PDA

View Full Version : Радио-касетофон Alfa 146

ZZR
01-11-2007, 22:51
Здравейте на всички!

Днес си купихме с приятелката ми, Alfa Ромео 146 - 1.4 TS - 1999г.
Та въпроса ми е, понеже има оригиналния радио-касетофон на
който пише Alfa Romeo и на него пише че управлява СД чейнджър.
Така ли е наистина и ако е така какъв чейнджър мога да му свържа.
Мерси предварително.

trouble
02-11-2007, 12:21
Здравейте на всички!

Днес си купихме с приятелката ми, Alfa Ромео 146 - 1.4 TS - 1999г.
Та въпроса ми е, понеже има оригиналния радио-касетофон на
който пише Alfa Romeo и на него пише че управлява СД чейнджър.
Така ли е наистина и ако е така какъв чейнджър мога да му свържа.
Мерси предварително.

Честито колега, пусни малко снимки на новата красавица да я видиме....
А относно чейнджъра - имаш мисля, че 2 варианта. Единия да си сложиш чейнджър с УКВ връзка към касетофона ти (ама май звука не е хубав). А другия е да си купиш съвместим чейнджър...оригиналните кастофони май бяха Blaupunkt, та и чейнджъра трябва да е такъв..ако някой знае повече да каже...

бай Илия
02-11-2007, 21:50
Ако пък напишеш и модела на касетофона ще стане по лесно :lol:

ZZR
03-11-2007, 00:01
Днеска го извадих и видях че е PHILIPS. A модела е : 22DC449/25S

Sergey_gigov
03-11-2007, 10:54
май по - лесно е да си купиш някоя евтина МП-3 ка за същоте пари за които ще вземеш ченджъра

J_I_V_K_O
03-11-2007, 11:00
май по - лесно е да си купиш някоя евтина МП-3 ка за същоте пари за които ще вземеш ченджъра
и според мен ще е по удачно да вземеш някой мп3 плеър отколкото да слагаш ченджър на обикновен касетофон, пък бил и със надпис алфа ромео ;) то ти си решеваш :wink:

ZZR
03-11-2007, 15:10
Благодаря за мнениата.

DerMeister
26-04-2008, 11:45
Ще използвам темата за да ви попитам за оригиналното радио. Та колата дойде с касетофон, на който си пише Алфа ромео, с дисплей, RDS, копчета, алабала, и е такъв голям, има си ниша(да си слагаш разни неща) към него. Ако трябва ще го снимам и ще напиша модела. Та въпроса ми е следния. Тоя касетофон му работи само копчето за пускане и нищо друго. Другите копчета не функционират. Трябва да му въведа код ли? Или просто е преебан? И ако трябва код, който аз нямам, в книжката за касетофона пише, че по принцип кода бил на картонче на ключодържателя на колата. Аз имам код карта, там за ключовете. Това ли е код-а и за касетофона или просто има отделно картонче и се е затрило през годините? Мерси предварително.

миро
26-04-2008, 13:06
Ще използвам темата за да ви попитам за оригиналното радио. Та колата дойде с касетофон, на който си пише Алфа ромео, с дисплей, RDS, копчета, алабала, и е такъв голям, има си ниша(да си слагаш разни неща) към него. Ако трябва ще го снимам и ще напиша модела. Та въпроса ми е следния. Тоя касетофон му работи само копчето за пускане и нищо друго. Другите копчета не функционират. Трябва да му въведа код ли? Или просто е преебан? И ако трябва код, който аз нямам, в книжката за касетофона пише, че по принцип кода бил на картонче на ключодържателя на колата. Аз имам код карта, там за ключовете. Това ли е код-а и за касетофона или просто има отделно картонче и се е затрило през годините? Мерси предварително.

Най-вероятно радиото ти е блокирало и трябва да чакаш хх минути, за да ти даде възможност да вкараш кода. А той трябва да е на отделно картонче, на което пише Security code, различно от тези на колата.

DerMeister
26-04-2008, 13:13
Най-вероятно радиото ти е блокирало и трябва да чакаш хх минути, за да ти даде възможност да вкараш кода. А той трябва да е на отделно картонче, на което пише Security code, различно от тези на колата.
Е значи го нямам кода. Иначе радиото работи, като го включих първия път нещо се помпах на всички копчета и като понатисках копчетата за касетофона започна да търси станция и застана на 105 (там е Дарик радио поне) и от тогава си седи там. Включва се, изклкючва се, свири, нищо друго не работи.

миро
26-04-2008, 13:20
Щом свири, значи не е от кода. Обаче не му вади захранването, тогава ще ти го иска, ако не е премахнат. Може нещо да не контактува добре, разгледай го внимателно.

Sergey_gigov
27-04-2008, 11:42
а това радио случайно да е с падащ панел или да е флип даун ?

DerMeister
27-04-2008, 12:14
а това радио случайно да е с падащ панел или да е флип даун ?
Падат му само копчетата, демек нещо като падащ панел.

Sergey_gigov
27-04-2008, 12:52
пробвай да почистиш пиновете - напръскай ги с контактен спрей - след това го рестартирай - набери кода и виж дали яще тръгне

ivan dimitrov
27-04-2008, 22:53
---

Sergey_gigov
27-04-2008, 23:43
а мислиш ли че няма плеъри с падащ панел , които имат и код ? я се поразрови малко по твоя кенууд

ivan dimitrov
28-04-2008, 01:33
---

Sergey_gigov
28-04-2008, 10:58
е аз пък знам че имат и тези на които им падат панелите - и аз съм в тази свера - не случайно ти давам пример с плеарите на kenwood при рестарт първото нещо което ти изписва на дисплеа е , че му е изключен кода - този код е за защита и е пожелание на клиента :idea:

perfekt
23-10-2008, 06:51
пробвай да почистиш пиновете - напръскай ги с контактен спрей - след това го рестартирай - набери кода и виж дали яще тръгнеПослушай колегата той е прав.Има и вариант да си натиснал по душманската и некое копче да е блокирало

venko
23-10-2008, 20:28
колеги ще използвам темата за едно въпросче.имам алфа 146 1.6 туин спарк,взех я без касетофон имам една mp3-ka и когато я пусна не свири!:surrender:колони си имам смених буксите и пак не става!гледах всичко си е наред!!помогнете