Log in

View Full Version : Присадка за бензин ?

Kris
27-10-2007, 13:24
Добро утро :D Такам, имам проблеми с оборотите на празен ход при работа на бензин, най-вероятно защото колата се кара на газ предимно. Та казаха ми, че има присадки за бензин, които прочиствали до някаква степен инжекторите. Струва ли си да пробвам и има ли запознати с процедурата ?

kolev
27-10-2007, 15:31
струва си, но за почистване трябва да налееш 3 пъти повече от написаното /по препоръка на вносителите/ до свършване на тубичката и да караш само на бензин и то хубав за известно време.после още една с концентрация каквато са писали вече.с тая газ разлика в работата трябва да усетиш още след 10 мин.

mitaka_cs
27-10-2007, 16:00
Здравейте! Аз си купих такова чудо за 35лв. от бензиностанция на Петрол и то почиства цялата система според производителя.Ефекта беше, че спря тракането на дюзите :) Изхвърлих опаковката, но май беше на име Fuel Injector cleaner.

rammstein4o
27-10-2007, 16:40
Аз лично ползвам REDEX и съм доволен....

Взех си го от Nikiboy (http://clubalfaromeo.com/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=100)
Продава всичко от каталога на CMI (http://cmi.bg/) 15% отстъпка за хора от форума

Kris
27-10-2007, 17:45
Писах му ЛС, пък да видиме.

за почистване трябва да налееш 3 пъти повече от написаното /по препоръка на вносителите/ до свършване на тубичката

Има ли някакви негативни ефекти, ако се налее повече от препоръчителното ?

kolev
28-10-2007, 10:57
до колкото знам, първоначално се сипва повече за да могат да се разтворят боклуците, а не само да се разнесат. иначе негативния ефект беше че сега оглеждаме как да свалим газовата :lol:

Kris
04-11-2007, 12:43
А смесване на различни присадки, безобидно ? :roll:

Събев
04-11-2007, 13:08
Не е препоръчително...
Дори на някой присадки си го пише: ДА НЕ СЕ СМЕСВА С ДРУГИ ДОБАВКИ!!!
Пробвай с REDEX, аз съм доволен от него, а и като гледам и други колеги!!!

levsky
04-11-2007, 19:18
пробваи добавките на вюрт ште останеш доста доволен

Събев
04-11-2007, 19:47
levsky можеш ли да вкараш малко яснота за тези добавки???
Какви модели има, къде се намират?!

levsky
05-11-2007, 18:45
аз си взех тази добавка от дистрибутора който ми носи винчета в работата. незнам дали ги има по магазините.проблемат ми беше: променливи обороти гаснеше в движение и това се получи след като се изоставих да ми сварши бензина. та моита добавка беше за прочистване на горивната система за карбуратор е ако бях с един карб. нямаше и да си помисля за добавка ама два вече си е много работа. има сащо за прочистване на инжекцион,за дизел,за скоростна кутия,за двигател.но за последните не се поинтересувах.тази за карбовете я купих за 12лв.300мл.която е за 50л. гориво дистрибутора ме посъветва да не слагам на по малко от 30л. гориво но аз я сипах на 25л. бензин и проработи доволно.