View Full Version : Присадка за бензин ?
Добро утро :D Такам, имам проблеми с оборотите на празен ход при работа на бензин, най-вероятно защото колата се кара на газ предимно. Та казаха ми, че има присадки за бензин, които прочиствали до някаква степен инжекторите. Струва ли си да пробвам и има ли запознати с процедурата ?
струва си, но за почистване трябва да налееш 3 пъти повече от написаното /по препоръка на вносителите/ до свършване на тубичката и да караш само на бензин и то хубав за известно време.после още една с концентрация каквато са писали вече.с тая газ разлика в работата трябва да усетиш още след 10 мин.
mitaka_cs
27-10-2007, 16:00
Здравейте! Аз си купих такова чудо за 35лв. от бензиностанция на Петрол и то почиства цялата система според производителя.Ефекта беше, че спря тракането на дюзите :) Изхвърлих опаковката, но май беше на име Fuel Injector cleaner.
rammstein4o
27-10-2007, 16:40
Аз лично ползвам REDEX и съм доволен....
Взех си го от Nikiboy (http://clubalfaromeo.com/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=100)
Продава всичко от каталога на CMI (http://cmi.bg/) 15% отстъпка за хора от форума
Писах му ЛС, пък да видиме.
за почистване трябва да налееш 3 пъти повече от написаното /по препоръка на вносителите/ до свършване на тубичката
Има ли някакви негативни ефекти, ако се налее повече от препоръчителното ?
до колкото знам, първоначално се сипва повече за да могат да се разтворят боклуците, а не само да се разнесат. иначе негативния ефект беше че сега оглеждаме как да свалим газовата :lol:
А смесване на различни присадки, безобидно ? :roll:
Не е препоръчително...
Дори на някой присадки си го пише: ДА НЕ СЕ СМЕСВА С ДРУГИ ДОБАВКИ!!!
Пробвай с REDEX, аз съм доволен от него, а и като гледам и други колеги!!!
пробваи добавките на вюрт ште останеш доста доволен
levsky можеш ли да вкараш малко яснота за тези добавки???
Какви модели има, къде се намират?!
аз си взех тази добавка от дистрибутора който ми носи винчета в работата. незнам дали ги има по магазините.проблемат ми беше: променливи обороти гаснеше в движение и това се получи след като се изоставих да ми сварши бензина. та моита добавка беше за прочистване на горивната система за карбуратор е ако бях с един карб. нямаше и да си помисля за добавка ама два вече си е много работа. има сащо за прочистване на инжекцион,за дизел,за скоростна кутия,за двигател.но за последните не се поинтересувах.тази за карбовете я купих за 12лв.300мл.която е за 50л. гориво дистрибутора ме посъветва да не слагам на по малко от 30л. гориво но аз я сипах на 25л. бензин и проработи доволно.