PDA

View Full Version : Манталитет или просто глупост

petko
13-11-2007, 00:23
Колеги,
ето ви една случка от днес. В момента съм в Австрия и днес останах обеЗумен.
Та, карам си аЗ по един междуградски път в Австрия и настигам една червена Астра Комби 96 или 97год. и гледам БГ номера на нея. Неzнам колко от вас са били тук, но теЗи който са били Знаят, че тук се кара спокойно,раЗумно в колона и не се правят хората на джигити. Та караме си ние и по едно време пред нас ТИР....
ТИРа се движи с около 90 при ограничение 100 и съответно колоната отЗад намалява. Да ама не и нашето момче, въпреки ,че в колоната имаше БМВ М5 водача й не се реши да иЗпревари ТИРа. Но Астричката, от 3 та поЗиция, тоест след ТИРа, М5то и един 220 ЦДИ , решава ПРЕДИ ЗАВОЙ да иЗпреварва, вижда се как превключва на по малка предавка и дава гаЗ За мое и удивлението на всички други в колоната. В Астричката имаше жена и дете. Та джигита стига някъде до към средата на ТИРа и в насрещното от Завоя идва кола. От там Астрата яко спирачки и понеже явно не може да бутне ТИРа и да се прибере просто СПИРА на платното, добре, че отсрещния Бенц имаше яки спирачки, беше сухо , отби в дясно и така всичко се раЗмина.
Та , това исках да споделя с вас... просто се чудя това от тъпотия ли е или от манталитет. При положение, че пред тебе има кола с 500к.с. и не решава да иЗпреварва, как така Ганю с неговите 90к.с. или колкото са там решава, че той може да мине...или просто иска да покаже , че е по по най :!:

rammstein4o
13-11-2007, 00:29
манталитет е за съжаление :bg: :wallbash:

AlfaRomeo
13-11-2007, 00:56
Това се нарича ИДИОТЩИНА братче.... сам виждаш как е и за това ще има една камара катастрофи и умрели и какво ли не.... :locked: :locked: :locked:

търтей
13-11-2007, 01:14
селтици има насекъде
дори в австрия юесей или уотевър
та така
свилкай си
просо в бг мнооо време сме били назад и сега сикиш повод да се изфукаме се ползва ..
тъпо е ама на
свръхкомпенсиран комплекс за малоценност е научното заглавие на подобни груби селски прояви

ivo_red
13-11-2007, 01:42
Абе от страната е нещо! Не може долкова жертви да има по пътищата...Аз не видях някъде по Европа такива каруцари, каквито има в БГ. Тъжно, но факт! Абсолютна липса на култура и здрав разум има в цялата ни нация.

Lame_0ne
13-11-2007, 06:03
Тук след далечна Австралия се кара много спокойно в града - 50, колкото е ограничението. От време на време се чува само някое ево 8/9 или еклипс да ръмжи, но максимум до втора. Има много бързи коли, но просто карат бавно, което до голяма степен означава сигурно. Видях и една алфа трента тре (с десен волан), но снимки следващия път като я засеча. Поздрави!

Alexanderbb
13-11-2007, 08:28
На това му се вика бай Ганьо пътува. Ама ти защо се изненадваш. Той човека и тука си кара така и мисли че дядо господ му е навигатор

sitalk
13-11-2007, 11:44
Колега,проблема е че той НЕ мисли,ако мислеше нямаше да прави тази глупост!Пътувам много из БГ и съжалявам,че го казвам,но даже малко умират!!!Само на отсечката от Ст.Загора до Бургас се нагледах поне на 15 такива изпреварвания без никаква видимост!

odisey
13-11-2007, 12:37
А какъв кеф е като пуснеш някой да те мине и после ти мигне с мигачите ...

alfa 146
13-11-2007, 19:05
Прост народ,слаба държава, за съжаление :(

wasp
13-11-2007, 19:43
И аз имах почти същата случка ... номера започваше със "СА" ... и пак така - изпреварване нагло, мушене насам-натам, хората трябваше да набиват спирачки за да може нашето момче да се вмъкне навреме обратно в колоната :? това също в Австрия се случи. Останалите караха спокойно, както и аз де :)

cvetelin
13-11-2007, 20:02
този вид изпреварвания и тикания са съвсем в нормалното за българите...
имаше един такъв в Румъния преди 2 месеца с една лагуна... ебати състезателя...

други много смешни случки са от типа... спираме на един паркинг след Будапеща посока Румъния да починем малко и там познайте...
едно камионче с два дарака на него (мисля корса и голф бяха) и двама нашенски бай ганьовци... нещо правят по габаритете на камиончето... и изразите са " ае ве брато дай лев", "дадах ве" "ма не свети го еба" и т.н.

или нещо подобно.. на една безизностанция Agip след Виена посока Унгария, решаваме да спрем да пием кафе... да обаче ...
със сядането зад нас чуваме реплики от типа "скиа ли го оня пасат 93-та къв запазен беше", "да еба тряяше да земим оная корса 95-та" , като се обръщам цяла маса ганьовци пиат кафе...

и всичките тези реплики на видимо висок глас....

ганьовски манталитет :dunno:

sitalk
13-11-2007, 20:26
Не е нормално да нямаш видимост и да изпреварваш,малоумно е!!!Лошото е.че ние колкото и да си говорим,нищо няма да променим и ще продължаваме да четем черната хроника и ще се молим някакъв такъв идиот да не ни вкара в нея!Аз лично "светлина в тунела"за това не виждам,а даже по зле става!

KGB
13-11-2007, 22:54
Прост народ,слаба държава, за съжаление :(

само ще добавя "много" отпред....за съжеление.

Днес съм карал около 500км и 7 часа извънградско...нагледах се на доста неща.

pent
13-11-2007, 23:07
ае не ги оправдавам ганьовците, но това с високия тембър се получава неволно в не-българско говоряща държава :)

историята познава примери бол :)

cassillas
14-11-2007, 01:00
А от кои град беше въпросната Астра?

Furious 155
14-11-2007, 01:03
А от кои град беше въпросната Астра?

Какво значение има?!!! Все си е българска.... лошото е че все повече от манталитет това се превръща в начин на живот!!!
Минавам през кръговото вечер и там какви маневри какво чудо е ...ако има патрул не могат хвана парите в багажника.... толкова има за глобяване, и то заради 500 метра повече...е аз как ги минавам?

hsr
16-11-2007, 07:43
А за тия типове какво ще кажете ?
http://zazz.bg/play:d1ec5168

SamuraiJack
16-11-2007, 09:41
Хаха, ебати яките типове, това нема начин да не са българи :lol:

blank_jack
16-11-2007, 10:04
А за тия типове какво ще кажете ?
http://zazz.bg/play:d1ec5168

хахах тва ме накефи на макс ... акъл море .. глава петролен разлив...

pent
16-11-2007, 10:33
бълагри са :) няма друго такова мислене :)

sitalk
16-11-2007, 15:00
Лелееееееее,откъде ги изкопа тия,колега!?Тия са мойте фаворити по идиотизъм,тези ако не са нашенци ще се изненадам много! :lol:

rammstein4o
16-11-2007, 15:24
За съжаление и ние имаме представители в тази категория

http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=1460605

hsr
16-11-2007, 15:27
Незнам къде е снимано,попадна ми случайно и понеже темата е за кретени зад волана реших да дам малко нагледен материал :P
Иначе тея според мен са за... :shoot:

Аз доколкото виждам има място и това не е кола това е АЛФА бре Very Happy

Това пък какво трябва да значи :?: :roll:

lyuli
20-11-2007, 15:01
в събота ходихме до Щъркеловото гнездо на разходка. връщахме се по тъмно, вали дъжд, абе неприятно за каране. пред нас имаше РУМЪНСКИ ТИР. В първия възможен по-прав участък, човека даде мигач и намали, за да можем да го изпреварим. Аз направо се изумих! И с право. След малко настигаме друг ТИР, БГ-регистрация. Стигаме до прав участък, тръгваме да изпреварваме, но............. не, тъпака даде газ колкото можа и не успяхме (бяхме с А-класата, и тя е доста немощна.... 80 кончета само).
Е това е според мен МАНТАЛИТЕТ - да прецакаш другия, другото не е важно. Лошото е, че даже румънците са ни изпреварили.......

madboy
20-11-2007, 15:43
Никой не ни е изпреварил, просто ние сами си изоставаме здраво........

търтей
20-11-2007, 15:45
хъм
мен тировете редовно ме пускат :roll:

иначе бакшимерията са най-зле като колегиалност на пътя :roll:

Gho5t
21-11-2007, 12:39
да ве тва с испреварването е тка ако караш с 1 скорост и тръгнат да те испреварват си задължен да не увеличаваш скороста... не случайно го има в закона защото трябва да е тка неможе ти да караш с 110 примерно и да пречиш на някои който кара с 130 и той да иска да те мине и ти да тръгнеш да се силиш точно като те испреварва ..... верно е ние сме си джангалска държава : ) пълна с простаци и идиоти