PDA

View Full Version : Нестандартна гайка

Miro
03-12-2007, 00:14
С какъв ключ се сваля гайката под масления филтър на Алфата? Освен с тъп секач с друго не ми идва на ум да я развия. Предполагам понеже постоянно се къпе в масло не би трябвало да е запекла, пък точно под тройника изпуска уплатнението и цапа всичко! :(

Venci
03-12-2007, 10:54
Нещо не се сещам за коя гайка говориш. Винаги има начини свързани с инструменти като френски ключ, много големи клещи тип гарги, клещи чираци и да не продължавам, че ми свършиха културните методи за пред хора :lol: .

Miro
03-12-2007, 11:04
Нещо не се сещам за коя гайка говориш.

Гайката е точно отдолу под масления филтър на магистралата. Държи някакъв тройник за който е вързан масления радиатор и още нещо - върху него ляга филтъра. Гайката е подобна на тези нестандартните по велосипедите дето ги слагат.

голямата риба
03-12-2007, 13:14
с нормална вложка от подходящ размер
капенето е от гумения О пръстен зад разклонителя за масления радиатор

xaxobg
03-12-2007, 22:55
С най обикновен гаечен ключ, и с камък и тресчотка се развива. Миналата седмица го развивах за да нося алуминевите тръбички които са над филтъра да ги заварят. Няма никви ядове с развиването. Става много лесно, но немога да се сетя с кой номер ключ беше. Ама е голям 20 и нещо.

virusalfa
04-12-2007, 09:35
Нещо не се сещам за коя гайка говориш. Винаги има начини свързани с инструменти като френски ключ, много големи клещи тип гарги, клещи чираци и да не продължавам, че ми свършиха културните методи за пред хора :lol: .....И вълшебните думи:Са ти е.ах майката :wink: