View Full Version : Смяна на крушки на фаровете ОЛЕЛЕ!
vaklinator
15-11-2007, 21:26
Не е за вярване..... Малее един час смяна на крушката на габарита. Само патилите ще ме разберат. А останалите нека се смеят.
15 мин и за 2-та :)
Става с опит !
Следващият път ще ти е доста по- лесно
didofurnira
15-11-2007, 21:40
Не е за вярване..... Малее един час смяна на крушката на габарита. Само патилите ще ме разберат. А останалите нека се смеят.
им какво да ти кажа :cry:
докато не се мъчиш не може да се пъчиш 8)
:D :D :D :D
Като смениш още 1 -2 пъти ще влезеш в норматив под 5 мин. :D
Поне уточни на кой фар ляв или десен.
С левия е по-зор пречи тръбата за студения въздух -или вадиш тръбата или акумулатора поне има избор :wink:
С десния е малко по сложно , ако имаш климатроник., ама за под 5 мин се справям с налични 3 бр инструмента.
Furious 155
16-11-2007, 00:48
я кажи как смени на габарита, че и аз имам за смяна а нестигнах до крушката. от коя страна се сменя, отпред ли да отварям фара?
Иначе на десния фар отварях отзад без да махам резервоара на хидравликата(сменях къса светлина). Бъркам с ръцете отзад, отщипвам капачката на фара и внимателно я вадя навън и нагоре - после крушките са стигаеми лесно, поне за мен де, ама са ми по-малки ръцете де(все още) :)
Ще ми се да си купя комплект на филипс блу вижън, крушки за късите+ габарити бил уж.
Някой знае ли откдъе да го взема и да е прилична цена де? :)
75 2.0 turbo
16-11-2007, 12:37
Не е за вярване..... Малее ....
малееее не мога да повярвам аз ...........че си дал пари за крушки за габарита сигурно намери наи евтинките и на пазарлък ги свали до 30 евро цента броя а :?:
Ще ми се да си купя комплект на филипс блу вижън, крушки за късите+ габарити бил уж.....Някой знае ли откдъе да го взема и да е прилична цена де? :)
бе ти луд ли си наиш колко струват я тоя ваклинатора щи намери тънко ве :lol: :lol: :lol:
Ще ми се да си купя комплект на филипс блу вижън, крушки за късите+ габарити бил уж.
Можеш да си ги купиш от Стрийт Манията, която е на Вапцаров, след симоновско шосе, в посока София ленд. Комплекта е 69,90 лв. :D
Аз днес си купих.
Furious 155
18-11-2007, 23:40
Можеш да си ги купиш от Стрийт Манията, която е на Вапцаров, след симоновско шосе, в посока София ленд. Комплекта е 69,90 лв. :D
Аз днес си купих.
Не са ли множко тия пари ? Честно казано незнам точно как вървят като цени, но ми се струват много....
Идете при вносителя.
Комплект Night Guide Н1 за късите е 50лева , а за членове на клуба има и доста сериозна отстъпка.
ЕТ Софтрейд - Philips Automotive lighting - автомобилни осветителни тела Филипс - 20%, за ксенони - 10% - ул. "Проф М. Бичев 5" тел.02/946-1570
Идете при вносителя.
Комплект Night Guide Н1 за късите е 50лева , а за членове на клуба има и доста сериозна отстъпка.
ЕТ Софтрейд - Philips Automotive lighting - автомобилни осветителни тела Филипс - 20%, за ксенони - 10% - ул. "Проф М. Бичев 5" тел.02/946-1570
по-добре дай още некой леф и си тургни ксинонТ
Като сте такива отворени, някой сложи ли вече на 155 ксенон? :P Мисълта ми е като място за завиране на "железарията" и кабеляка как е? Да не стане положението "спагети"?
На мен сега и двете ми крушки на късите са некви General Electric от OMV и нощем се чувствам като Хилендарския монах с вощеница в ръка... Старите си светеха съвсем прилично и бяло.
Като сте такива отворени, някой сложи ли вече на 155 ксенон? :P Мисълта ми е като място за завиране на "железарията" и кабеляка как е? Да не стане положението "спагети"?
На мен сега и двете ми крушки на късите са некви General Electric от OMV и нощем се чувствам като Хилендарския монах с вощеница в ръка :evil: Старите си светеха съвсем прилично и бяло.
драсни ми на кю-то
Ами то положението и без това си е спагети отвсякъде.
Ще видим тези дни как става хавата.
И после заповядай да видиш резултата,
Ауууу, с удоволствие! Похвали се като стане, за да се видим, моля :-)
С удоволствие. Може и да постреляме ако се разберем някоя вечер из квартала.
И Евгени може да поканиме да дойте с гаубицата. Ама като го знам колко е зает :(
A Osram-ките добри ли са или да се хвърлям и аз на Philips-a :roll:
Аз миналата година като си взем Филипса ксенините бяха по 450 лева което ми се виждаше множко.
Сега при поожение че е 200-250 и малко отгоре ксенона - ще си взема.
А Филипса крушките ще ги сложа на дългите :)
Няма празно.
Стандартните (6-7 лв. бр.) според мен са боклучави. Едната ми изкара 3 дни, а другата почти година. Narva-та са същата история, да не напиша и даже, че са малко по-скапани. Случайно напипах Tesla за 6 лв 2 бр. (даже и уж сини :D - на бледо синьо-зелено бият, ама се ядват) и от началото на осветителния период до сега се държат прилично, но то ще си покаже...
Стандартните (6-7 лв. бр.) според мен са боклучави. Едната ми изкара 3 дни, а другата почти година. Narva-та са същата история, да не напиша и даже, че са малко по-скапани. Случайно напипах Tesla за 6 лв 2 бр. (даже и уж сини :D - на бледо синьо-зелено бият, ама се ядват) и от началото на осветителния период до сега се държат прилично, но то ще си покаже...
Ами аз съм решил да отпусна 50-70 лв и незнам на кое да заложа... Гледах едно ревю в нет-а и там Осрам КуулБлу уж бяха най-добри и след тях Филипс БлуВижън... А и един допълнителен въпрос - Н1, Н4, Н7 - късите на Алфата кои са? :oops:
ALFA CORSE
20-11-2007, 14:46
Ами аз съм решил да отпусна 50-70 лв и незнам на кое да заложа... Гледах едно ревю в нет-а и там Осрам КуулБлу уж бяха най-добри и след тях Филипс БлуВижън... А и един допълнителен въпрос - Н1, Н4, Н7 - късите на Алфата кои са? :oops:
Късите и дългите ти са H1.
Philips-a е по-добър, но пък Osram Cool Blue H1 е 8.70лв бройката.
А истината е в газоразрядните крушки :)
virusalfa
20-11-2007, 14:50
На мен сега и двете ми крушки на късите са некви General Electric от OMV и нощем се чувствам като Хилендарския монах с вощеница в ръка... Старите си светеха съвсем прилично и бяло.Светят прилично и бяло-ташаци!Имах 155,сега и тая е с лупи,като рефлекторите са перфектни,с обикновени крушки си баш като с вощеници.Жигула с чешки фарове свети 5 пъти по-добре,имам ги и двете :!:
по-добре дай още некой леф и си тургни ксинонТ
то хубаво с ксенонче, но да не стане... http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=16557
сложих Philips-а и съм доволем как светят. В кутията са крушки за габаритите и късите.
vaklinator
31-03-2008, 09:45
еее вече имам ксенон. много прилично свети.
Alexanderbb
31-03-2008, 11:42
Ще се сетите вие. Аз вече повече от година се наслаждавам на таз благина
Furious 155
31-03-2008, 12:04
Ще се сетите вие. Аз вече повече от година се наслаждавам на таз благина
Браво... аз още не съм ги сложил моите... много съм несериозен :roll:
И Аз мисля ч е време за ксенон но ми се иска някий да каже какви параметри трябва да търся за оптимален ефект
Furious 155
02-10-2010, 20:13
И Аз мисля ч е време за ксенон но ми се иска някий да каже какви параметри трябва да търся за оптимален ефект
заложи на цвят близък до нормалните крушки 4300К,5000К и гледай да не е от най-гадните китайчета на пазара. Аз карам вече 2 години с едни китайчета на 6000к(малко синеят) който взехме с Whitepower от продавач в хонда форума - не са мръднали при мен. Хубаво е монтажа или ти или да го повериш на някой който има идея какво трябва да е, защото основно проблемите след това идват като резултат от монтажа!
А има ли значение дали е 35W или 55W
Има значение по-добре е да си на 55W,но такива ксенонови китове трудно се намират ,а и са по-скъпи.
Масовите са на 35W и са Ок работят без проблем.
Както те е посъветвал и колегата преди мен вземи си или 4300 или 5000К. :thumbup:
Вече съм биксенонен и разликата е огромна препоръчвам го на Всеки
Само ме дразните с тия ксенони нощтно време:devil2:
...да вземе да си регулирате фаровете.....:idea2:
...а който недовижда на лекар...:))))
Аз моите така ги регулирах,че сега стопявам табели.:smile:
Но тези дни това ще се оправи.:th_up:
Вече съм биксенонен ....
Нещо не можах да схвана как стана номера с Би-ксенона на тия фарове?
Alfa User
15-10-2010, 21:29
Би-ксенона не се ли слага на коли, чиито фарове са с една и съща крушка за къси и дълги ???
155, както всички добре знаем, е с отделни крушки - та нещо не ми се връзва теорията тука :drinking:
Колеги да не би колите които са BI-TURBO да имат една турбина с двойна функция.Не те имат две турбини с еднакви функции и затова се наричат BI-TURBO или двоино турбо та какво точно неразбрахте.Под биксенон имах предвид че и кесите и дългите ми светлини са с ксенон или че съм сложил 4бр отделни инсталации Xenon H1
Колеги да не би колите които са BI-TURBO да имат една турбина с двойна функция.Не те имат две турбини с еднакви функции и затова се наричат BI-TURBO или двоино турбо та какво точно неразбрахте.Под биксенон имах предвид че и кесите и дългите ми светлини са с ксенон или че съм сложил 4бр отделни инсталации Xenon H1
Колега, явно не схващаш разликата. Говорим за терминология. Не сме паднали от луната и знаем за какво става дума. Ясно е, че си направил и къси и дълги, но това не е Би-ксенон система като термин.:coolio:
Alfa User
18-10-2010, 16:21
Тва за би-турбото и би-ксенона си го знаем, ма сега остава друг неразгадан въпрос ... 4 отделни инсталации H1 ... къде ги събра бе колега - една е за късите, още една за дългите, и евентуално една за халогените ... четвъртата коя е ???
Furious 155
18-10-2010, 17:04
Тва за би-турбото и би-ксенона си го знаем, ма сега остава друг неразгадан въпрос ... 4 отделни инсталации H1 ... къде ги събра бе колега - една е за късите, още една за дългите, и евентуално една за халогените ... четвъртата коя е ???
е за всеки фар поотделно са - 2 къси и 2 дълги. В калниците зад мигача има доста място - моите "баласти" са там!
четвъртата е в плафона
а бе Ванка бре8-)