Log in

View Full Version : Помощ - потенциометър

danimar
27-10-2007, 21:19
Здравейте, може да има някъде във форума подобна тема, обаче нямам нужните нерви да се ровя повече. Преди една седмица се сдобих с Алфа 146 1.9 JTD. Днес, както си карах започна да ми придърпва, аз натискам газта, а тя намаля все едно натискам спирачката, светна ми една интересна лампичка. Отидох при майстор, оказа се че има регистрирана грешка - нещо от сорта на "грешка на педала на газта". Изтри я и лампичката престана да свети. Обаче след около 5 км. пак стана същото. Моля ви, ако някой се е сблъсквал с подобен проблeм да ме светне какво става.

trouble
27-10-2007, 23:02
Коя "интересна" лампичка ти светна. На инжекцията ли...Може проблема да е в свещи, бензинова помпа, електроника....Моя Фиат така забиваше нос при подаване на газ, ама след смяна на свещи се оправи...

Bobo
27-10-2007, 23:33
Коя "интересна" лампичка ти светна. На инжекцията ли...Може проблема да е в свещи, бензинова помпа, електроника....Моя Фиат така забиваше нос при подаване на газ, ама след смяна на свещи се оправи...

Опааа колега айде чети внимателно де ! става въпрос за дизел все пак :wink:

Иначе за колегата с проблема мисля че проблема ти е в потенциометъра на педала ако правилно е направена диагностиката :wink:

trouble
28-10-2007, 11:17

Опааа колега айде чети внимателно де ! става въпрос за дизел все пак :wink:

Иначе за колегата с проблема мисля че проблема ти е в потенциометъра на педала ако правилно е направена диагностиката :wink:

Сори колега......Като писах тва бях малко на ракия и бира, опс..... :oops:

danimar
03-11-2007, 12:45
Ходих при няколко самозванеца. вече незнам да се смея ли, да плача ли. Единият ми вика нищо й няма на колата, другият - проблема е в потенциометъра /след като аз му казах, че може да е нещо такова/, влезе в един руски сайт и каза, че струва 360 евро, третия се обяснява че колата имала два потенциометъра и трябвало да се замерят, друг - май може да е от дюзите........ Но никой не ми каза това е и толкова струва. Разбрах, че в Русе няма майстори, поне на Алфи. Някой знае ли колко струва въпросния потенциометър, и дали е един или са два, прави ли им се някакво замерване. Абе въобще ако имате някаква информация по темата, ви моля да пишете.

stelt
04-11-2007, 01:29
Е не казвай че няма разбиращи хора в Русе от АЛФА. Пък и не виждам защо се разграничава алфа от другите марки. То един човек или разбира от коли или не разбира. Оправдания от рода "господи това е алфа" са доста смешни. :D

danimar
04-11-2007, 20:12
Незнам защо, ама ми се струва че не им харесват особено, защото всички ми обясняват, че там работите били много сложни. Ако знаеш някой компетентен пиши.