View Full Version : Показания на бензиномера
Колеги,бензиномера на моята кола е доста странен,бат Бобо го почиства и раздвижва преди 4-5 месеца но сега положението имам чувството че дпоста зле.Сипвам 20 лв.-около 9л и нещо минавам 40 км. и пак светва лампата.А пък като го пълня догоре за дълъг път,отивам със светеща лампа на бензиностанцията и никога немога да сипя повече от 45-48л.а резервоара ми е 61л.а с гърловината сигурно става 65,демек резервата трябва да ми е около 20л. :idea: :idea: Мисълта ми е дали ми е сменян резервоара,или имат и други колеги такъв проблем :?: :?:
Колеги,бензиномера на моята кола е доста странен,бат Бобо го почиства и раздвижва преди 4-5 месеца но сега положението имам чувството че дпоста зле.Сипвам 20 лв.-около 9л и нещо минавам 40 км. и пак светва лампата.А пък като го пълня догоре за дълъг път,отивам със светеща лампа на бензиностанцията и никога немога да сипя повече от 45-48л.а резервоара ми е 61л.а с гърловината сигурно става 65,демек резервата трябва да ми е около 20л. :idea: :idea: Мисълта ми е дали ми е сменян резервоара,или имат и други колеги такъв проблем :?: :?:
хм, ами то май няма как да тестваш колко ти побира резервоара тъй като за да направиш това трябва да го изпразниш - а тогава ще ти се прецака бензиновата помпа ...
Моята е побирала максимум 44 литра - но това при тъкмо светнала лампичка на бензиномера
И на мен мн. бързо ми светва лампичката и разхода, който отчитам по нея е доста висок, но не смея и да карам повече от 10-15 км. след като светне, та нз дали е в това проблема или просто мн. лапа на ръчкане.. Иначе преди не беше така де с 20 лв. светваше на 70 км., сега на 40, както при теб.
По книжката дават, че можеш да минеш между 50 и 80 км след като светне лампата за бензина, но трябва да се има и в предвид, че това е доста неточно, защото наклона примерно влиае доста силно на показанието.
хм, ами то май няма как да тестваш колко ти побира резервоара тъй като за да направиш това трябва да го изпразниш - а тогава ще ти се прецака бензиновата помпа ...
Едва ли ще се "прецака" само от веднъж :wink:
Нека да споделя и моя опит, защото аз често карам на светеща лапма... Та значи карам на светеща лапма винаги по 60 километра. Не знам винаги ли съм на ръба, но бензина не свършва. След като отида на бензиностанцията сипвам 10 литра и има няма за 30-40 километра пак ми светва жълтата лапма, но тва е нормално според мен, просто бензина свършва (колкото й да не ни се иска). Скоро реших да засека колко харчи моята кола, защото я имам от скоро и напълних до горе. Преди да отида съм карал 62 километра на светеща лапма и до горе резервоара събра точно 54 литра с гърловината както каза Мъри. Мисля, че всичко е наред относно показаният на жълтата лапма, въпреки че понякога не показва точно, при наклони естествено. Затова аз си гледам стрелката, просто не трябва да пада под най-долната чертичка. А относно помпата - колеги по-добре е да не пробвате дали ще се развали от първия път ако си оставите колата без бензин. За щастие на Фиата не се развали, но след това запалването му въпреки че му налях сигурно 10 литра бензин беше много тежко....Най-добре е според мен да се кара 30-40 км. (и то спокойно каране) на жълта лапма и да се ходи на бензиностанцията :)
ALFA155Ts
15-11-2007, 21:06
на светеща лампа искарах 2 туби по 5 литра бензин като свалях моя :shock:
същото ми е на моето 146 лампата светка мн бързо : ) натие сменян според мен просто си е тка и мойта ги праи тиа номера ту свети ту несвети поне често слагам до горе резервоар и винаги доливам по 40 - 4 5литра някде а свети тва а резервоара е 65 се води че е : ) на 146
.....отивам със светеща лампа на бензиностанцията и никога немога да сипя повече от 45-48л.....
И аз съм така. После поне 50 км стрелката не мръдва от максимума.)
Rado_alfa146
16-11-2007, 08:37
Аз ще ви отговоря на въпроса! Значи нашите италянци са направени с голяма резерва. Забелязах го един ден когато се ядосах като ми светна лапмапа на излизане от незиностанцията и си казах и.... съм му м....... ще карам докато не загасне и се изумих че минах 110 километра на резерва тъпо но факт. говоря за извън града. и накрая почна да заглъхва и на предърпва слезнах свалих си тубичката налях си и си продължих. Та отговора е 110 километра с резерва. :D
На мен пък при 15 + литра в резервоара ми свети лампата :roll:
f0rce1001
16-11-2007, 08:59
На моята 145-ца не съм вижал лампата да свети още, но никога не я оставям без бензин... Мисълта ми е друга, забелязал съм, че харчи към 12-13-14 на 100. Това дали е много или е нормално. Градско говоря. Понякога е дупя доста по светофарите като съм 1-ва кола...
Ами ако си в Сф - нормално е .
А иначе и моята лампа светва на 15+ литра - лошо няма аз си я знам.
Колеги, от скоро и аз имам такъв проблем. Сипвам 10 литра бенз и след 35 - 40 км ми светва лампата! Вчера много се изнервих и реших като колегата да карам докато загасне колата! Познайте - 80 км в софия и не изгасна! Та мисълта ми е, дали наистина харчи 23/100 както го изчислявах или просто и на мен ми се е преебал датчика. интересното е, че до преди 2 седмици нямах никакви проблеми с това - като ми светне лампата веднага си сипвам 10 литра и си карам към 85 км градско! Ако някой намери отговора на тази тъй нашумяла загадка - да свирка!
Абе ЗАЕБЕТИ ГИ тези лампи бре,
Супер глупотевина са!
Ако искаш да засечеш колко харчи - само Пълно - Пълно
На моята 145-ца не съм вижал лампата да свети още, но никога не я оставям без бензин... Мисълта ми е друга, забелязал съм, че харчи към 12-13-14 на 100. Това дали е много или е нормално. Градско говоря. Понякога е дупя доста по светофарите като съм 1-ва кола... и мойта харчи толко в града :) напрао е като ламя ткаче е нормално според мен
И при мен - Купето има - няма 15 литра резерва :shock:
...
Ако искаш да засечеш колко харчи - само Пълно - Пълно
Пълно - Пълно при мене си е
70 литра Х 2.22лв (Еко 100) = 155.40 лв :shock: :roll: :shock:
Смятам и аз да пробвам с това да видя колко ще изкарам на лампа,докато свърши,от един път нищо няма да и стане на помпата :wink: :wink: :wink: Иначе сега не смея повече от 40 км. на лампа да карам :wink: :wink:
bat kiro
16-11-2007, 15:52
Аз имам съштия проблем като Mury само с разликата 4е един път свети а друг път не...и стрелката играе между нула и първо деление :evil:
trustworthy
16-11-2007, 15:56
И аз повече от 50 литра не съм сипвал, но не ми се правят експерименти да карам на празен резервоар, за да разбера колко е тая резерва, щото помпата ниско налягане е 300 лв, отделно засмуква всички боклуци от дъното.
Лампата ми е светвала максимум 4-5 пъти до сега, иначе под 1/4 гледам да не пада нивото
абе не са точни тези датчици и това си е....и то с много...
2 зарейдания ми светва по-рано и смятам разход 17...после 1-2 зареждания светне късно и излиза 12,5 разхода.......бал съм го :)
trustworthy
16-11-2007, 16:45
2 зарейдания ми светва по-рано и смятам разход 17...после 1-2 зареждания светне късно и излиза 12,5 разхода.......бал съм го :)
Нали :) Аз карам веднъж предимно извънградско - 900 км и чак тогава светва. Друг път - за 600 км градско светва При бензините пак ли е така :lol:
Aз така докато се усетя, че не ми харчи 20-25л. на 100 замалко да подпаля Купето :D
Aз така докато се усетя, че не ми харчи 20-25л. на 100 замалко да подпаля Купето :D
А как се усети :?: :twisted:
Абе свети не свети ,палнете резерварите до горе и после само доливаите на 100км като минете .Каква е разликата ако доливаш на празен резервоар или доливаш на пален . Разликатата е 300лв бензинова помпа след каране на мигаща лампа и свободата каквото и да стане да знаеш че колата ти е до горе с гориво качваш се и отцепваш с 5 лв в дйоба да пиеш ниакаде едно кафе :лол:
Туи ме сетеи по какво се познава баш тапака 1.Голф ИИ-ка с тамни прозорци и силна музика ГСМ Нокиа и 5 лв в дйоба за кафе :) :) :)
А за ражода миналата сабота минах 885 км от тиах 80км да биаха граско в СФ после до харманли и пак ботевград карах с .......колкото позволиаваше патиа от 10км/х по пловдиската магистрала че не биаха почистили снега когато отивах и после пак по тази магистрала сам карал с 130-180 и ми изгорила по касови белешки 72 литра .Трагвам с пален резервоар и преди да си ида в кащи пак до горе. 885км=72литра вие го смиатаите.
Абе свети не свети ,палнете резерварите до горе и после само доливаите на 100км като минете .Каква е разликата ако доливаш на празен резервоар или доливаш на пален . Разликатата е 300лв бензинова помпа след каране на мигаща лампа и свободата каквото и да стане да знаеш че колата ти е до горе с гориво качваш се и отцепваш с 5 лв в дйоба да пиеш ниакаде едно кафе :лол:
Туи ме сетеи по какво се познава баш тапака 1.Голф ИИ-ка с тамни прозорци и силна музика ГСМ Нокиа и 5 лв в дйоба за кафе :) :) :)
А за ражода миналата сабота минах 885 км от тиах 80км да биаха граско в СФ после до харманли и пак ботевград карах с .......колкото позволиаваше патиа от 10км/х по пловдиската магистрала че не биаха почистили снега когато отивах и после пак по тази магистрала сам карал с 130-180 и ми изгорила по касови белешки 72 литра .Трагвам с пален резервоар и преди да си ида в кащи пак до горе. 885км=72литра вие го смиатаите.
А бе пич ти в София ли караш :?: :?: защото аз независимо че имам огромно желание немога да си пълня резервоара със 100 октанов бензин догоре :idea: :idea: :idea:
А бе пич ти в София ли караш :?: :?: защото аз независимо че имам огромно желание немога да си пълня резервоара със 100 октанов бензин догоре :idea: :idea: :idea:
Що да не можеш, бе? Да не би да спестяваш повече като се разхождаш до бензиностанцията през два-три дена? В края на краищата колата харчи толкова, колкото и сипеш.
Аз с едно отиване до бензиностанцията изкарвам 600-700км. примерно. Ти за тия километри колко пъти ходиш да зареждаш- пет или шест? Тая резерва за това е и резерва- за всеки случай, не за всеки ден. Айде и без да се ядосваш :wink: .
kalfa146
22-11-2007, 14:49
Аз с едно отиване до бензиностанцията изкарвам 600-700км. примерно. Ти за тия километри колко пъти ходиш да зареждаш- пет или шест? :wink: .
Не са ли малко множко тези километри? Аз с едно зареждане (42л) сега зимъска изкарвам 350-360км?
Аз с едно отиване до бензиностанцията изкарвам 600-700км. примерно. Ти за тия километри колко пъти ходиш да зареждаш- пет или шест? :wink: .
Не са ли малко множко тези километри? Аз с едно зареждане (42л) сега зимъска изкарвам 350-360км?
еми така е то с фиатския матор :lol:
еми така е то с фиатския матор :lol:
Ми, печките и локомотивите са така - с малко нафта мноо километри....
Що да не можеш, бе? Да не би да спестяваш повече като се разхождаш до бензиностанцията през два-три дена? В края на краищата колата харчи толкова, колкото и сипеш.
Аз с едно отиване до бензиностанцията изкарвам 600-700км. примерно. Ти за тия километри колко пъти ходиш да зареждаш- пет или шест? Тая резерва за това е и резерва- за всеки случай, не за всеки ден. Айде и без да се ядосваш :wink: .
Прав си баце ма се немога да отделя пари за един резервоар :twisted: :twisted: