PDA

View Full Version : Какъв е този датчик

LeoVin4i
03-11-2007, 17:07
Какво е туй нещо :roll: Предполагам, че е някакъв датчик, също така предполагам, че не е нормално да е оклепан целия с масло :roll: Бях в сервиза преди няколко дни за смяна на вариатор, как така не го забелязаха това нещо, май пак ще се ходи :brickwall:

б.а. снимката я копнах оттука щото ме мързеше да снимам моя мотор
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 2%E5%EB%FF (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=6387&highlight=%ED%EE%EC%E5%F0+++%E4%E2%E8%E3%E0%F2%E5% EB%FF)

Detron
03-11-2007, 19:56
Това не е датчик, а електромагнитния клапан (solenoid valve), който управлява вариатора.

LeoVin4i
03-11-2007, 20:15
А каква е причината да е толкова омаслен моя, гарнитурка нещо или целия се сменя?

Detron
03-11-2007, 20:35
Няма гарнитура. На средната снимка се вижда черния пластмасов уплътнител. Възможно да не са завити добре двата винта, които закрепват клапана. Развий ги, свали клапана и го разгледай за да разбереш откъде има теч, но при изгасен двигател.

LeoVin4i
04-11-2007, 12:48
Успях да си намеря от тия еврейски звезди ама изненада :? Горния винт беше зверски стегнат, долния обаче не виждам как може да се развие без да се сваля капака на клапаните, а пък това е много сложна задача за мене :oops: офф айде пак у сервизО

Detron
04-11-2007, 14:25
Колега и аз като теб имах проблем с развиването на горния винт, но успях след като внимателно използвах чук и малко длето. А за другия винт, специално си купих Г-образен торкс за да не свалям предпазния капак на двигателя, а не на клапаните.

LeoVin4i
04-11-2007, 16:36
Ами откъде да знае глупавия софтуерист, че имало и Г-образни :) Винтовете са стегнати много, не омаслява заради това, може би уплътнителя нещо ама като го разглобя ще разбера надявам се. Detron а с какво би препоръчал да се помъча да го уплътня след като го изкарам. Силикон едва ли е подходящо а пък не знам какво друго може да се ползва :roll:

Detron
04-11-2007, 17:22
Потърси Г-образни торксове, подобни на шестограмите. Иначе и аз се занимавам малко със софтуер и компютри, но не ми пречи да следвам логиката, че ако има отнякъде теч, то трябва да се открие мястото. После, ако се наложи с червен силикон.