PDA

View Full Version : лампата на ръчната ми примигва?

Boxer_Power
04-12-2007, 22:33
колеги,може ли да ми каже някой защо когто ръчната ми е свалена до долу и когато тръгвам малко по рязко на 1-ва или на 2-ра лампата ми премигва?от какво може да е това не мога да си обясня?дали има несхто общо с лагерите от зад защото май единиа ми е за смяна щото го чувам да вии малко?

търтей
04-12-2007, 22:35
мога да се хвана на бас че търсачката ще ти помогне да решиш този проблем :wink:

Boxer_Power
04-12-2007, 22:39
ако бях намерил отговора там нямаше да питам!

MBlaST
04-12-2007, 22:48
След някои друг ден ще спре да мига и ще светне както си трябва :) ....

търтей - колега, тия теми с лампата за ръчната ,ако някой успее да ги преброй ще се шашне... :shock:

botsos
04-12-2007, 23:09
Търсачката е полезно нещо.....

П.С. Аре да ти подскажа малко - провери си наличието на спирачна течност....

КЛЮЧ :!: :!: :!:

ivo_red
05-12-2007, 00:01
Колега, пробвай да досипеш спирачна течност и ще спре да мига :roll:

elenkov
05-12-2007, 00:45
провери накладките ? спирачна течност някой маркуч да не изпуска .

поздрави

hsr
05-12-2007, 07:07
колеги,може ли да ми каже някой защо когто ръчната ми е свалена до долу и когато тръгвам малко по рязко на 1-ва или на 2-ра лампата ми премигва?

То и аз уж имам бензин в резервоара ама като дам малко поече газ на на по-ниска предавка и лампата за резервата ми премигва :wow: Явно е заводски дефект :tooth:

Христо_Сираков
05-12-2007, 13:32
колеги,може ли да ми каже някой защо когто ръчната ми е свалена до долу и когато тръгвам малко по рязко на 1-ва или на 2-ра лампата ми премигва?

То и аз уж имам бензин в резервоара ама като дам малко поече газ на на по-ниска предавка и лампата за резервата ми премигва :wow: Явно е заводски дефект :tooth:[/quote колега спирачната течност е долей си и виж дали не изтича от някаде

spe4elist
05-12-2007, 14:15
След като си долееш спирачната течност, провери и накладките. Може вече да са поизносени ...

botsos
05-12-2007, 14:36
След като си долееш спирачната течност, провери и накладките. Може вече да са поизносени ...

А, ако са износени накладките, не трябва ли да светва лампата като спира,а не като ускорява :?: :!:
Да си долее спирачна течност и да намери от къде я губи....

Христо_Сираков
05-12-2007, 16:06

А, ако са износени накладките, не трябва ли да светва лампата като спира,а не като ускорява :?: :!:
Да си долее спирачна течност и да намери от къде я губи.... ами то ако е от накладките те ако са износениси нали си имат отделна лампа

botsos
05-12-2007, 16:10

Да си долее спирачна течност и да намери от къде я губи.... ами то ако е от накладките те ако са износениси нали си имат отделна лампа

Нямам идея! Аз нямам нито един работещ датчик на накладките. :D

spe4elist
05-12-2007, 16:18

Може да присветва и в завой ...

Христо_Сираков
05-12-2007, 17:10

Може да присветва и в завой ...май ще е наидобре да я види доктор според мен

traiko_89
06-12-2007, 21:58
Абе четете по-внимателно на човека му свети лампата за ръчната не за дефектирала спирачна система. Човека пита защото има проблем не да разтяга някаква тема .А на отговора няма нищо страшно няма проблеми и мойта ги прави тия работи най вероятно се получава от копчето за ръчната (вътре при зъбите).Не активира ръчната ако това те притеснява.дано съм помогнал.

traiko_89
06-12-2007, 22:00
А относно лагера се проверява като се дигне колелота и се завърта

georgievst
06-12-2007, 22:48
1. Ръчната ти е много натегната и трябва дя я освободят да хваща на третия зъб. Иначе при мен така я направиха веднъж, че ми вдигна разхода на гориво чак.
2. При спукан спирачен маркуч - това е най- евтиният вариант изпуска спирачна течност и трябва да си смениш , за препоръчване и двата. Рано или късно ще ти се наложи да го правиш.
3. Всички останали случаи ........

DiabL0
07-12-2007, 09:45
Извинявам се предварително на колегата че ще му ползвам темата, ама да питам....
При мен са нови накладките, а ръчната неиска да блокитра гумите отзад ?! Е да... хваща ама ... не е като да влачи гумите...
Дзверих се отдолу, ама невидях да се натяга от някъде ?! Някакви идей някой ще даде ли ?
При 156-цата, при почти напъно износени накладки отзад, гумите блокираха на 2-рия зъб, и лоста си беше много мек. А тук като начало е и твърд, и напълно опъната ръчна нехваща напълно ?! :roll:
Благодаря предварително ;)

hsr
07-12-2007, 10:14
Виж под лоста за ръчната дали има една "гайка" за натягане,дърпаш го леко и гледаш отдолу,поне при моята е така :roll:

nikola_n
07-12-2007, 11:54
Абе четете по-внимателно на човека му свети лампата за ръчната не за дефектирала спирачна система. Човека пита защото има проблем не да разтяга някаква тема .А на отговора няма нищо страшно няма проблеми и мойта ги прави тия работи най вероятно се получава от копчето за ръчната (вътре при зъбите).Не активира ръчната ако това те притеснява.дано съм помогнал.

Я кажи, коя е тая лампа за "дефектирала спирачна система"!?

kalfa146
07-12-2007, 12:45

И аз го имах сащия проблем, на 1 -2 при провече обороти .... Просто ми се бяха позахабили накладките, долях спирачна течност и всичко си дойде на място.

dMg
16-03-2009, 22:28
Колега досипи спирачна течност и следи откъде ти тече....Това ти е индикатора за спирачна течност не само за ръчната.....Досипи и провери! :thumbup:

alfa boy Qv
17-03-2009, 00:51
Колега видя ли,те4носта на спира4ки те а?:headbang:6тот на мен ми премигва като когато няма!!!

145 Qv
145 boxer 1.3

galinves71
17-03-2009, 18:24
кат гледам въпросът е от 2007г а отговорът от сега,ако е чакал човечеца до сега сигурно бая се е изтормозил.