Log in

View Full Version : Дайте съвет на един нов!

xbs_pioneer
24-11-2007, 22:34
здравейте колеги, решил съм твърдо да вземам алфа 155 и направо съм се влюбил в нея... сега продавам старата си кола която е трабанче и си търся алфичка за по малко пари... гледах има в мобиле.бг за по 2000лв. Кажете ми като много по-разбиращи от мен при оглед на колата какво трябва да гледам и къде са и слабите места... Просто се влюбих в формата на тази кола :)

elenkov
24-11-2007, 22:57
здравейте колеги, решил съм твърдо да вземам алфа 155 и направо съм се влюбил в нея... сега продавам старата си кола която е трабанче и си търся алфичка за по малко пари... гледах има в мобиле.бг за по 2000лв. Кажете ми като много по-разбиращи от мен при оглед на колата какво трябва да гледам и къде са и слабите места... Просто се влюбих в формата на тази кола :)

няма да збъркаш .. виж има писано много за 155-ците виж има колеги който продават алфи във форума ... А ако отидеш на място да гледаш кола ти трябва и късмет да си намериш некоя читава. Ако не си вземи някой майстор .. или някой който е карал 155 .. да ти разкаже на бързо .. пред историята на автомобила от пръв поглед ..

поздрави

xbs_pioneer
24-11-2007, 23:18
моята любов е от братчеда :) той си взе една алфа 155 1.8 twinspark за 1800лв смени носачите, накладки и климатика го оправи и е пушка. а и частите видях че са на нормални цени не на ненормални :)

elenkov
24-11-2007, 23:22
моята любов е от братчеда :) той си взе една алфа 155 1.8 twinspark за 1800лв смени носачите, накладки и климатика го оправи и е пушка. а и частите видях че са на нормални цени не на ненормални :)

моторите са много здрави .. и само жар да даваш .. моята БЕШЕ .. 1.8 ТС и нямаше грешка .. :) може и 2.0 .. :) и те са изроди хаха

поздрави

ParisWind
24-11-2007, 23:28
Няма да збъркаш с модела колега, но за 2к наистина няма да е кой знае колко читава! Реалната цена на тази кола е между 2500 и 3500 според мен спрямо екстрието и допълнително сложените глезотийки! Нещото което на 100% сигурно ще е за смяна са Предни носачи (проблема е че са със шарнирите и цената е около 120 лв за чифт! Слабо място също е картера както и ламбда сондата! Ламбда на Бош е около 170 лв тъй че Задължително преди да вземеш такава кола я закачете на компютър за да видиш дали всичко е ок. Що се отнася до каратера..... все съм карал със по-спортно окачване ама на тая кола маничко по-ниски пружини да й сложиш и започват ядовете с платните паркинги поради простата причина че ще забравиш как до сега си паркирал по тротоарите:( За сметка на това е един найстина великолепен автомобил като съотношение цена/комфорт/ускорение/ и що годе приличен разход на гориво! Успех с покупката колега и дано да случиш на читава колица която дори с недостатъци съм сигурен че ще ти донесе доста и само положителни емоции!

kris11
25-11-2007, 21:47
Хич не се плаши за картера.Аз картер не съм удрял още.

Иначе продавам 155 -2,0лTS 8V за 2000 лв. Колата се намира във Варна. 06.1994 чер металик, работещ климатроник, 4 нови гуми на 1 година, много сменени части,задни щори в 2 цвята, халогенниABS .
Поогледай в раздел ремонти како съм сменял. Последно октомври началото носачи ,маншон вътрешно каре .Масло и филтри са на 3000 км.Предни накладки м август, водна помпа и включвател на вентилатора.

Иначе скъпи носачи на Moog i Vema изкарват 15-19 000км.
Сега е с Az metal - 74 лв . Мненията за тях са повече от добри.

BasicElement
27-11-2007, 19:35
Освен стандартните проверки на око и ухо :), е много желателно да я закараш на реглаж - замерване на сходимост и страничен наклон, защото аз сега трябва да сменям мост, тъй като преди да я взема е имала "лек" удар отзад.
А ако успееш да навиеш собственика да отидете и на диагностика, супер ;)

Между другото офертата на колегата от Варна ми звучи мн добре. Поне знаеш кой я е карал, а това е много важно. Без да го познавам, предполагам, че колата е в добро състояние.

Успех !

kris11
29-11-2007, 22:44
Между другото офертата на колегата от Варна ми звучи мн добре. Поне знаеш кой я е карал, а това е много важно. Без да го познавам, предполагам, че колата е в добро състояние.

Успех !

Смяна на носачи, маншон и проверка и регулиране на х.част при "Мимо 96" на ул "Кракра". Има и гаранционна карта за 6 месеца от сервиза.От май 2005 г ходова част е абонирана в този сервиз и се проверява на 6-7 месеца поради причината , че карам много бавно. :roll:

Xman
02-12-2007, 11:58
Здравеи.направил си добър избор.Тази ми е третата алфа.
Когато я избираш гледаи двигателя да работи равномерно,да няма течове на масло, охладителната система да не ,,надува".Ако можеш закарай колата на диагностика.Успех! :boost:

BOBBY PLEVEN
02-12-2007, 17:43
На мен ми е първата АЛФА РОМЕО това.Взех я точно така като тебе.Един ден се реших отидох в Германия и я купих.Не съм заклет фен на марката няма и да стана.Иначе засега съм доволен.Върви добре разхода е горе долу добър.Проблема са сервизите че маисторите като чуят АЛФА РОМЕО и мрак им пада пред очите.Ама това е защото те са маистори колко аз пилот на самолет.Аз се мъча и си я правя сам.Не съм доволен от частите.За мен са прекалено скъпи за толкова стара кола.Не са и толкова качествени ( мое мнение ) .Иначе успех и дано намериш някоя читава и да те радва много после

xbs_pioneer
05-12-2007, 14:24

Успех !

Смяна на носачи, маншон и проверка и регулиране на х.част при "Мимо 96" на ул "Кракра". Има и гаранционна карта за 6 месеца от сервиза.От май 2005 г ходова част е абонирана в този сервиз и се проверява на 6-7 месеца поради причината , че карам много бавно. :roll:

колега в момента съм в русе след няколко дена си идвам във варна... дай някакви номера за връзка да видим колата на живо...

kris11
05-12-2007, 20:34

Успех !

колега в момента съм в русе след няколко дена си идвам във варна... дай някакви номера за връзка да видим колата на живо...

0888 448874 Красимир
Но побързай. В петък ще идват на сгляда от Добрич / поне така казаха/
Не е спестявано от части за ремонт.И задължително на 6 месеца проверка при Мимо на ходова част .
Не ми се продава никак, но ми трябва адски за момента голямо комби .