PDA

View Full Version : Интересна случка тая сутрин.

Kris
19-11-2007, 12:21
Ставам си аз към 6:30 запътквайки се към Алфата да долея малко моторно масло. Отварям капачката и що да видя :shock: - някаква жълта течност, слузеста като незасъхнала пяна по капачката и канала за наливане на маслото. Е направо ми се присра като го видях :cry: И така и не я запалих, знам ли кво може да й причиня. Кажете к'во мислите по въпроса, възможно ли е гарнитурата да си е заминала ?? Мерси, чакам отговорите ви :new_Eyecrazy:

MrX
19-11-2007, 12:59
Ставам си аз към 6:30 запътквайки се към Алфата да долея малко моторно масло. Отварям капачката и що да видя :shock: - някаква жълта течност, слузеста като незасъхнала пяна по капачката и канала за наливане на маслото. Е направо ми се присра като го видях :cry: И така и не я запалих, знам ли кво може да й причиня. Кажете к'во мислите по въпроса, възможно ли е гарнитурата да си е заминала ?? Мерси, чакам отговорите ви :new_Eyecrazy:

първа зима с 33 а, пали смело :wink: нищо нетипично за боксерче на хладно, това са маслени пари и конденз смес, малко бие на бозица ама не бързай да я пийваш, почистваш, наливаш олийцето и каране до дупка

pe6kata212
19-11-2007, 13:02
нормално е,нема да се плашиш.
Това е конденз и се получава от каране на къси разстояния.

Kris
19-11-2007, 13:23
:bouncing_smiley: :big_bow_down:

moonkiss
19-11-2007, 19:59
Да бе и при мен си е така , нема проблеми. :lol:

Grozdan
20-11-2007, 17:08
Това е нормално и го чистя при всяка смяна на маслото :D

code
20-11-2007, 17:44
Това се лекува със по-честа смяна на масла. Добрите масла поемат вода в себе си до 1% без последици /демек на 4л - 40мл вода/. Някои двигатели са така конструирани, че правят 40мл вода за няколко паления студени. Фиестите с 1,1 са същия филм. :twisted:

Kris
22-11-2007, 15:32
Добре, мерси на всички. Ще използвам темата да ви питам и за капачката ?? Имате ли проблем с отварянето й ? Доста трудно става, даже последния път без успех. Нито въртеливи движения, нито груба сила я оправят :x

MrX
22-11-2007, 15:39
Да, понякога и на мен трудно ми се отваря

hammar
04-12-2007, 16:12
другото лекарство на проблема е смяна на термостата - личен опит

Xman
15-12-2007, 18:09
Не се плаши колега.Това е 33-ка.Нещо нормално за нея да прави конденз на гърловината за доливане на маслото.
През 98г. си купих първата Алфа-беше 33-ка.Купих я с голямо желание и хъс.Беше пълен дарак, но постепенно я стегнах и я карах доста време.Мисалта ми беше, че и тя правеше същото.
Бършех с парзала, проверявах маслото и пак газ.Няма от какво да се притесняваш.Поздрави.