View Full Version : Налягане в резервоара?!?!
Furious 155
21-11-2007, 13:17
Колеги, нормално ли е като отвъртам капачката и налягането ще ми избие ключа чак :). Наляганет е навън, не е на всмукване. Предполагам че отдушника на резервоара не работи или е запушен, ама къде е това??? Други предложения и до колко е опасно за колата да има налягане в резервоара?
Колеги, нормално ли е като отвъртам капачката и налягането ще ми избие ключа чак :). Наляганет е навън, не е на всмукване. Предполагам че отдушника на резервоара не работи или е запушен, ама къде е това??? Други предложения и до колко е опасно за колата да има налягане в резервоара?
оставял ли си колата без бензин ?
Furious 155
21-11-2007, 15:01
Не! Но не държа много в нея.... според мен под 6-7 литра не е имало в нея....
Не! Но не държа много в нея.... според мен под 6-7 литра не е имало в нея....
a караш ли я на бензин ? винаги гледай да имаш поне 10-15 литра .. моята по същия начин като развътря капачката .. и съска от налягането .. от както я карам само на бензин нямам този проблем ..
поздрави
Furious 155
21-11-2007, 15:06
Е да само на бензин е :)
The_Game
22-11-2007, 16:16
OFF
Да попитам аз. Кога свършва нацяло бензина???
При мен стигне ли 1/4 и зареждам но последния път на 1мм и по-малко от 1/4 падна, минах не повече от 4 км и когато погледнах бензиномера вече беше на милиметър от 0 лата :shock: .
Като си я карах съвсем кротко. Като дам контакт нали стрелката скача не беше баш в нулата.1мм и започваше да се качва върху чертата на 0лата. Това колко литра са?
По принцип на колите бензина им свършва чак след като стъпи стабилно върху нулата та чак и подмине леко.
Някаква параноя си вкарах даже :shock: . Двигателя започна да вие. Карам го в 2000 оборота и като изключвах от скорост и Уууууу и утихне :shock: .
След зареждането продължи така да си вие (Поне според мен) После като поспа няколко часа и я подкарах вече го нямаше това виене :)
OFF
Да попитам аз. Кога свършва нацяло бензина???
При мен стигне ли 1/4 и зареждам но последния път на 1мм и по-малко от 1/4 падна, минах не повече от 4 км и когато погледнах бензиномера вече беше на милиметър от 0 лата :shock: .
Като си я карах съвсем кротко. Като дам контакт нали стрелката скача не беше баш в нулата.1мм и започваше да се качва върху чертата на 0лата. Това колко литра са?
По принцип на колите бензина им свършва чак след като стъпи стабилно върху нулата та чак и подмине леко.
Някаква параноя си вкарах даже :shock: . Двигателя започна да вие. Карам го в 2000 оборота и като изключвах от скорост и Уууууу и утихне :shock: .
След зареждането продължи така да си вие (Поне според мен) После като поспа няколко часа и я подкарах вече го нямаше това виене :)
Споко - само параноя е! Мойта 155ца, откакто не я карам аз, не е виждала повече от 15л. бензин, пък нищо и няма......
manolito
22-11-2007, 19:04
Проблема е там ,че когато се кара колата с много малко бензин има опасност бензиновата помпа ( на моделите с потопяема помпа) да прегрее и да изгори! Все пак тя е изчислена да работи в течна среда! Имам един познат ,който изгори 2 помпи за кратко време поради тази причина. :wink: :idea:
Това всички сме го чували,но колко точно е това "малко" ?Щото за мен "малко" може да е 5 л. ,за теб 10 ,за някой друг 15 и т.н. ;) Аз моята по принцип гледам да не пада под 15-тина литра (по мои сметки) ,но ми се е случвало да я държа и да я карам и с под 5 л. и когато мястото не е равно почва да прекъсва щото помпата остава съвсем насухо :blush: Веднъж даже ми свърши нацяло бензина :oops: Колата пали,но неможе да се изфорсира и гасне.Помъчих я така докато спря изобщо да пали и с едно шише 2 л. до най-близката бензиностанция.И випреки това нямам такова налягане,тъче едва ли е от малкото бензин ;)
The_Game
23-11-2007, 20:22
Това всички сме го чували,но колко точно е това "малко" ?Щото за мен "малко" може да е 5 л. ,за теб 10 ,за някой друг 15 и т.н. ;) Аз моята по принцип гледам да не пада под 15-тина литра (по мои сметки) ,но ми се е случвало да я държа и да я карам и с под 5 л. и когато мястото не е равно почва да прекъсва щото помпата остава съвсем насухо :blush: Веднъж даже ми свърши нацяло бензина :oops: Колата пали,но неможе да се изфорсира и гасне.Помъчих я така докато спря изобщо да пали и с едно шише 2 л. до най-близката бензиностанция.И випреки това нямам такова налягане,тъче едва ли е от малкото бензин ;)
A по стрелката кога горе долу е 5 литра кога 10 ?
Колко литра е резервата ? 1/4 от скалата 15 литра ли са ?
ALFA CORSE
24-11-2007, 03:13
A по стрелката кога горе долу е 5 литра кога 10 ?
Колко литра е резервата ? 1/4 от скалата 15 литра ли са ?
Тя стрелката показва +-5 литра, да не кажа и 10 :) .
Резервата по книжка е 5 литра.
Резервоара е 63 литра, но аз примерно като го напълня до преливане стрелката отива над максимума.
Мда много е неточно отчитането,тъй че трудно ще разбереш по стрелката колко ти е горивото. Пък резервата може да е 5 л. обаче май на повечето 155-ци лампата гасне след 15-тина литра :roll:
Да споделя съвсем пресен опит от преди 2 седмици:
- лампата за нивото на горивото в резервоара светеше (дори бях изминал така 10-15км) и понеже ми се налагаше да пътувам за Сф, казах на момчето в бензиностанцията да ми налее 50л гориво, мислейки си, че в резервоара имам неповече от 5-6л. Изненадах се обаче когато ми каза, че едва едва е напълнил 49л и вече прелива. Простата сметка показва, че в резервоара е имало поне 12-13л!
Моята лампа светва при оставащи 18- до 15 литра!.
И стига ги гледахте тези уреди не разбрахте ли че показват относително точно.
На 1/2 показва точно 32л - мерил съм го при доливане , до 1/4 също е точен нивомера. 15-16л.
обаче лампата започва да мига някъде посредата м/у 1/4 и 1/2 . Когато спадне до 1/4 пък загасва и след ката подне под 1/4 светва напълно.
Нямам вяра на най- долната черта -един път уж има уж показва и опа загасна. Оттогава падне по 1/4 тунджа
Furious 155
01-10-2008, 18:08
някой все пак да е борил проблема със запушени тия системи за улавяне на бензиновите пари и вентилация на резервоара? щото налягането си го имам пак, не е изчезнало.
DJ Vladic
08-10-2008, 14:09
Мойта си има налягането ама само лятото.Иначе нямям такижа проблеми.Всеобшият проблем е със лампата-светва малко под 1/4 или на 1/4 ама.. съм карал и почти на 0 и нишо не е ставало.
Nasko_77
08-10-2008, 14:32
И при мен винаги имаше налягане. Накрая ми писна и... свалих гуменото уплатнение на капачката. От тогава... повече не се е получавало.
Alfa User
08-10-2008, 18:26
Моята също прави голямо налягане в резервоара - като започна да отвивам капачката и съска като пепелянка :)
След консултация с известен Ала-майстор се оказа, че това е заради запушен клапан за обратните пари, който се намира точно над задна дясна гума - не се сервизира, направо се сменя, но смисъл няма щот е много скъп... (в смисъл за такава част). Мисля си дали няма да е добре направо да се махне тоя клапан, и да се снади маркуча ?!?
Иначе за показанията на резервоара - май няма Алфа, чийто бензиномер да показва точно. Моята веднъж ми изгасна докато стрелката бодро си показваше почти една черта над 0-та ... така че си водете сметка на сипаното гориво и изминатото разстояние ! Иначе започвам да си мисля, че лампата за бензина ми е дефектна - свети почти постоянно напоследък :tooth:
Furious 155
08-10-2008, 23:03
да и аз четох по мауалите за тоя клапан - Multifunction valve се води! Този клапан при повишено налягане пуска парите към уреда в предния десен калник който ги улавя и праща от време на време към входния колектор да ги изгаря колата, като тогава в тоя режим мотроника управлява по-бедно инжекторите. Отделно при изпразване на резервоара, когато започне да се създава вакуум, този клапан трябва да отвори под едно пак прагово налягане и тогава да влезе въздих в резервоара и да предодврати вакуумирането му! Аз си мислех дали работи тая моя система с клапана отзад и системата за улавяне на пари отпред. Системата отпред има активен вънглен в нея и си мисля че след 13 години едва ли е вече активен тоя въглен. Отделно има някаква пробка отдолу за почисване уж. При положение че имам налягане в резервоара, предполагам че тоя клапан е заял в затворено положение! Предполагам смяната му изисква и сваляне на резервоара!:noooo: АКо и е толкова скъп :guillotine: незнам...
Nasko_77
08-10-2008, 23:56
Добре де... за този клапан ясно, но аз грешка ли съм направил, сега като махнах самото упланение на капачката за резервоара:calc:
Сега парите си излизат свободно... и налягане не ми прави.
Толкова ли е важно да ги върти вътре тея пари и да ги изгаря:screwy: