View Full Version : Алфа 33 проблем при палене при ниски температури
Здравейте,
Проблема ми е такъв, че когато стане студено имам проблем при паленето. Сутрин запалвам от първия път, но колата изгасне ли и втори път не може да запали. При завъртане на ключа се чува сама леко прецъкване и дори не се опитва да запали :cry: . Шанса да запаля е или ако я пусна с бутане по надолнище или да я оставя и когато стане по-топло си запалва. :roll:
Лятото нямам никакъв проблем в това отношение, но стане ли по-студено и проблема се появява.
Много ще бъда благодарна ако ми дадете съвет. :wink:
Благодаря ви предварително.
трябва да се види,но може да се окаже че стартера е за ремонт,успех
трябва да се види,но може да се окаже че стартера е за ремонт,успех
Благодаря за съвета. Такива бяха и нащте предположения, но все пак искаш да чуя и мнението на форума. :)
ventutsy
08-11-2007, 20:44
това прецъкване което се чува най-вероятно е от някое реле,но ако го прави само при ниски температури няма логика да е реле.другите варианти са слаб акумулатор(или неработещ алтернатор),проблем в контактния ключ или електрическата инсталация.
При мен го прави същия гаден номер, но не се влияе от атмосферните условия. Само когато я изгася и се опитам много скоро след това да запаля, и то мноого рядко, но е вбесяващо. Първо сменихме една бобинка на стартера, но след 1000км някъде пак се случи. Като се случи става или с бутане, или ако няма кои да бутне пробвам след час когато е изстинала и пали от раз. Докато веднъж отказа и с теглене да запали, оказа се че кабела между алтернатора и акумулатора се е оголил и е правил номера при вибрации та не винаги е зареждал. Поправих го. Оттогава не се е случвало, да чукам на дърво.
Твоят проблем ми звучи абсолютно същия, и мисля че не е от температурата, ами просто като е студено и запалиш ти гасне заради нещо по запалителната система примерно. Късмет с ремонта и сподели какво си свършил :)
Вчера пак ми направи същия номер сутринта, на обяд опитах пак без успех, но за изненада вечерта запали и то без проблем като чесовник. Почна наистина да ме озадъчава.
Благодаря за съвета. Утре ще я карам да я видят и се надявам да се спрявят с проблема, защото наистина е кофти когато ми трябва а не може да запали.
Ще пиша за резултата. 8)
ventutsy
09-11-2007, 18:17
колега напиши коя година ти е колата,какъв двигател и т.н.,но по принцип знаеш че 33 дават много ядове с тоците(липса на маса,липса на контакт на някоя кабелна връзка, късо на някое кабелче и др.).Може да си сигурен,че ако дори веднъж пали без проблем както пишеш,то вероятността да е стартера е почти минимална.Брат ми има астра и при него от време на време му се случват подобни неща.при него номера с рестарт на компа действа(откачаш клемата на акумулатора и закачаш)пробвай и ти ако колата ти има компютър.
Колата е Alfa Romeo 33, Boxer 94 година.
В събота е закарах на сервиз, свалиха стартера и се оказа, че в една от частите му няма масло, почистиха я и сложиха масло и от тогава нямам ядове, но ще бъда сигурна, че наистина са я оправили едва след няколко дена / ако не прави проблем/.
Ако има нещо ново ще пиша пак.
Благодаря на всички за помоща. :)
dimitar zlatarev
18-11-2007, 06:51
КОГАТО СТАНЕ ВлАЖНиО НА ВЪН И ИСКАм ДА ЗАПАлЯ КОлАТА ДАВАм КОНТАКТ И СЕ ВКлЮчВА АлАрмАТА И КрАЙ-ПИЩЕНЕ и после няма ток
moonkiss
18-11-2007, 08:45
КОГАТО СТАНЕ ВлАЖНиО НА ВЪН И ИСКАм ДА ЗАПАлЯ КОлАТА ДАВАм КОНТАКТ И СЕ ВКлЮчВА АлАрмАТА И КрАЙ-ПИЩЕНЕ и после няма ток Пиши за каква кола става въпрос ама мисля че проблема ти е в алармата и по точно смени релето което пуска тока когато се деактивира алармата.
P.S. Пиши с малки букви, и на кирилица
dimitar zlatarev
18-11-2007, 12:43
колата е алфа-ромео33 1.7 боксер 1994г
moonkiss
18-11-2007, 13:00
колата е алфа-ромео33 1.7 боксер 1994г Значи проблемите може да са няколко ако алармата е китаиска. И аз съм с такава ама нямам проблеми с нея. Когато отключиш колата и отвориш вратата проследи дали светва плафона,ако не то раздвижи копчетата на вратите за плафона,ако не свети алармата понякога си мисли че не е отворена врата и след 10-15 секунди влиза в режим и като дадеш на контакт включва сирената и реже тока . Другия вариант е самото реле за което вече писах горе или някъде няма добра връзка. Провери навсякъде ако не се справиш трябва да търсиш алармаджия. Мисля че проблема не е в колата а в алармата.Ако се сетиш нещо пиши.