Log in

View Full Version : Проблем със смесването на бензин и масло

kiril_stanev
01-12-2007, 14:48
Моята Alfa, смесва бензин и масло, и ми трябва някой който разбира от електроника в Русе, ако знаете ми кажете. :cry:

elenkov
01-12-2007, 15:02
Моята Alfa, смесва бензин и масло, и ми трябва някой който разбира от електроника в Русе, ако знаете ми кажете. :cry:

Ако смесва бензин и масло не е добре ... само не разбрах защо ти трябва електричар ?

поздрави

kiril_stanev
01-12-2007, 18:49
Ами незнам какво друга може да е пречината за това?

trustworthy
01-12-2007, 18:50
кажи колко ги смесва, защото, зимата, с прецакан термостат и особено, ако я караш на много къси разстояния, е възможно да ти влиза бензин в маслото.

П.С. Променям ти заглавието, за да е по правилата. В бъдеще ги формулирай по-тематично! ;)

kiril_stanev
01-12-2007, 19:22
Ами единственото по което съдя за това че ги смесва е покачването на нивото на маслото в картера, и когато обърша пробката на парцалчето, мирише на бензин.

fen italianski
01-12-2007, 19:27
Инжекция ли е?

trustworthy
01-12-2007, 19:28
Инжекция ли е?

Е има ли 145/6-ци с карбуратор?

kiril_stanev
01-12-2007, 19:48
Инжекцион е Да. :)

hsr
01-12-2007, 19:51
кажи колко ги смесва, защото, зимата, с прецакан термостат и особено, ако я караш на много къси разстояния, е възможно да ти влиза бензин в маслото.

Еми той човека ти го каза.
Сега остава само да кажеш дали и доколко ти загрява ;)

Gin4o-majstora
01-12-2007, 21:39
А ако е на по-дълги разстояния ще го изспари ли???Това са пълни глупости.(ти винаги я палиш студена-/няма връзка).

kiril_stanev
02-12-2007, 01:41
Със загряването нямам проблеми, загрява си както трябва. В гръда за по-къси разтояния примерно 5км в голям студ стига до 40 ан на по дулго каране си ги държи стабилно около 90.

hsr
02-12-2007, 09:07
А ако е на по-дълги разстояния ще го изспари ли???Това са пълни глупости.(ти винаги я палиш студена-/няма връзка).
Еми ти си "майстора" щом казваш,че са глупости значи......толкова си майстор :lol:

trustworthy
02-12-2007, 16:59

Въпросът е за колко време загрява :idea: Колкото по-дълго време вкарва излишен бензин, толкова повече от него ще постъпва в маслото през цилиндрите.
Иначе, ако ти имаш по-добро обяснение, кажи :!: Навремето с механичните бензинови помпи на соц-возилата си попадаше бензин през скъсани мембрани, но тук тоя вариант го отхвърляме и освен ако някой не долива бензин в картера, не мога да се сетя откъде другаде може да стане смесването, освен от цилиндрите :roll:

Novachev
02-12-2007, 17:02

Въпросът е за колко време загрява :idea: Колкото по-дълго време вкарва излишен бензин, толкова повече от него ще постъпва в маслото през цилиндрите.
Иначе, ако ти имаш по-добро обяснение, кажи :!: Навремето с механичните бензинови помпи на соц-возилата си попадаше бензин през скъсани мембрани, но тук тоя вариант го отхвърляме и освен ако някой не долива бензин в картера, не мога да се сетя откъде другаде може да стане смесването, освен от цилиндрите :roll:
Може ако има дупка в буталото примерно или износени сегменти и не работеща свещ звучи гадно но се случва и на тези коли.

dievx
03-12-2007, 08:50
Незнам, ама това вече е поне петата тема за бензин в маслото и се пуска само от собственици на двигател 1.3, вкл. и мен :) Ако я караш само на къси разтояния зимата без да успее да загрее от това е проблема. Изкарай я извънградско, малко я поразхождай ;) преди да я загасиш да позагрее и няма да имаш повече грижи. Говоря от опит, защото и аз се бях панирал, за сегменти и такива др. работи. Дано е това. Поздрави!

vencialfa
03-12-2007, 09:38
На старата ми Алфа 33-ка,имаше подобен проблем и освен карането само на къси разстояния студена,причина беше и един датчик ,който измерва темп. на въздуха отчиташе -40 градуса, оттам ECU прави по-богата смес и т.н. Въпросния датчик стои след възд. филтър на маркуча преди др.клапа .Въпросния датчик го нямаше в маг. ,но е едно към едно с този на някакъв модел Хюндай,след смяната му проблема беше решен. Успех !

Sergey_gigov
03-12-2007, 19:46
има само още 1 вариант за да стане това - провери си дроселовите клапи - на мене от там беше влязло - някой е бърникал преди мене там

jorkodj
04-12-2007, 22:49
един приятел ми каза че от ауспуха му излиза дим и си помислих че е нормално зимата това :D обаче се оказа му влиза масло в гърнето ???
малко странно според мен но факт как е вазможно ?????? :?:

vegatta
04-12-2007, 23:18
има само още 1 вариант за да стане това - провери си дроселовите клапи - на мене от там беше влязло - някой е бърникал преди мене там
Е как ще стане тая????????

vegatta
04-12-2007, 23:20
Единствения вариант да влезне бенз на тоз матор на колегата е през сегментите

Sergey_gigov
11-12-2007, 02:15
не съм запознат много добре - само че когато ти е прекалено богата сместа - не може да я изгаря напълно - и пуска през сегментите - някъде във форума бях обяснил какво точно беше - до колкото си спомням имаше някакви клапи на всмукателните колектори които се настройваха - някой ги беше врътнал и колата нито искаше да върви - гореше страшно много и се давеше - беше омесило и маслото
Сетих се казва се потенкциометър на дроселовата клапа

kiril_stanev
11-12-2007, 17:06
Мерси приятел, ще проверя.
:)