View Full Version : ПОМОЩ Спирачките ми скърцат!!!!
merankal
30-10-2007, 18:55
Колеги помогнете нов сам в бранша и неразбирам....като натисна спирачка и ми скърцат отпреде а сам с нови накладки на 300км ???? какво да направя за да не скърцат повече??? и каква е разликата между
обикновени и винтилирани спирачки??? благодару предварително!!!
nikola_n
30-10-2007, 19:58
Смени си накладките!
Някой казват, че има спрей, който върши работа, но ефекта му бил много за кратко.
Няма такова понятие "винтилирани спирачки". Става въпрос за вентилирани спирачни дискове. Спирачния диск се състои не от един, а от два по-тънки диска, които се намират на разстояние един от друг за по-добро охлаждане. Именно от там идва името "вентилиран".
Скърцането на спирачките идва от влага или от нискокачествени накладки.
И моите спирачки/накладки скърцаха,но постепенно "замълчаха".След около 1500 - 2000км озвучаването спря!
Не ги сменяй........ Някъде беше писано да се натопят в оцет или да се направи прорез с ножовка .....................
Nasko_77
31-10-2007, 22:17
Когато накладките си станат като отпечатък от дисковете, може би ще спре скърцането. С времето ще отшуми както казва колегата. 300км. нищо не са.
hristiqn
31-10-2007, 22:40
На мен от Brembo Max при по сериозно спиране ми вият като самолет :lol:
merankal с какви накладки си ?
по всяка вероятнос са някои от 20 лева и затва ти скърцат
вземи си някоя марка около и над 40 лв и няма да имаш скърцане
merankal
01-11-2007, 14:05
трябва да вида каква марка са , иначе ги платих 35лв. от сервиза на алфа :roll:
Както казаха колегите по - горе, скърцането се получава при нискокачествените накладки. Когато ти се наложи по - често да спираш и феродото се нагрее много, след изстиването му се вкочанява (на скапаните накладки) и почва да скърца.
Временно решение е да ги свалиш и поизстържеш с пила, но след 500 - 600 км ще почнат пак да свирят.
Решението - качествени накладки. :D