View Full Version : Подгряване на задно стъкло
Здравейте,
тия дни като се застуди и забелязах, че подгряването на задното ми стъкло е спряло да работи :(. Имам индикация на таблото, че е включено, а ефект върху стъклото - никакъв. Някой има ли опит с този проблем?
Виж си бушона. Акое е здрав значи са пи се предъвкали кабелите на сгъвката дето влизат в багажника.
Направи това,което казва колегата rtfm. :wink: Ако няма ефект,виж дали нямаш някоя прекъсната пътечка на самия нагревател на стъклото.Знам,че това се оправя с някакво специално лепило за съединяване на пътечки,но не знам какво точно. :oops: Имаше тема някъде...Колегите да кажат :wink: :wink: :wink:
Nasko_77
31-10-2007, 21:57
Здравейте,
тия дни като се застуди и забелязах, че подгряването на задното ми стъкло е спряло да работи :(. Имам индикация на таблото, че е включено, а ефект върху стъклото - никакъв. Някой има ли опит с този проблем?А ти убеден ли си, че не ти работи :roll:
В смисъл такъв, че все още не е чак толкова студено че да ти се заскрежават стъклата и да разбереш. Ако съдиш само по запотени стъкла... мисля, че не е много правилно. Те реотанчетата много леко затоплят. Спорд мен... само на лед, скреж и сняг се усеща ефекта.
Преди две седмици си работеха на запотени стъкла и се виждаше ефекта. Бушона ми изглежда здрав. Видях, че уплътнението на кабелите на задната врата е излязло от мястото си, което ме навежда на мисълта, че може и там да е проблема, но не съм го гледал обстойно, защото го гледах на тъмно.
Евгени Генчев
01-11-2007, 21:31
Ако всичко изглежда наред и дори релето работи то остава само прекъсване писта на таблото- това с бушоните и релетата. На мен ми го оправиха за 25лв и "Италсервиз" преди две години и до сега е О.К.
alfatras
01-11-2007, 23:44
При мене се оказа платката под копчето за подгряването :shock: (пуснах му едно кабелче и сега пее) :D друг е въпроса,че 3реотана не ми работят отзад на стъклото и днес питах в 3 магазина в Пазарджик за това което ги лепило,но ме изгледаха с недоумение :?
най-вероятно няма маса :wink:
miromitev
02-11-2007, 07:24
Направи това,което казва колегата rtfm. :wink: Ако няма ефект,виж дали нямаш някоя прекъсната пътечка на самия нагревател на стъклото.Знам,че това се оправя с някакво специално лепило за съединяване на пътечки,но не знам какво точно. :oops: Имаше тема някъде...Колегите да кажат :wink: :wink: :wink:
Помислете как се казва това лепило ,защото като ходим да питаме да не се излагаме ..."Имаше едно лепило????...
Ще помогнете на доста хора ,които иамат прекъснати пътечки..
Здравейте,
тия дни като се застуди и забелязах, че подгряването на задното ми стъкло е спряло да работи :(. Имам индикация на таблото, че е включено, а ефект върху стъклото - никакъв. Някой има ли опит с този проблем?А ти убеден ли си, че не ти работи :roll:
В смисъл такъв, че все още не е чак толкова студено че да ти се заскрежават стъклата и да разбереш. Ако съдиш само по запотени стъкла... мисля, че не е много правилно. Те реотанчетата много леко затоплят. Спорд мен... само на лед, скреж и сняг се усеща ефекта. Ами мене като ми е запотено стъклото и като пусна реутана и за 30 сек се е оправил как само на сняг и скреж ... : ) несам съгласен
Такова лепило поне в София има в магазините на ЕмКомплект33. Разглеждал съм го в каталога на една от фирмите, чийто продукти внасят.
Ако не се лъжа съм виждал от същото и в Практикер.
Иначе точно така си се казва - лепило за прекъснати нагреватели. Ако се ползва такова обаче трябва да се провери в последствие дали на въпросното съединение не се получава отделяне на по-висока температура, което да доведе до спукване на стъклото.
krasio ss
14-11-2007, 19:37
задължително си провери релето.и на мен ми излизаше индикация,и бушона беше здрав,и релето цъкаше,ама ей на'в релето ток влиза,ама не излиза :screwy: едно краче разпоено->ремонт-> жсичко работи :devil: потърси с нисковолтов фазомер
Мога ли да попитам къде се намира това реле, защото и аз имам същия проблем и трябва да го отстраня
krasio ss
15-11-2007, 21:32
на таблото с бушоните най вътре и вдясно,сиво,квадратно,с 4 крачета,абе като реле :lol:
Намерих го в книжката! Мерси все пак
Проблемът беше точно в релето - разглобих го и имаше студена спойка! Поялничето за 10 секунди и сега си имам и подгряване на задното стъкло и на огледалата
onzifonzi
18-11-2007, 21:33
Супер и аз го имам този проблем ... събота-неделя ще проверя дали и при мен не е нещо идиотско, което мога сам да реша.
А моята Алфа дали има реотани на огледалата ?
detelazurno
18-11-2007, 22:33
Като гледам при всички проблема е все в релето, но не е лошо и наистина да се видят реотанчетата върху самото стъкло...иначе онова "лепило" дето се чудите се казва проводящ лак. Ще го намерите в магазините за електроника. Казвате, че ви трябва проводящ лак или електропроводящ, както Ви кефи повече, и хората 100% знаят какво искате. Доста е полезно и върши работа на много места на които трябва да се прави такава фина връзка, а и е ефикасно. НО, ако не се лъжа идваше малко скъпичко.
kalfa146
19-11-2007, 12:56
А моята Алфа дали има реотани на огледалата ?
Ако не са ти електрически нямат. Поне мойта е на този принцип.
Днес пребродих всички магазинчета по Симеон за това реле и никъде не намерих, като преди това ходих в ТиН Кар - Люлин, няколко магазина на Bosch и още някакви дюкянчета за авточасти. В крайна сметка на бул.Хр.Ботев ми продадоха такова реле за 4лв., на което пише "Сделано в России". Още не съм го пробвал, ама трябва да работи :)
Естествено че ще работи релето! Да не си мислите, че всички коли са с различни релета. Най-сигурният признак е ако номерата на крачетта отдолу са еднакви това са "30", "85", "87" и "86". За лепилото... преди имаше в Бриколаж едно в малки шишенца беше към 15 лв. Днес ходих да си купя защото имам нужда да си залепя едната клема към стъклото и ми поискаха 38 лв :shock: :shock: :shock: . Щях да пометна! Като ми го показаха беше по различно от това, което съм гледал преди. В крайна сметка си купих новият вариянт, но с 10 лв по евтино от железария на бул. Опълченска. Марката е "Бизон" има и четчица в опаковката.
onzifonzi
23-11-2007, 15:13
Днес пребродих всички магазинчета по Симеон за това реле и никъде не намерих, като преди това ходих в ТиН Кар - Люлин, няколко магазина на Bosch и още някакви дюкянчета за авточасти. В крайна сметка на бул.Хр.Ботев ми продадоха такова реле за 4лв., на което пише "Сделано в России". Още не съм го пробвал, ама трябва да работи :)
NAS, кажи ако всичко е наред и дай идея къде е този магазин за да ходим и ние ;)