Log in

View Full Version : консултация

mirqka
06-11-2007, 21:00
колеги карам алфа от година и половина 145,16v,1.4.
по нея правих-дебитомер,саединител,цялата глава подмених с нови части,вклиучително вал сас вариатор,от два дни правя маслената помпа.вапросат кам вас ми е заслужава ли си да продалжавам да я карам или да я махам.всеки ми казва да я махна,но ви питам вас защото сте по вещи в нещата.

rtfm
06-11-2007, 23:31
По в нещата от тебе в отношенията ти с колата няма :D И на мен всеки ми казва продавай я ама аз като съм и сменил всичко защо да я продам на някой да се отвози. Мое мнение.

Mury
07-11-2007, 12:15
колеги карам алфа от година и половина 145,16v,1.4.
по нея правих-дебитомер,саединител,цялата глава подмених с нови части,вклиучително вал сас вариатор,от два дни правя маслената помпа.вапросат кам вас ми е заслужава ли си да продалжавам да я карам или да я махам.всеки ми казва да я махна,но ви питам вас защото сте по вещи в нещата.

Значи първите две неща които си сменил са консумативи :idea: :idea: и се сменят на всяка кола :wink: :wink: Главата е правена,най-вероятно вследствие на недобра поддръжка :wink: :wink: според мен нещата които си сменил са напълно нормални,и не виждам защо трябва да си сменяш колата :wink: :wink: Твоя воля :wink:

pr_00f
07-11-2007, 13:21
А и като си нараинал толкова пари в нея , надявам се не си мислиш че ще ги избиеш при продажбата?
Няма смисъл да продаваш нещо което си оправил и сега вече ти върши работа е моето мнение.

emilio
07-11-2007, 17:09
Че ти всички основни проблематични пунктове вече си ги преборил - къде ке я продаваш! Карай си я и си гледай кефа. И верно при толкова налята пара ще ти стане мъчно като видиш цените на масово предпочитания "нов внос" ;)

mirqka
07-11-2007, 22:01
мерси за саветите.мислех че помпата и главата сас валовете са ми внанагорно.имам приатели с коли от доста години и не са ги пипали затова питах.мерси

Оги
08-11-2007, 18:06
Колега на всяка стара кола и има по нещо за правене един прави скорости друг двигател трети нещо друго ,има и късметлии които попадат на готини колици и само карат и не подменят кой знае какво по тях всичко е на късмет.Не стигай до заключения ,че щом тва се счупило онова се счупило колата или марката е батал.
Днеска докато си мих колата до автомивката има сервиз и собственика ми е познат ,та отидох да дробим мохабет докато ми мият колата.Та той си купил Рено меган сценик 98 година много наточен и запазен ,даже не е успял да се нарадва минал 300км и 5 скорост заминала сега 1000лв за скорости.А човека поправя коле и на на ден праз ръцете му минават 10-ки коли и не е разбрал ,че скоростите на колата имат ядове и сега вътрешно.Ма плюе рено целия свят му крив и тн... а аз с еспейсчета и му викам ,колко съм доволен от него и как върви а оня още повече се ядосва :D .Та сравнява че с голфа бил минал 70к километра и немал никви ядове а с реното не бил минал и 300км и скоростите сдиплили та оплю цялата марка и целия свят му е крив ,опитах се да му обясна за късмета но той нещо не ме схвана и си тръгнах .Препоръчах му да си земе гоуфу отново и да се кефка на него :D