PDA

View Full Version : ако може някой да ми каже защо на старт ми вибрира!?!?!

risto
25-11-2007, 16:49
когато тргвам на старт колата вибрира много. ако знае някой защо прави така ще ве моля да ми помогнете. оба4е имам АЛФА РОМЕО 155 2.5тд

PEPI-2ALFA
25-11-2007, 17:02
Може да е от съединителя ,от тампони по двигателя ,от луфтове по разни неща от окачването , ама така както съм подкарал нали се сещаш ,че може и да е от още 100 неща. Без да я прегледа майстор на място всичко е гадаене , а тук гадателите сме много :wink: .

BaiJedi
25-11-2007, 18:19
А бе да не превърташ гуми като потегляш? :lol: Щото мойта така и подскача предницата.

WhitePower
26-11-2007, 11:12
залагам на демпферни пружини на съединителя( съединител ментак )

Xman
02-12-2007, 11:59
Съединител-демпферни пружини

Venci
02-12-2007, 13:18
Демферните пружини на феродовия диск. Иначе, ако ти вибрира силно като тръгваш с въртене на гуми може да е от окачването.

WhitePower
03-12-2007, 12:27
значи сме единодушни,
сменяш съединителя( желателно всичко комплект - феродов , притискател и лагер ) и няма да ти вибрира повече

risto
19-01-2008, 05:08
mersi mnogo za otgovorite,dano 6te si gi opravq problemite kato se vra6ta v makedoniq. Mn dobar forum!!! ALFA 155 RULZ :D

Бобби
20-01-2008, 20:50
[яуоте="ристо"]мерси много за отговорите,дано ще си ги оправя проблемите като се враща в македония. Мн добар форум!!! АЛФА 155 РУЛЗ :Д[/яуоте] един савет :идеа: ....Не трагвай от саединителя :idea: ...провери другите неща, които са ти изброили тук.....ако всичко е ОК....накрая .....няма как да не ти се размине да го смениш!

vania-pa6ova
20-01-2008, 21:49
боби то нияма ску4ни германци ве та те на са .............. :lol:

RaIDeR
21-01-2008, 12:16
Залагам на испуснали предни амортисиори + превъртане на гумите + добри гуми съответно добро сцепление = на яко тръскане в купето !

ALFA CORSE
21-01-2008, 13:12
Залагам на испуснали предни амортисиори + превъртане на гумите + добри гуми съответно добро сцепление = на яко тръскане в купето !
Аз не видях някъде колагата да е писал при въртене на гуми ли се получават вибрациите или при обикновено тръгване.

При случая с въртенето на гуми може и да е нещо елементарно като леко деформирана гума, един сезон неправилно съхранение на гумите и си готов :wink:

Бобби
21-01-2008, 14:12
боби то нияма ску4ни германци ве та те на са .............. :lol: Подскажи ми какви са...? :gruebel: ....това си е мое мнение...не го насждам...кажи ми твоето...? :wink:

spe4elist
21-01-2008, 17:38
Колега, и според мен е съединител. Един безплатен съвет, ако приемаш: ако се окаже вярно, потърси си качествен, марков, скъп комплект - да не стане като предния път :shock:
Купувам си аз комплект (хубав) и го сменям при едни приятелчета. Сваляме колата, контакт, старт ... и О, чудо! Новият аксиален лагер вийна още от първото натискане на съединителя! При което, върщам се аз, див и красив, там откъдето ми го продадоха, и правя тихо оплакване в магазина (щото и те са аверчета) ... както и да е.

Извод: Ако имаш възможност купи го от там, където могат да ти го монтират - за да носят гаранция за качество на продукта и качество на ИЗВЪРШЕНАТА УСЛУГА! Всичко друго е компромис ...