View Full Version : Проблем спирачки и хидравлика!?!?!
alfa155-1.7TS
14-11-2007, 08:30
Здравеите...купих колата преди няколко едмици и жсичко и беше наред,докато преди една седмица я оставих на паркинга кадето работя,след някоко часа престои на студа,след като запали без проблем тръгнах да излизам и след опит да завартя жолана се оказа че се върти адски трудно и на някакви пресекулки...това става само като в стундена...и заедно с тожа нещо стана с педала на спирачките...много омекна и не спира толкова добре колкото когато я купих.....кавете някои полезен савет за обезваздошаване или и аз нз за какво мерсипредварително!!!!
Alexanderbb
14-11-2007, 08:47
В този студ по-добре иди в някой сервиз да я погледнат
alfa155-1.7TS
14-11-2007, 09:10
като натисна педала на спирачката и се чува едно съскане,педала потъва почти до доло и тогажа хващат спирачките...а това с хидравликата ми е много странно и ме притеснява!даите ми някакъв савет за което и да било...как да опитам да обезваздуша спирачките примерно....а за хидравликата и аз нз
като натисна педала на спирачката и се чува едно съскане,педала потъва почти до доло и тогажа хващат спирачките...а това с хидравликата ми е много странно и ме притеснява!даите ми някакъв савет за което и да било...как да опитам да обезваздуша спирачките примерно....а за хидравликата и аз нз
За спирачките от опит знам че е помпа :!: Но за волана ми е много интересно. На мен така ми се получи на 156цата, ма не се оправи само. При мен беше рейката.
alfa155-1.7TS
14-11-2007, 10:22
в какъвсмисал помпата..че е за смяна ли?ако е за смяна можв линякоида ми каже какжа е цената горе доло и от кадеде да си я взема по танкана ако има такова място де....а волана го прави тожа само като е студена и след едно две силови зажуртания изчезва.А и някои може лида ми каже как да си обезваздъша спирачките?
за спирачките може и някой маркуч да е заминал.
И за двете неща си провери дали имаш течност в казанечето и после огледай за течове.
Ако не ти губи много спирачна течност колата, най - вероятно е някоя гумичка на помпата. Аз мойта я сменях, ма преди около 2 години и по спомен беше към 100 кинта. А, къде можеш да я вземеш по - тънкана - незнам. :(
Alexanderbb
14-11-2007, 10:59
30-40 кинта максимум за помпата. някъде толкова ми взеха в началото на годината в магазина на Стамболийски
alfa155-1.7TS
14-11-2007, 11:15
гледам я всеки ден дали има някакви течове и да ви кайа и капка няма...нито под нея нито по джантите отватре....само се чува като натисна педала едно съскане и педала потъва и спира накрая чак не много добре!?!?!Може ли да е смукнала въздух от някаде....или и аз нз какво...а шантавото е че проблема със спирачките и хидравликата се появиха едновременно.... :shock:
Днес стана абсолютно същото и с мойте спирачки!!! :x
Novachev
14-11-2007, 15:19
Абе аз що си мисля че това съскане при натискане на спирачките идва от спукана мембрана на сервото на спирачките ,но не знам дали се смяня мембраната или е капсуловано и се смяня цялото серво нещо ооло 40-80 лв според модела май потърсете в търсачката
Абе аз що си мисля че това съскане при натискане на спирачките идва от спукана мембрана на сервото на спирачките ,но не знам дали се смяня мембраната или е капсуловано и се смяня цялото серво нещо ооло 40-80 лв според модела май потърсете в търсачката
Аха
С АBS е тънко серво - става от фиатки 40 лв втора младост. Ако няма АBS е дебело като на ЗИЛ серво 80-90 лв и е голяма рядкост по моргите.
Помпа 47-60 лв .
Това че не се губи сп.течност да ви успокоява - пълни се сервото , като се понапълни леко прикапва на пода под педала. От течността мембраната се скапва.
Ако има АBS колата смяната на сервото и помпата е голяма Одисея :D
А единия/ горния/ болт който държи помпата към купето е върха на . сладоледа . Краката над седалката и с главата надолу гмуркане под волана.Отвиването е по-лесно, за завиването не искам да си спомням. :roll: