Log in

View Full Version : -HELP- Съединителя ме побърка.

Grozdan
04-12-2007, 19:28
Колеги,премеждията със моя съединител вече са в напреднала фаза и се очаква скоро да изпадам в нервна криза :x Така,сменихме стария съединител(този с който взехме колата) защото скоростите не влизаха а и педала стана много тежък.Взех съединител,не помня каква марка е,ама ми взеха 170лв за комплекта(притискателен,феродов и лагер).След като го отворихме веднага видяхме че качеството на изработката е под пълна критика-тънки,ламаринени буквално демфери и слаби,направо си ги движа с ръка,пружини на феродовия диск.Та както и да е,сложихме го.Пълен боклук-при отделянето цялата кола се тресеше.Та този боклук не изкара и 3000км-пари хвърлени на вятъра-демферите на притискателя се бяха износили от натискането на лагера,а феродовия направо се беше вече износил(бяха започнали да се пилят и нитовете).Свалихме го и сложихме стрия комплект,само че с друг лагер но и при него се появиха проблеми но да не пиша за него.Така отидох до Т и Н ауто ,за да си купя Валео този път да ми е сигурна работата, питах дали имат имат и нова вилка да си взема,но ми казаха че нямаи и едва ли ще докарват.Та свляме скоростите(за 4-ти път) да сложиме валеото,но какво става-оказва се че лагера от комплекта с валеото е по-дебел и вилката не може да го натисне напълно,за да се получи пълно отделяне.Кажете ми къде е скапаната грешка този път-в лагера ли,в колата ли,в майсторите ли.....

code
04-12-2007, 19:49
Качествените съединители ги произвеждат 2-3 фирми, не се лъжете да си купувате евтини защото сега ще ви разкажа една история която ще ви втрещи. Значи един познат има сервиз идва клиента със съединител, купил си човека и ще го сменя. Слагат го издават колата, пали човека и си заминава . . . до втория светофар. Дръпват колата до сервиза - всичко пак долу. И сега става интересно . . . Свалят съединителя пичовете и какво?!? - нитовете му пластмасови, само боядисани да приличат на метални. :shock: За какво говорим !?! Човека се хванал за главата, отива в магазина където и продавача се хванал за главата . . .

RaIDeR
04-12-2007, 20:15
Те възрастните хора са го казали:
- "НЕСЪМ ТОЛКОВА БОГАТ,ЧЕ ДА КУПУВАМ ЕВТИНОТО!!!"
МОЛЯ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА :
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?p=200618&highlight=#200618
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=17036
А ето това е истината:

Grozdan
04-12-2007, 21:08
Колега Rider обърни внимание на написаното!Сега съм взел Валео,цената на комплекта който е 250лв(никак евтино даже)Сега проблема е в това че лагера валео излиза по-назад и вилката не може да го натисне.Проблема в лагера ли е или във вилката не знам.Ако може някой да ми снима или да покаже как изглежда вилка за АР33,за да знам че предишния собственик не я е сменял.

JORDANGT
04-12-2007, 21:58
Тук Лисан и Боби33 имат да ти кажат някой работи за вилката,щифта и фикс малки тайни :idea: :wink:

Lisan
04-12-2007, 23:48
Не е гот да говоря за колеги,ама хвани и си смени майсторите :!: Това ще сложиме,онова ще махнеме и накрая 3-4пъти сваляне на скоростите и пак нищо :!: А парите си вървят и клиента плаща и пак плаща и накрая купува нов за 250лв и пак нестава :lol: И кво правиме сега :?: :?: Ще сменяш до като не стане или идваш при МЕН или някой друг колега който знае как се правят нещата и се получава :!: :wink: Тоз съединител го продавам от 190 до 210лв и давам гаранция :!: Успех с ремонтите :wink:

Grozdan
05-12-2007, 17:17
Не е гот да говоря за колеги,ама хвани и си смени майсторите :!: Това ще сложиме,онова ще махнеме и накрая 3-4пъти сваляне на скоростите и пак нищо :!: А парите си вървят и клиента плаща и пак плаща и накрая купува нов за 250лв и пак нестава :lol: И кво правиме сега :?: :?: Ще сменяш до като не стане или идваш при МЕН или някой друг колега който знае как се правят нещата и се получава :!: :wink: Тоз съединител го продавам от 190 до 210лв и давам гаранция :!: Успех с ремонтите :wink: Къде ти е сервиза?Коло ще излезне една евентуална смяна?

Lisan
05-12-2007, 18:38
Имаш лично :!:

vikoalfa
05-12-2007, 23:17
Моя съединител и скорости ги прави батко Лисан :P Кажи му да ти сложи Апи притискателен и феродов пак Апи ама с двоен ред пружинки(сори за невежеството ама незнам как се казват)диск и лагер Валео това е перфектната комбинация :twisted:

Grozdan
06-12-2007, 08:09
Мога ли от някъде да си взема нова вилка?По магазините не предлагат,поне не и в Т и Н ауто.

Stoian_wolf
29-02-2008, 23:40
приятел наистина са те ограбили...аз също сменях притискател и феродов-сащо на валео ама не на такава цена.Феродовия ми е 52 лв.,притискателния 102 лв.И двата на валео ама лагера го поръчах от SKF-35лв.и аз имах твоя проблем лагера така беше натрил демферите че бяха като цигарена хартия :roll: но моя лагер бе6е в мноо лошо састояние- едва се вартеше... :!:

Pinky
01-03-2008, 08:59
Мога ли от някъде да си взема нова вилка?По магазините не предлагат,поне не и в Т и Н ауто.

в александър ауто проверявал ли си? аз бях взел от там за ~30 лв.

Bobi_33
01-03-2008, 11:17
Не слагайте нищо ефтино на колите си!!! Защото после излиза по-скъпо. Това, че колити са ефтини не значи, че трябва да се купуват ефтини боклуци за тях. Когато си купи човек Valeo или AP, после забравяш кога си сменял съединител.

Grozdan
01-03-2008, 20:10
приятел наистина са те ограбили...аз също сменях притискател и феродов-сащо на валео ама не на такава цена.Феродовия ми е 52 лв.,притискателния 102 лв.И двата на валео ама лагера го поръчах от SKF-35лв.и аз имах твоя проблем лагера така беше натрил демферите че бяха като цигарена хартия :roll: но моя лагер бе6е в мноо лошо састояние- едва се вартеше... :!: От къде си езел ВАЛЕО на тези цени?Ако е истина то тогава тия от Т и Н много товатат :?

JORDANGT
01-03-2008, 20:25
приятел наистина са те ограбили...аз също сменях притискател и феродов-сащо на валео ама не на такава цена.Феродовия ми е 52 лв.,притискателния 102 лв.И двата на валео ама лагера го поръчах от SKF-35лв.и аз имах твоя проблем лагера така беше натрил демферите че бяха като цигарена хартия :roll: но моя лагер бе6е в мноо лошо састояние- едва се вартеше... :!: От къде си езел ВАЛЕО на тези цени?Ако е истина то тогава тия от Т и Н много товатат :?
Човека ти е написал:Тоз съединител го продавам от 190 до 210лв :idea:

Grozdan
02-03-2008, 18:02
Човека ти е написал:Тоз съединител го продавам от 190 до 210лв :idea: Къде го казва това???Или аз не мога да чета?

wrc
02-03-2008, 20:42
Не е гот да говоря за колеги,ама хвани и си смени майсторите :!: Това ще сложиме,онова ще махнеме и накрая 3-4пъти сваляне на скоростите и пак нищо :!: А парите си вървят и клиента плаща и пак плаща и накрая купува нов за 250лв и пак нестава :lol: И кво правиме сега :?: :?: Ще сменяш до като не стане или идваш при МЕН или някой друг колега който знае как се правят нещата и се получава :!: :wink: Тоз съединител го продавам от 190 до 210лв и давам гаранция :!: Успех с ремонтите :wink:

Май не можеш да четеш :wink:,това е за колегата "Гроздан"

Grozdan
03-03-2008, 07:44
Аз питам колегата Stoian_wolf от къде го е взел.Знам че лисан го дава за тези пари.

pfloyd
15-03-2008, 15:08
Колеги от Варна и региона, моля препоръчайте качествен съединител комплект, от къде може да се купи и ориентировъчна цена. Малко съм объркан тъй като тук чета за Валео по 210 лв. а на мен ми предлагат същата марка за 420 лв. Има разлика в цената, нали? Става дума разбира се за колата от подписа.

Lisan
15-03-2008, 23:52
Колеги от Варна и региона, моля препоръчайте качествен съединител комплект, от къде може да се купи и ориентировъчна цена. Малко съм объркан тъй като тук чета за Валео по 210 лв. а на мен ми предлагат същата марка за 420 лв. Има разлика в цената, нали? Става дума разбира се за колата от подписа. :wink: Пращам по Еконт всякакви части на най добри цени :!:

pfloyd
16-03-2008, 01:04
Конкретно за моя случай коя е най-добрата цена? Какъв е срока за доставка?