Log in

View Full Version : Алфа отскоро

rp4
28-10-2007, 12:33
Най-накрая пристигна желаната 155!!! :D :D :D Та по въпроса! Просто исках да се похваля! Е и да питам някой с опит дали направих правилния избор.
Взех си 155 Super 2.0 T.S 16v от Италия.1995г. е.
Изглежда доста запазена,със сервизна книжка,вози стегнато,но все пак не съм карал Алфа никога и не и знам болежките.
Пък и моля кажете с какво масло да я карам.Пред много сериозна дилема съм дали да си купя Selenia gold, както един продавач в магазин ми каза или да си купя някакво друго??
Благодарско предварително :brickwall:

Alfa User
28-10-2007, 13:00
Честито, и добре дошъл !
По моето скромно мнение 155 е един много добър избор. Колата не е твърде голяма, но едновременно с това е много комфортна и предлага място за всички и за всичко. Има много добра динамика и невероятно поведение на пътя (но това не означава че трябва да правиш глупости с нея :lol: ). Разхода й, за това тегло и тази мощност, е нисък - ако колата е на ред, разбира се. Лично аз предпочитам 8v мотора, заради веригата, и малко по-евтината поддръжка, но пък 16v-мотора може да ти даде повече тръпка :)
За поддръжката - препоръчвам ти само качествени консумативи, за да не се окаже, че спестените левчета от масло и ремъци ще ги дадеш неколкократно за ремонт в последствие.
И последно - много, ама страшно много внимавай на кого даваш да ти пипа колата (имам предвид за ремонт и поддръжка) - майстори в БГ бол, но никой почти си няма представа що е то ремонт на ДВГ. Всеки гледа да ти смъкне кожата от гърба, а работа - хич никаква. Виж из форума за клубния сервиз, и някои други добри майстори, за да не тъжиш после.
Пожелавам ти много радост и безаварийни километри с bellissima-та!

P.S. За начало прочети това (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=7222) и това (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=1067)

vovata
28-10-2007, 15:01
Селения Голд е най-пикливото масло !
Слагаи Liqui Moli Моs2, до 200 000км 10w40 над 200 15w40
и бъди щастлив.
Няма да знаеш какво е това нещо доливане !!!
В началото и аз като всеки начинаещ алфист слагах от тази вода СЕЛЕНИЯ, но от 4 смяни насам Ликито е вколата и ДВГ-то мърка.

BillyBoy`
28-10-2007, 16:07
e голям разбирач се извъди бе vovata селения за алфа ромео е твоя избор а не голд

deq
28-10-2007, 17:15
Пък и моля кажете с какво масло да я карам.

Само Кастрол пълна синтетика,с това я карам аз!Това и препоръчвам.

Честито за алфата,много безаварийни км.

Yureti
29-10-2007, 07:49
Най-накрая пристигна желаната 155!!! :D :D :D Та по въпроса! Просто исках да се похваля! Е и да питам някой с опит дали направих правилния избор.
Взех си 155 Super 2.0 T.S 16v от Италия.1995г. е.
Изглежда доста запазена,със сервизна книжка,вози стегнато,но все пак не съм карал Алфа никога и не и знам болежките.
Пък и моля кажете с какво масло да я карам.Пред много сериозна дилема съм дали да си купя Selenia gold, както един продавач в магазин ми каза или да си купя някакво друго??
Благодарско предварително :brickwall:

Честито, колега..

За масло ... моят съвет е Селения..
Иначе машината е супер (ако е здрава де... че аз купих една бангия... )
Подкрепям мнението че от части е тъпо да се пести...
прежали 30 кинта и направи диагностика...
Много безаварийни километри....
Поздрави..

millko
29-10-2007, 08:41
Купи си Селения 20 К !

vovata
29-10-2007, 11:49
e голям разбирач се извъди бе vovata селения за алфа ромео е твоя избор а не голд
Пробвал съм и Голд и 20К :puke:

Mury
29-10-2007, 18:44
Ако мотора е в час,спокойно можеш да му сипеш и Селения Рейсинг :twisted: :twisted: но ти си решаваш,само недей да се подлъгваш по цени :wink: :wink:

Bobo
29-10-2007, 22:17

Колега ще споделиш ли с нас какви изследвания проведе за да стигнеш до извода че 20К Алфа формула е боклук :?:

Bobi_33
29-10-2007, 22:26

Колега ще споделиш ли с нас какви изследвания проведе за да стигнеш до извода че 20К Алфа формула е боклук :?:

Най-вероятно го е изстрелвал в космоса.....

ENERGOTEAM
29-10-2007, 22:35
Приятелю, честито.
Наистина тази кола си стува, но дано имаш повече късмет от мен и да не ти побелее главата.
Колкото до маслото, не е задължително да е селения. зависи двигателя ти на какви километри е.
Ако си до 100 - 150 хиляди слагай полусинтетика 10W 40. Лики моли е добър избор, валволин също.
ако си нагоре - има масла с присадки за такива двигатели.
Искрено ти желая да си случил на машина.
Колата е с невероятно поведение на пътя.
Някой във форума беше писал - "Който не може да си купи ферари си купува алфа ромео" :wink:

The_Game
29-10-2007, 23:33
Ако си до 100 - 150 хиляди слагай полусинтетика 10W 40. Лики моли е добър избор, валволин също. :wink:

Сега ми кажи от каде да го намеря в Пазарджик.
И колко ще ми струва маслото. (5 литра)

Заедно с масления горивния и въздушния филтър.

Мерси предварително.

BillyBoy`
30-10-2007, 10:19
може би не се изразих правилно или грешно сте ме разбрали исках да кажа на колегата да си кара алфата със 20К за алфа ромео това е :D

rp4
14-11-2007, 17:44
не бях влизал отдавна и не съм видял колко отг имам.
Много благодаря на всички за мненията и съветите.

ALFA155Ts
15-11-2007, 16:11
ако искате да ви се запушат маслените магистрали и да си осерете двигателя целия в кал като го отворите да изглежда на 2 000 000 целия в кал вътре и лагерите на кол. вал да ги намерите в картера под формата на се едно сте чистили шарани в картера наливаите масла на молибденова та основа на лики моли "те за тва го продават в Билата 30 и нешто кинта 5 литра !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2-различни коли съм осрал ! и един приятел също кату му отвориха колата сичко беше в зеленикава кал!!!!!