си необходимост. Моя съвет е всеки първо да погледне себе си как кара и тогава да излезе напред и да "хвърли камък".
Точно така е Ивчо и аз мисля така. :D
Аз па си карам на фарове и халогени и през деня,и вечерта :twisted: :twisted: са ще сложа ксенон,и ще сложа Филипса Блу вижън на халогените :twisted: :twisted: па нека некой ме нарита :twisted: :twisted:
Аз пък искам да използвам темата и да попитам, как аджеба мога да си направя "day lights" при положение, че единственото свободно място във фаровете ми остана това на габаритните крушки?! :roll:
Някакви светодиоди на тяхно място или... ?! :roll: :?
75 2.0 turbo
30-10-2007, 21:59
е караи си на къси те ще ти бъдат деи лаитс 8)
75 2.0 turbo
30-10-2007, 22:02
бе не го мисли чаак толкова :wink:
Много скоро треа да го измислим, че с тия задължителни фарове... :roll:
абе да за земат да глобяват тия дето не си поддържат елементарно колите - има някви идиоти които карат с изгорели крушки на фарове стопове :cussing: тва е по лошото май...... :roll:
абе Мури и останалите фенове на халогените ами ако някой селянин които си е сложил още от 4 до 8 допълнителни халогена HELLA на бронята на ладата реши и той като вас да ги пусне всичките как ще ви е ако той е срещу вас а . Ще виждате бяло цяла нощ и ще го псувате без да се замисляте че за останалите коли вие сте на мястото на въпросният селянин .....
Аз пък искам да използвам темата и да попитам, как аджеба мога да си направя "day lights" при положение, че единственото свободно място във фаровете ми остана това на габаритните крушки?! :roll:
Някакви светодиоди на тяхно място или... ?! :roll: :?
длр се правят от дългите през съпротивление 50% :wink:
наистина не мога да повярвам че никой не го знае тва .............абе Мури и останалите фенове на халогените ами ако някой селянин които си е сложил още от 4 до 8 допълнителни халогена HELLA на бронята на ладата реши и той като вас да ги пусне всичките как ще ви е ако той е срещу вас а . Ще виждате бяло цяла нощ и ще го псувате без да се замисляте че за останалите коли вие сте на мястото на въпросният селянин ..... ...... :roll:
Направо утрепа коня с мотиката ........ Тук се говори за стандартните халогени,а не АКО някои си сложи нещо си на еди какво си и как щели да светят и колко бяло щял да вижда ................. А и кой те кара да гледаш в тях ............. гледай си пътя .......... те не дразнят толкова,колкото дългите светлини .......... като не ги гледаш...
Недей да съдиш хората,има полиция ,говори против тях ,че не си вършат работата ................. От тук натам и аз ще карам на халогени(видях че имам) нали треа а съм гъзар :kissy:
абе Мури и останалите фенове на халогените ами ако някой селянин които си е сложил още от 4 до 8 допълнителни халогена HELLA на бронята на ладата реши и той като вас да ги пусне всичките как ще ви е ако той е срещу вас а . Ще виждате бяло цяла нощ и ще го псувате без да се замисляте че за останалите коли вие сте на мястото на въпросният селянин .....
Мойте са си оригинално вградени,и мога да ги пускам когато аз преценя нали :?: :?: Плюс това м и помагат вечер да виждам добре дупките-ти знаеш в Лозенец какви са дупките :wink:
Мойте са си оригинално вградени,и мога да ги пускам когато аз преценя нали :?: :?: Плюс това м и помагат вечер да виждам добре дупките-ти знаеш в Лозенец какви са дупките :wink:
тури си ксенон и ще се подиш и сичко се види у лозенец и без халогени
от опит ти говоря личен
мое ми пуснеш лс;)
мое ми пуснеш лс
За кво бре,иначе ксенона е ясен,другия месец го слагам :wink: :wink:
мое ми пуснеш лс
та уведома от къде и кви пари
мое ми пуснеш лс
Аз чакам са едни да внесат,от Санто :wink: :wink:
мое ми пуснеш лс
Аз чакам са едни да внесат,от Санто :wink: :wink:
еми честито
бе то ясно че всички ще си карат както им е кеф , ама ко ше стане ако пък тотално всички почнат на халогени да карат ... в крайна сметка всички ще се прибират вкъщи с кървясали очи ... е едно да караш по 5 километра в града и да не ти влия токова ма я пробвайте честичко да пътувате по 500 км наведнъж и всички в насрещното движение да са с пуснати халогени .. кошмар :furious:
ако щете вярвайте вечер при дълги преходи от години карам с тъмни очила заради тия с отровни фарове и халогени в отсрещното движение :cussing:
ще взема да си купя и една джипка и ще и сложа 5000 вата халогени на покрива и като срещна някой гъзар ще му покажа как грее слънцето отблизо
Днес следобед един тъп кукер че спря. Проверява какво ли не и накрая вика - я пусни чистачките. Вече се бях сериозно ядосал и реших да си направя майтап и му разправям - ми те са със сензор за дъжд, сега е слънчево, и да искам не мога да ги пусна. На тоя му увисна ченето, пули се 1 минута и ми каза да се разкарам.
Трябваше да го накарам да почне да плюе по стъклото, за да види, че работят.
Баси хората, аз закъснявам за една важна среща, а тоя олигофрен 15 минути ме държа да проверява всички мигачи и стопове, че и пожарогасител, жилетка и кво ли не още.
Акция Светлина имали дееба.
колеги днеска направо се побурках. прави сте за тия фарове халогени. има някакви дебили дето са запалили жси4ко що свети и не им пука че заслепяват останалите...... много непиятно никаква етика