View Full Version : Изчезна осветлението на температурата на климатроника
Furious 155
05-11-2007, 00:11
Поогледах теми тук във форума, но никъде не видях с крушки ли е отдолу или LED-ове? Става дума за зеленото светене там дето пише температурата на климатроника...
Kostadin
05-11-2007, 08:21
Поогледах теми тук във форума, но никъде не видях с крушки ли е отдолу или LED-ове? Става дума за зеленото светене там дето пише температурата на климатроника...
ми изгоряла ти е крушката сигурно, те са същите като на таблото :wink:
ако е само осветлението може.... но при мен изчезна целия панел.... беше бушон.... :idea:
Furious 155
05-11-2007, 13:21
а как да стигна до нея?
Kostadin
05-11-2007, 15:52
а как да стигна до нея?
сваляш пепелника развиваш винтчетата на панела с часовника показват се други винтчета за панела на климатроника развиваш и тях вадиш го и нататък мисля ще се оправиш и сам :wink:
PEPI-2ALFA
07-11-2007, 16:36
сваляш пепелника развиваш винтчетата на панела с часовника показват се други винтчета за панела на климатроника развиваш и тях вадиш го и нататък мисля ще се оправиш и сам :wink:
Е това ми е много полезно. Не ми светят копчетата на климата и мислех , че е само на щипки. Тия дни ще го свалям да видя откъде е проблема.
Не ми светят копчетата на климата и мислех , че е само на щипки. Тия дни ще го свалям да видя откъде е проблема.
За копчетата осветяването е от SMD диоди. Захранват се през 3 или 4 пак SMD диоди от 12В. Поради прегряване на тези диоди се скапва спойката им към платката. Трябва да се презапоят наново. В "Конрад има 1 малки поялничета на 12 в / 8Вт иделани за целта.
Работата е много пипкава с презапояването - лесно се отлепят диодите от платката . В Ланчиа форума имаше снимки на платката - оттам съм гледал като ги презапоявах.
За лесно намиране на лошата спойка платката се изважда и се включва към куплунга, дава се на контакт и внимателно с 1 шило или нещо от този род се натиска единият или другият край на диодите и се гледа дали светват светодиодите. Другият начин с мултицет на обхват напрежение се проследява веригата.
PEPI-2ALFA
08-11-2007, 08:53
Май ще се наложи спец. да го види. :oops: Не съм добър със спойките.
Че няма ли живи кадри от бившата "КРЕА" "?
Носи го за презапояване там където ремонтират GSM и - те могат да презапоят диодите.
PEPI-2ALFA
13-11-2007, 10:02
Че няма ли живи кадри от бившата "КРЕА" "?
quote]
Ти ме върна в ученическите ми години :lol:
Вече свети всичко. Разглобих го и както очаквах нищо не открих. Срещу 2 лв. един телевизионен техник ( същия ,който ми оправяше километража) презапои нещо и сега е ОК.
Furious 155
25-11-2007, 00:49
Оп, тук не съм дописал по темата. Значи проблема беше в крушката, но в последствие се оказа че и другите дето трябва да светят и те не светят. Та свалих таблото на климатроника малко поляник по тия диоди за захранването на крушките и всичко е 6.
Мерси на отзовалите се по проблема!