PDA

View Full Version : Как се маха капака на външно огледало?

ALFA CORSE
17-11-2007, 13:05
На здраво огледало как се маха външният капак :D :?: Досега всички ми бяха лепени със силикон :)

Furious 155
17-11-2007, 15:46
На здраво огледало как се маха външният капак :D :?: Досега всички ми бяха лепени със силикон :)

Аз моята като я купиш шофьорското огледало беше облепено с тиксо. Ядосах се махнах го и капака му падна и увисна на кабела на датчика на тепературата. ОТзад видях 3 отвора за винтове, намерих винтове за пластмаса в офиса и го завих! Отворите са зад огледалото, но като го местиш на ръка, в крайните положения се виждат отворите за винтовете. Аз оттам ги завих, нищо не съм разглобявал. Отгоре имах 2 отвора, отдолу един от външмата страна! УСПЕХ!

ALFA CORSE
17-11-2007, 16:37
Аз намерих само два - единият е отвънка и се вижда при прибрано огледало, другият е зад самото стъкло също от вътрешната страна... от външната какво го държи? Виждат се и 4те болта за металният елемент зад стъклото. Други не видях? Затова си мислех, че е на някакви щипки от външната страна?

bass
17-11-2007, 16:46
Е го е - зад стъклото има още рапидки :-(
Обаче, за да е гадно, има и неоригинални огледала, при които нещата не са съвсем така.
http://www.clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2437

ALFA CORSE
17-11-2007, 16:48
Гледах го това ама при мен от две от рапидките на схемата ги няма :(

ALFA CORSE
17-11-2007, 16:58
Хм, верно на щипки беше, тея дни ще направя снимки и за другия вариант разглобяване :)

bass
17-11-2007, 17:13
Откачена работа... аз разглабях едно в морга да му взема датчика за външната температура, което беше с две рапидки зад стъклото и щипка в най-външния край на капака.

п.п. "Неоригинално" май не е точната дума за различните огледала. На мен примерно корите на страничните колони (над машинките за колана) са ми само на щипки, а на по-старите 155 имат дупка за рапидка...
"Сичката им раута й такваз" :D

ALFA CORSE
17-11-2007, 17:18
Откачена работа... аз разглабях едно в морга да му взема датчика за външната температура, което беше с две рапидки зад стъклото и щипка в най-външния край на капака.
:th_up: Такова е и при мен, ама с тея златните огледала реших първо да питам :lol: