View Full Version : alfaromeo 33 1.7 94g. или "Да "нахраним" Alfa
dimitar zlatarev
15-11-2007, 17:52
сашо има ли нещо дет работи в тая кола досега всичко ми е правило проблем
сашо има ли нещо дет работи в тая кола досега всичко ми е правило проблем
странна тема :roll: или колега си убъркал раздела с "Лични съобщения"
засега я оставям, до изясняване на подробностите
има ли нещо дет работи в тая кола досега всичко ми е правило проблем
off:
Хахаха :lol: Много грубо и вярно донякъде спрямо 33 !
[quote="dimitar zlatarev":11n282se]има ли нещо дет работи в тая кола досега всичко ми е правило проблем
off:
Хахаха :lol: Много грубо и вярно донякъде спрямо 33 ![/quote:11n282se]
Абсолютно :lol: :lol:
Явно имате нужда от малък душевен отдушник, е хайде нека е в тази тема, която така и не разбрах за какво се отнася!
rammstein4o
16-11-2007, 12:44
[quote="dimitar zlatarev":32dc1ycx]има ли нещо дет работи в тая кола досега всичко ми е правило проблем
off:
Абсолютно :lol: :lol:[/quote:32dc1ycx]
Кат не ви кефи дайте ги на някой дето ще им се радва... :twisted: :cussing: :pfbbt: :smackbum:
всичките проблеми на трента трета-та не могат да стъпнат на малкия пръст на миговете удоволствие:))
тъй че, сполайте смелчаци 8) ,
33 е машина за истински шматки и шматковци :ritter:
амахаа.аааааааа :D
[quote="dimitar zlatarev":vl7140a7]има ли нещо дет работи в тая кола досега всичко ми е правило проблем
off:
Абсолютно :lol: :lol:
Кат не ви кефи дайте ги на някой дето ще им се радва... :twisted: :cussing: :pfbbt: :smackbum:[/quote:vl7140a7]
За нищо на света :evil:
всичките проблеми на трента трета-та не могат да стъпнат на малкия пръст на миговете удоволствие:
А така..............Точно казано :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:
The Professor
16-11-2007, 23:52
Ако някой има за даване 33ки, да ги мята насам... трябват ми за резервни части.. :lol:
Кат не ви кефи дайте ги на някой дето ще им се радва... :twisted: :cussing: :pfbbt: :smackbum:
Човек напълно оценява сладостите на живота тогава когато е опитал от горчивината му. Ако не се разваля никога, няма как после да го оцениш когато успееш да я стегнеш за един кратък миг на блаженство, когато двигателя ръмжи перфектно и почти нищо по колата не тропа по неравностите...
moonkiss
17-11-2007, 16:46
От 5 години карам 33 , това ми е 8-мата кола и мога смело да заявя че няма да я заменя докато не се изкриви и раждяса, а и тогава сигурно мотора ще си пее още. Всички немски возила които съм имал се трошаха 10-торно повече. Не правя реклама , споделям факти.
milenamr
17-11-2007, 18:03
Еми така е, то човек като не знае как да кара, тогава и приливите и отливите(да не говорим за мусоните и пасатите,ама не фолксфаген пасатите :lol: )са му виновни , че му се троши 33-ката.Някои хора така и не се научиха, че тази кола наистина е способна да даде много(дори повече отколко се очаква от нея),но за целта си има капризи, на които щем не щем трябва да угаждаме.И тогава удоволствието,което връща е многократно повече от дребните съображения , с които и обръщаме внимание всеки път.Как така аз за 4 години (три трента тре съм сменила )и нито веднъж не се разочаровах.Още в самото начало схванах най-важния принцип, че тази кола се кара по малко "по-особен" начин за да е всичко ОК.И този "по-особен" начин след много кратко време като се усвои вече си става навик и пак няма никакви проблеми.Въпроса е да не се пренебрегва тази малка специфичност.За последната си 33 ка с чиста съвест мога да кажа ,че за година и половина освен едни накладки на спирачките и един компютър(които си взех от Лисанчо за 50 кинта :D )абсолютно нищо друго не съм пипала по нея.А не слизам от нея.Не казвам ,че е цъфнала и вързала,има си някои забележки(особено по външния вид;) ),но чисто технично 33-ката си е супер и си върви идеално .И аз не бих я заменила за друга, докато има сили да върви, ще си я карам;)
dimitar zlatarev
18-11-2007, 20:11
вий не казвам че колата не ме кефи ама искам поне да ми кажете как да си я оправя щото вече се отчаях бяхме точни по продажбата 1 стотинка не сме смъквали от цената а вие казахте че няма проблеми само стартера малко проблемче вие така казахте а досега сам сменил
изпарител скоростна кутия въздушен филтър масло ремък филтър за клапана реле за запалване амортесьори прахоуловител(не че знам кво е тва) дискове накладки което е равно на 1300лв досега.а не е и само тва колата пак прави проблеми с паленето ся ми казаха че е от алармата неможело да я изклучват щото била свързана кам всичко в колата поне ми кажете как да я оправя щото вече ми излезна мн иначе колата е зверче на патя
вий не казвам че колата не ме кефи ......................Колега, ALFA ROMEO e различен автомобил, той не е за всеки, той не е идеален, ТОЙ е различен от всичко обикновено наоколо. При този автомобил е важно на първо място да е поддържан от грамотни люде които са наясно на първо място с техническото му състояние и да са достатъчно усвоили и наясно с въпросният модел. НЯМА ЛОШИ МОДЕЛИ и марки автомобили има НЕКОМПЕТЕНТНИ МАЙСТОРИ и хора, които не са наясно с техниката която обслужват.
бяхме точни по продажбата 1 стотинка не сме смъквали от цената а вие казахте че няма проблеми само стартера малко проблемче вие така казахте а досега сам сменил
изпарител скоростна кутия въздушен филтър масло ремък филтър за клапана реле за запалване амортесьори прахоуловител(не че знам кво е тва) дискове накладки което е равно на 1300лв досега.а не е и само тва колата пак прави проблеми с паленето ся ми казаха че е от алармата неможело да я изклучват щото била свързана кам всичко в колата поне ми кажете как да я оправя щото вече ми излезна мн иначе колата е зверче на патя
Колега, не се разбира кой какво ти е казал, но ако споделиш повече информация за колата и какъв точно и е проблемът, ще се постараем да ти дадем съвет кой колкото може. Какъв е по-точно проблемът ти с паленето?
dimitar zlatarev
23-11-2007, 16:40
казахами че проблема е че динамото не ми зарежда и че все ми бил слаб ак,мулатора купих нов акумулато и като загрее пак неще да запали после ми казаха че е от алармата че била неква американска и била сварзано кам всичко по колата и биле изгорелиу некви кабели и постоянно давали накъсо и че махането щяло да отнеме доста време а и не се знаело дали ще може изобщо(а пак за пари не ми се мисли)а сега пали когато е студено а когато загрее пали с мн зор(ако запали)като тръгна някъде с нея нея гаса кво да правя вече незнам
vencialfa
23-11-2007, 21:33
казахами че проблема е че динамото не ми зарежда и че все ми бил слаб ак,мулатора купих нов акумулато и като загрее пак неще да запали после ми казаха че е от алармата че била неква американска и била сварзано кам всичко по колата и биле изгорелиу некви кабели и постоянно давали накъсо и че махането щяло да отнеме доста време а и не се знаело дали ще може изобщо(а пак за пари не ми се мисли)а сега пали когато е студено а когато загрее пали с мн зор(ако запали)като тръгна някъде с нея нея гаса кво да правя вече незнам
Колега не знам къде е Крумово ,ама като знам в какви филми съм се вкарвал с моята 33-ка в Шумен поради това че е пълно с идиоти които се наричат монтьори ,при това е ставало въпрос за елементарни неща,искрено ти съчувствам.Истината е че трябва истински монтьор да ти погледне колата.
milenamr
23-11-2007, 23:16
Колега не знам къде е Крумово ,ама като знам в какви филми съм се вкарвал с моята 33-ка в Шумен поради това че е пълно с идиоти които се наричат монтьори ,при това е ставало въпрос за елементарни неща,искрено ти съчувствам.Истината е че трябва истински монтьор да ти погледне колата.
Ами аз това нещо го разправям от край време, но няма кой да чуе(по-точно не иска),но то си е за него де.Иначе съм се нагледала как всеки се прай на разбирач и многознайковец.Обаче майстора е много важен -ключов показател за благосъстоянието на една Алфа.Майстора е този който може да накара една 33-ка да захвърчи и да запее,когато знае как и то с елементарни похвати(каквито са Лисанчо(София) и Миташки(Пловдив)), а също"майстора " е този който може една добра 33-ка да я кастрира и осакати безвъзвратно и да я превърне в една спъната куца акула.Във втория случай визирам пишман-майсторите.Слава богу,аз се опазих от тазкива,защото го схванах тоя важен принцип още когато си взех първата 33-ка (2003г).И така си реших проблема веднъж за винаги, а на който му харесва да си правят експерименти с неговата Алфичка -на добър час :twisted: Всеки сам избира
Милена, права си за това, но предполагам че голяма част от хората, които гледат да си поправят сами колата имат и финансови съображения за това. Все пак това са евтини коли /не са много евтини за поддръжка/ и много хора ги карат понеже не са им стигнали парите за по нова кола, или за Германско /това са мои наблюдения/. Другият фактор, който кара хората да избягват ходенето на майстор е наличието на некадърни такива. Ако попаднеш на някой такъв, губиш вяра в тях. А пък ако си и от провинцията вероятността да намериш човек, който разбира от 33ки е минимална.
Но като са се изчерпили възможностите, събери пари и иди при Лисан или Боби например. Останал съм с впечтлението, че когато опре до жици, майсторите бягат от проблемът като таксиджия от къса дестинация. Много диагностика и накрая се сменя нещо дребно и евтино. Много труд, а накрая не върви да искаш много пари за него. На мен наскоро ми взеха 30лв за изолиране на кабела от алтернатора до акумулатора. Звучи много на пръв поглед, ама си иска диагностика и те спасява от проблема, така че всъшност аз бях доволен от цената.