View Full Version : помощ не върви като за 122 коня
коцето777
23-11-2007, 16:47
здравейте имам алфа 146 1.6ТС 98година притежавам я от 3-4 месеца и сам много доволен от колицата като цяло само че не набира като за 122 коня знам че трябва да е самолет но не е ходих по маистори закачваха я на компютри всичко си и е ок сменил сам свещи но пак същата история повече от 170км не може да вдигне един маистор ми каза че ми давало колебания на ламбда сондата а това се получавало защото ми бил избит катализатора.Ако някои има идея по въпроса ще сам му благодарен да го сподели
Като за начало не е лошо да напишеш от кой град си за да те насочим към правилния човек. И колата трябва да е 120 а не 122 коня. За да се види какво и е на колата и трябва диагностика. Така само може да се гадае.
Не се плаши всичко се оправя, само не я води на майстори дето не са виждали Алфа.
Успех!
Novachev
23-11-2007, 18:15
Колега диагнозата ти е почти ясна дебитомер не е сондата. Дебитомера много трудно се мери щото трябва да се мери на натоварен двигател -в движение или на дино стенд. Но колегата bager е прав кажи от къде си за да можем да те насочим.
Да бе верно, от къде си? Значи преди мойта вдигаше около 180 км/ч макс. Сега вече след като е без катализатор набира малко по-бързо, но не знам топ спиида дали се е увеличил, но не ми се вярва. По-добре бягай в сервиза!!! А и от много неща зависи макс.скорост/ч. :roll:
Gin4o-majstora
23-11-2007, 20:02
Моята е 1.6тс 140кс но и преди чипа си пълнеше километража за отрицание.
По ОБД система 20%. мощтност=500лв.-резачка.
Аз навсякъде изчетох инфо за чип на 1.6 ТС и никъде не видях да го правят повече от 133 к.с. камо ли 20 % от 120 което е 144 к.с.
Gin4o-majstora
23-11-2007, 23:00
Явно напредваме с технологията в Шумен.Докато не усетиш тръпката невярваш.
Явно напредваме с технологията в Шумен.Докато не усетиш тръпката невярваш.
Ти как усети разликата от 133 к.с. до 140 к.с. В смисъл 7 конски сили как се усещат, предполагам, че не е като да минат 7 коне край тебе в галоп...
Този както пише ми прилича че е онзи със 1.7 боксер който бие 2.0 145 ... просто си е регнал нов ник :)... Гинчо майстора смисал:)с чипа пича бтв ако си сложа аз на мойта ще стане ли 160-170 коня да ме водиш :) да ми сложат
коцето777
24-11-2007, 13:08
от Пазарджик сам колеги възможно е и да е от дебитомера защото когато я закупих онзи ми каза че го бил сменил с чисто нов само че аз на такива грам не вярвам обаче на диагностиката не отчита никакви грешки и те ми казват колата си е ок ама не е щото набира като бабичка а веднъж вече като набере после галиш педала на газта и си върви супер възможно ли е според вас онзи да е объркал дебитомера и да е сложил от 1.4
Май е по-вероятно да е сложил някое менте :roll: Знаеш ли каква марка е ?
Novachev
24-11-2007, 17:40
от Пазарджик сам колеги възможно е и да е от дебитомера защото когато я закупих онзи ми каза че го бил сменил с чисто нов само че аз на такива грам не вярвам обаче на диагностиката не отчита никакви грешки и те ми казват колата си е ок ама не е щото набира като бабичка а веднъж вече като набере после галиш педала на газта и си върви супер възможно ли е според вас онзи да е объркал дебитомера и да е сложил от 1.4
Намери от някой да го смените само за една проба и според мен ще почувстваш разлика във вървежа.
коцето777
25-11-2007, 11:10
благодаря все пак за съветите ще пробвам с друг ако е от него ще отсрамя марката като ми дишат прахта :D
georgievst
25-11-2007, 11:29
Май е по-вероятно да е сложил някое менте :roll: Знаеш ли каква марка е ?
Направо да каже колко пари е дал за дебитомер и ще стане ясно.
georgievst
25-11-2007, 11:31
благодаря все пак за съветите ще пробвам с друг ако е от него ще отсрамя марката като ми дишат прахта :D
Ако искаш да си доволен от дебитомера вземи БОШ или поне МАРКО.
fen italianski
25-11-2007, 18:04
Бош е най доброто.Относно чипа в шумен и аз чух.Имам и телефона на човека.
Gin4o-majstora
25-11-2007, 21:33
Fen Italianski-Сподели за ЧИПА.
а колега, с колко цола джанти я караш ?
Gin4o-majstora
25-11-2007, 21:56
С 14ц но смят най-скоро време да е с15ц.
аз питах този който е пуснал темата :) а не спамерите из нея, които е добре да попрочетат малко правила!
коцето777
26-11-2007, 15:34
С 15-ки съм но тази на аватара не е моята
коцето777
26-11-2007, 15:39
а за дебитомера оня ми каза че струвал 500лв. а тои бил го купил за 350 незнам дали има разлика между дебитомер за 1.4 и за 1.6 и дали може да не върви ако ми е сложил от 1.4
Novachev
26-11-2007, 16:21
Не са еднакви номерата на дебитомерите твоята по принцип я дават с два номера и 1,4 я дават с два номера. Може от това да не върви но не е сигурно не се знае колко са големи разликите между различните дебитомери. Мога да ти дам съвет кака можеш да познаеш дали ти е нов или поне почистен дебитомера откачаш му буксата развиваш двете болчета и го вадиш гледаш го отпред има едни пластинки вътре във него те трябва да са лъскави и чисти ако е нов или чистен дебитомера . После слагаш дебитомера така че отвора с пластинката която е вътре да гледа към радиатора завиваш слагаш буксата и си готов само да не вземеш да дадеш на контакт преди да сложиш буксата че ще запише грешка компа. Успех
коцето777
26-11-2007, 17:18
мерси за инфото ще пробвам
fen italianski
26-11-2007, 21:55
Гинчо магстора откаде извади толкоз много коне от този мотор?Да каже и ние да си вадим.
Gin4o-majstora
26-11-2007, 22:53
Друг ги вади .Пък и мотора си е способен.Пък и не само от ЧИП -малкият остатък е малка ТАЙНА.
Сега пък малка тайна :lol: :lol: :lol:
мерси за инфото ще пробвам
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=6658&postdays=0&postorder=asc&start=300
Колега мини в Събота ще я оправиме
Gin4o-majstora
27-11-2007, 01:48
Колега Trouble.Ти с тази Брава назат ли си тръгнал?-Защото немой немой ни стигнеш -ПЪК и да ми е 1.4 тс.
Колега Trouble.Ти с тази Брава назат ли си тръгнал?-Защото немой немой ни стигнеш -ПЪК и да ми е 1.4 тс.
Ти пък какво имаш против Бравата ми немога да разбера?....
Gin4o-majstora
27-11-2007, 21:43
Абсолютно нищо. Sori.
Nasko_77
27-11-2007, 22:12
а за дебитомера оня ми каза че струвал 500лв. а тои бил го купил за 350 незнам дали има разлика между дебитомер за 1.4 и за 1.6 и дали може да не върви ако ми е сложил от 1.4Добре де. Тая идея за дебитомера от 1.4 много те е налазила, но това означава ли, че аз ако си сложа дебитомер от 2.0 ще ми тръгне повече колата. Пък и като цена едва ли ще има драстична разлика, че да го е ударил на такива маймунджалъци ония :roll:
от Пазарджик сам колеги възможно е и да е от дебитомера защото когато я закупих онзи ми каза че го бил сменил с чисто нов само че аз на такива грам не вярвам обаче на диагностиката не отчита никакви грешки и те ми казват колата си е ок ама не е щото набира като бабичка а веднъж вече като набере после галиш педала на газта и си върви супер възможно ли е според вас онзи да е объркал дебитомера и да е сложил от 1.4от 1.4 няма как да го "обърка" шото той е с различен диаметър на маркуча
не че неможе да се извади писеца и да се навре, но е малко вероятно
а от 1.6 до 2.0 са еднакви дебитомерите
просто не го е сменил много вероятно :) и ако дебитомера е прецакан, няма да "даде грешка" - да светне ГОЛЕЕМА червена ЛАМБА - просто ще шашави горивната смес с неверни или забавени показания
за тая цел диагностика ти трябва да разбира от алфи, а не от четене на грешки
Novachev
27-11-2007, 22:18
[quote="коцето777":1osva02o]а за дебитомера оня ми каза че струвал 500лв. а тои бил го купил за 350 незнам дали има разлика между дебитомер за 1.4 и за 1.6 и дали може да не върви ако ми е сложил от 1.4Добре де. Тая идея за дебитомера от 1.4 много те е налазила, но това означава ли, че аз ако си сложа дебитомер от 2.0 ще ми тръгне повече колата. Пък и като цена едва ли ще има драстична разлика, че да го е ударил на такива маймунджалъци ония :roll:[/quote:1osva02o]
Не нямаш шанс да тръгне по добре това все пак е датчик който отчита количеството и температурата на входящия въздух и ако не е за твоя мотор ще отчита различно и двигателя няма да може да си прави сместаи т.н. На теб Софето ти е близо отиди до Бобо да и "нарисува нова карта" и ще усетиш разлика. пък и по евтино от нов дебитомер
Nasko_77
27-11-2007, 22:35
[quote="коцето777":302hcjac]а за дебитомера оня ми каза че струвал 500лв. а тои бил го купил за 350 незнам дали има разлика между дебитомер за 1.4 и за 1.6 и дали може да не върви ако ми е сложил от 1.4Добре де. Тая идея за дебитомера от 1.4 много те е налазила, но това означава ли, че аз ако си сложа дебитомер от 2.0 ще ми тръгне повече колата. Пък и като цена едва ли ще има драстична разлика, че да го е ударил на такива маймунджалъци ония :roll:
Не нямаш шанс да тръгне по добре това все пак е датчик който отчита количеството и температурата на входящия въздух и ако не е за твоя мотор ще отчита различно и двигателя няма да може да си прави сместаи т.н. На теб Софето ти е близо отиди до Бобо да и "нарисува нова карта" и ще усетиш разлика. пък и по евтино от нов дебитомер[/quote:302hcjac]Да бе колега. Ясно ми е :wink: Аз за това го дадох за пример това. Мисълта ми беше точно тази, че едва ли му е дебитомера от 1.4 :)
P.S Той пък Бобо кво се прави. :smackbum: Нали си е Пловдивчанин. Да вземе и при нас да отвори един сервиз. Да се чудим и притесняваме ние къде да ходим като се наложи :x
Novachev
27-11-2007, 22:38
:oops: Не съм ти разбрал интимната мисъл