Log in

View Full Version : Спешна Помощ за централното

ZAZ
14-11-2007, 12:25
Някой знае ли къде се намира точно платката(модула) за централното заключване при Алфа 145 97г.? Kакви цветове са кабелите на централното (отключване и заключване)?
Искам сам да си вържа централното към дистанц. на алармата(не е оригиналната), защото в момента отключвам и заключвам с ключа. Вчера обаче замръзна и се наложи да влизам през багажника :oops:
Моля помагайте!

Viktor_
14-11-2007, 12:40
Не ти е нужно да намираш платката - алрмата се свързва така че да подава маса при заключване/отключване на един от двата сигнални кабела, който идват от машинката на вратата към модула и се намират в общия сноп излизащ от вратата. Кабелите ги има като цветове в схемите за 156 /примерно/ в Auto Data. Ако се притесняваш да не объркаш нещо мини да ти го направя.

Желателно е да кажеш и каква ти е алармата, за да ти се обясни и да се види от кой тип е - с вградени релета за централно /ще ти бъде една идея по-сложно да го направиш/ или с два сигнални извода само. Ако нямаш схема на свързването на алармата е малко по-сложно.

ZAZ
14-11-2007, 13:30
Кабелите ги има като цветове в схемите за 156 /примерно/ в Auto Data.
Мерси колега за информацията, но точно това което съм цитирал за момента ми е най необх. инфо.Ако можеш да ми кажеш точните цветовете, много ще съм ти благодарен. Същата процедура ще трябва да правя и на 156-цата, където пак само алармата ми е вързана към дистанц. без централното. :wink:

Viktor_
14-11-2007, 15:05
Колега кабелите от машинката на шофъорската врата към модула за централното са бял и светло син. На единия алармата подава маса за отваряне, а на другия подава пак маса за затваряне. Опитно ще установиш кой е up/down. Нь 156 цветовете са същите. ПРедложих ти да ти го свържа, защото има два светлосини кабела в снопа и може да се объркаш. За да си сигурен кой от двата е гледаш дали работи централното като му подадеш маса при затворена врата.

Ако алармата ти не е с вградени релета е по-лесно, защото директно свързваш двата и извода за централно към тези кабели които ти кацах. Ако е с вградени релета правиш следното: двата com ги свързваш към фабримната инсталация /бял и светлосин/, двата NO /нормално отворени/ на маса, а двата NC ги режеш/аз ги изваждам от куплунзите за по-прегледно/.

Ако нещо се затрудняваш монтирал съм аларми и на 146 и на 156 така че давам консултаций и на място $$ хаха.

Ей ще ме бият колегите, че не щеш да дадеш 10лв на майстор да ти го свърже, хаха.

ZAZ
14-11-2007, 18:02
Колега кабелите от машинката на шофъорската врата към модула за централното са бял и светло син. На единия алармата подава маса за отваряне, а на другия подава пак маса за затваряне. Опитно ще установиш кой е up/down. Нь 156 цветовете са същите. ПРедложих ти да ти го свържа, защото има два светлосини кабела в снопа и може да се объркаш. За да си сигурен кой от двата е гледаш дали работи централното като му подадеш маса при затворена врата.

Ако алармата ти не е с вградени релета е по-лесно, защото директно свързваш двата и извода за централно към тези кабели които ти кацах. Ако е с вградени релета правиш следното: двата com ги свързваш към фабримната инсталация /бял и светлосин/, двата NO /нормално отворени/ на маса, а двата NC ги режеш/аз ги изваждам от куплунзите за по-прегледно/.

Ако нещо се затрудняваш монтирал съм аларми и на 146 и на 156 така че давам консултаций и на място $$ хаха.

Ей ще ме бият колегите, че не щеш да дадеш 10лв на майстор да ти го свърже, хаха.
Благодаря ти много :D Златен си :D

ZAZ
26-11-2007, 17:31
На 145-цата от раз ги уцелих кабелите за централното (светлосин и бял) ,както ми каза Victor и работата заспа :D
Оба4е при 156-цата тая процедура изглежда голяма мъка. Не мога да разбера кои излизат от вратата и в снопа където се събират многото кабели(тука трябва да са и за централното) става ебати какафонията. В тоя сноп от кабели не виждам тънък бял кабел (има сив), а светлосини има няколко.Голяма игра ще е да ги тествам всичките. :?
Та въпроса ми е кабелите за централното при 156-цата пак ли са същите цветове или се различават от 145-цата? Victor помагай please :cry: