PDA

View Full Version : Внимавайте на Околовръстното!!!

Tickles
28-10-2007, 23:05
В рамките на един час 5 коли спукаха гуми от една дупка на Околовръстното!

Пиша ви това, за да ви предупредя, за едни огромни дупки на Околовръстното. Не че ние всички не знаем, че ги има и по принцип не внимаваме, но това, което ми се случи преди малко ... просто нямам думи!
В участъка между бул.България и бул.Черни връх и в двете платна има едни големи ями .. към 19ч. беше тъмно и валеше, те пълни с вода. Скоростта беше около 40км./ч., защото още си имаше движение. Резултатът - трясък и спукана гума, опа - изненада - две спукани гуми и криви джанти. 5 мин. по късно пред мен спира ауди ... излиза - "спуках гума" ... "опа - две" :( Не просто спукани, едната е направо разкъсана.
Звъня на застраховатетя, каза ми, че трябва да извикам КАТ, за да има протокол, иначе няма как да заведем щета, а ще ми излезе солено, ако не ми изплатят. Обаче КАТ първо не вдигат половин час, после като чуха какъв е случая "Това не е ПТП, няма кой да ви обърне внимание, викайте пътна помощ и се прибирайте". Настоятелно звънях 3-4 пъти, защото държа да имам протокол, казаха ми да чакам 3 часа, защото ще ме сложат последна в списъка. Супер нелюбезни, груби и пр. По време на разговорите ни до мен отбиват още 3 коли, щастливци - само с по 1 спукана гума. Едната беше Алфа, току що докарана от Германия, момчето се хвана за главата "Минах хиляди километри и тъкмо вбизам в Бг..." Няма коментар. Алфата обаче звучеше много лошо, може би нещо беше счупил и пушеше. Всички от авариралите 5 коли бяхме бесни, но поне може би е утеха някаква, като видиш, че не си само ти :roll: Аз като бях първа си мислех, как ще ми се изсмеят полицаите, еми нормално ... жена шофьор, колата цялата в плюшени играчки ... лепенки млад шофьор, некадърна. Другите четирима бяха мъже :roll: При поредното обаждане в КАТ реших да звуча разстроена и изплашена ... бременна, сама на околовръстното, колата е неподвижна. Казаха, че ще дойдат след половин час. Дойдоха, огледаха дупките, хванаха се за главата и те. Написаха ми прословутия протокол, както и на още една кола. А за другите ... ми трябва да има регистрирано обаждане в КАТ, за да им оформят документи и на тях. Звънят хората но никой не вдига. Та си тръгнаха полицаите. Като има обаждане пак ще дойдат... А хората са там със счупени коли.По голяма глупост няма ... нали са там, да се обадят те, да кажат - има още коли. Тръгнаха си ... не можаха ли поне да поставят нещо на пътя, да предупреди другите! Явно не.
Звъняхме и в две телевизии "Съжаляваме, но в изборната нощ няма кой да ви обърне внимание"
А аз все повече съжалявам, че живея в такава жалка държава...
Честити ни стари и нови управници ...

пп.Мен пътна помощ най-после ме стовари преди малко.
Но се притеснявам се за онези, които ще минат оттам след нас ... и когато няма движение скоростта може и да е висока и да има по-лоши случки.. дано да няма повече :(

PEPI-2ALFA
28-10-2007, 23:16
Шибана история.
:evil: Почва да ме хваща яд , че днес бях да гласувам .

VFTI
28-10-2007, 23:33
Ужас са тия копки...Много добре ги знам и съм се отървавал на косъм....Винаги карам супер внимателно като минавам от там :? :? Иначе едната първата преди черни връх съмя снимал и пращал, но никой от БТВ нова и т.н не ми обърна внимание :? :?

ne0
29-10-2007, 00:40
Истина е с Бобо изгубихме един капак за джанта и докато го намерим събрахме 9 ако някой му трябват има всякакви....

Дупките са до една газ или бензиностанция :!: :!: :!:

Tickles
29-10-2007, 13:43

да, точно преди нея

Tickles
29-10-2007, 13:48

да, точно преди нея

пп. кажете ми откъде да си взема втора резервна гума, за да стигна до застрахователите и изобщо мога ли да карам с две резервни или?Ако си купя направо нормална гума, няма как да я сложа, защото трябва да занеса спуканите заедно с кривите джанти. Оф направо ми кажете, че не съм по тая част :roll:

lyuli
29-10-2007, 13:53

да, точно преди нея

пп. кажете ми откъде да си взема втора резервна гума, за да стигна до застрахователите и изобщо мога ли да карам с две резервни или?Ако си купя направо нормална гума, няма как да я сложа, защото трябва да занеса спуканите заедно с кривите джанти. Оф направо ми кажете, че не съм по тая част :roll:

какви са ти джантите, някои може да ти услужи за 1 ден ако има гуми на джанти, аз за съжаление нямам. много тъпа история......... но най-тъпото е поведението на куките. Трябва да ги забранят тия куки......

Tickles
29-10-2007, 13:58
джантите са ми ей тия от снимката на аватара, други нямам, а те са криви от дупката, казаха ми и да не ги махам, да се занесат така с гумите ... лошото е, че имам по-малко от 3 дни :(

lyuli
29-10-2007, 15:49
джантите са ми ей тия от снимката на аватара, други нямам, а те са криви от дупката, казаха ми и да не ги махам, да се занесат така с гумите ... лошото е, че имам по-малко от 3 дни :(

въпроса е какъв размер са. ако са 14-ки мисля че имам една от старата алфа, ще намеря и гума, но ми е малко сложно. ако обаче нямаш друг вариант, ще се задействам. пусни ми лс.

trustworthy
29-10-2007, 16:26

Застрахователите правят и огледи на място ;) Само че със сигурност ще искат протокол от КАТ

pr_00f
29-10-2007, 16:27
Резервна гума съм обящал вече, само трябва да намери начин да си я вземе колежката.

mim
29-10-2007, 16:43
подобен протокол ли съставиха кат http://www.capital.bg/showimg.php?filename=oo_391496.jpg

сори, съчувствам, ама това е ебати безумието
аз бих призовала изобщо да се пропуска минаването по околовръстното

lyuli
29-10-2007, 17:20
подобен протокол ли съставиха кат http://www.capital.bg/showimg.php?filename=oo_391496.jpg

сори, съчувствам, ама това е ебати безумието

ЛЕЛЕ НЕ Е СМЕШНО, А Е ТЪЖНО, УжАС. как може да има подобно малоумие..........

аз бих призовала изобщо да се пропуска минаването по околовръстното

определено!

Tickles
29-10-2007, 17:57
благодаря ви на всички за отзивите и помощта http://www.productivitytalk.com/forums/style_emoticons/default/thanks.png

в крайна сметка наистина ще дойдат да направят оглед на място, само се притесних излишно за транспортирането ... като не са ми се случвали такива неща ... и нека да не ми се :roll:

аз ще използвам темата да добавя някои неща ... като ще си изливам яда, поне да си кажа какво ми е на сърцето. Хич не ми е минало.
Прословутите разговори с тези от централата ли е какво е там на КАТ ... сигурно и те са полицаи. Като ми отговориха, че няма да дойдат, защото няма ПТП ... Хубаво де, две коли са се чукнали леко, на едната й е счупен фар и мигач ... тогава ще дойдат, има две коли, произшествие. А и те ги викат заради протокола и застраховката. Но пък могат спокойно да се запалят колите и да тръгнат. Не казвам, че не трябва да ходят при тях. Само питам защо не при нас - 5 коли, някои от тях напълно неподвижни, какво му е НЕ произшествието на това?! Господинът отсреща заплаши, че ще ми затвори и хич не му се занимава с мен. Освен това, ако толкова държа да ми пратят кола, след като има инцидент ще ми напишат протокола, но освен това и АКТ, ще ми вземат талона и ще ме глобят ... че съм създала ПТП?!?!?! МОЛЯ?!?!?!? За това, че изкопах 50см. дупка в асфалта ли?! Или защото най-прилежно съм си платила годишния данък на колата на стойност само 100 и нещо си лв.?! ... и получавам ... дупки! Може би в този случай щяха да проработят вълшебните думички като "Баща ми е еди кой си" ... ама не е.

Всъщност катаджиите, които дойдоха бяха възпитани и човечни ... тъпотията, че си заминаха, без да са "обслужили" всички аварирали беше защото "такъв е редът" ... трябва им номерчето, с което онези приятни телефонисти са регистрирали обаждането ... Сигурна съм, че в такава дъждовна вечер е имало много произшествия и някой ги е натиснал да тръгват за място с така важното вхдящо обаждане. Обаче това, че никой не взе мерки с нещо минимално да се сигнализира за опастност на пътя и да не им се налага повече да ходят до там да пишат протоколи?! Не ми се мисли какво можеше да се случи, ако скоростта не беше 40км/ч а 80км/ч.
Най-гадното е, че нищо не мога да направя ... само ще се ядосвам ... и ще си пиша :(

botsos
29-10-2007, 18:13
благодаря ви на всички за отзивите и помощта http://www.productivitytalk.com/forums/style_emoticons/default/thanks.png

в крайна сметка наистина ще дойдат да направят оглед на място, само се притесних излишно за транспортирането ... като не са ми се случвали такива неща ... и нека да не ми се :roll:

аз ще използвам темата да добавя някои неща ... като ще си изливам яда, поне да си кажа какво ми е на сърцето. Хич не ми е минало.
Прословутите разговори с тези от централата ли е какво е там на КАТ ... сигурно и те са полицаи. Като ми отговориха, че няма да дойдат, защото няма ПТП ... Хубаво де, две коли са се чукнали леко, на едната й е счупен фар и мигач ... тогава ще дойдат, има две коли, произшествие. А и те ги викат заради протокола и застраховката. Но пък могат спокойно да се запалят колите и да тръгнат. Не казвам, че не трябва да ходят при тях. Само питам защо не при нас - 5 коли, някои от тях напълно неподвижни, какво му е НЕ произшествието на това?! Господинът отсреща заплаши, че ще ми затвори и хич не му се занимава с мен. Освен това, ако толкова държа да ми пратят кола, след като има инцидент ще ми напишат протокола, но освен това и АКТ, ще ми вземат талона и ще ме глобят ... че съм създала ПТП?!?!?! МОЛЯ?!?!?!? За това, че изкопах 50см. дупка в асфалта ли?! Или защото най-прилежно съм си платила годишния данък на колата на стойност само 100 и нещо си лв.?! ... и получавам ... дупки! Може би в този случай щяха да проработят вълшебните думички като "Баща ми е еди кой си" ... ама не е.

Всъщност катаджиите, които дойдоха бяха възпитани и човечни ... тъпотията, че си заминаха, без да са "обслужили" всички аварирали беше защото "такъв е редът" ... трябва им номерчето, с което онези приятни телефонисти са регистрирали обаждането ... Сигурна съм, че в такава дъждовна вечер е имало много произшествия и някой ги е натиснал да тръгват за място с така важното вхдящо обаждане. Обаче това, че никой не взе мерки с нещо минимално да се сигнализира за опастност на пътя и да не им се налага повече да ходят до там да пишат протоколи?! Не ми се мисли какво можеше да се случи, ако скоростта не беше 40км/ч а 80км/ч.
Най-гадното е, че нищо не мога да направя ... само ще се ядосвам ... и ще си пиша :(

Нали знаеш, че всеки разговор с КАТ се записва. Так, че, следващият път като ти кажат, че ще ти затворят телефона защото не им се занимава с теб - подай жалба.:)
П.С. Действа - азпитано е.:)