View Full Version : Нов горд собственик на 155-чка
Здравейте и аз отскоро вече имам Алфичка 155 1.8 т.с. . Страшно и се кефя на тая количка ама и тя е страшно запазена, Та да ви помоля ако някой има да ме посъветва нещо за количката моля да го направи. Благодаря предварително
Alfa User
06-12-2007, 15:21
Ами първо честита ти придобивка!!! Това е кола, която много може да те радва, ако си я поддържаш и пазиш. Което ме навежда до въпроса за съветите - адски внимателно си отваряй очите когато водиш колата на доктор - разгледай форума, и потърси надеждните сервизи, за да не си блъскаш главата после. Колата е супер откъм здравина, поведение на пътя, динамика и издръжливост, но един "добър майстор" може да я убие за броени минути ! Не спестявай от евтини консумативи, за да те слуша и радва колата още дълго - Алфа Ромео не е кола, която се кара с какво да е масло, и както и да е. Тази кола може да ти даде страшно много, но иска много и от теб! Поне до сега аз съм спазвал тези насоки, и никоя от Алфите ми не ме е предавала. Пожелавам и на теб много безаварийни километри, и страшно много радост с този чудесен автомобил !
P.S. И не на последно място - добре дошъл в сектата !!! :flirt:
Мерсиии. Crashtest ми е съученик така че от към сервизи няма да имам проблеми ( Дватамра си ги подбираме ). Ама се пораждат три въпроса тук:
1. С какво маско е наи добре да я карам??
2.Как мога да сменя крушката на пепелника.
3.Не ми светят врътките на духалките та как мога и тях да ги сваля.
Иначе за 2 седмици много ме радва. Много е комфортна. и много върви.
Колата е супер откъм здравина, поведение на пътя, динамика и издръжливост,
Тази кола може да ти даде страшно много, но иска много и от теб!
За здравина и поведение на пътя не съм много съгласна ,но с последното изречение съм съгласна
За маслото само Кастрол пълна синтетика,с това я карам аз!Това и препоръчвам.
Alfa User
07-12-2007, 12:20
Колежке, не знам какво те е накарало така да се разочароваш от 155-цата, но ако попитаме собствениците на 155 те ще потвърдят качествата на автомобила. Не случайно 155 е шампиона в DTM за периода 1993-1996 (всъщност през цялото време на участието си там...). А и аз говоря от опит, защото съм карал доста различни Алфи - 155, 33, 145... До сега 155 най-много ми допада като поведение на пътя. Но нека и други да споделят, може пък да съм леко пристрастен :oops:
Да каже някой, че 155 няма перфектно поведение на пътя?!?! Е това не го вярвам :shock: Никога не съм очаквал да го чуя и то точно в този форум :shock:
Незнам за вашите,ама моята НЯМА.
Оправи си колата!
Карах 155 2 години и нещо и заявявам най - отговорно, че тази кола се сържи на пътя перфектно :!: :!: :!:
Оправи си колата!
Карах 155 2 години и нещо и заявявам най - отговорно, че тази кола се сържи на пътя перфектно :!: :!: :!:
Колега,нищо лично ама нямам никакво намерение да ходя по сервизи само защото имаме различно мнение по въпроса.Пък колата нито си я виждал,нито си я чувал,нито си я карал и т.н.а как разбра че е за ремонт :roll:
Оправи си колата!
Колега,нищо лично ама нямам никакво намерение да ходя по сервизи само защото имаме различно мнение по въпроса.Пък колата нито си я виждал,нито си я чувал,нито си я карал и т.н.а как разбра че е за ремонт :roll:
Колега и аз нищо лично, но 155 която не е стабилна на пътя, значи има някакъв проблем.
Без лоши чувства. :D
Аз не твърдя,че колата е нестабилна,карал съм далеч по-нестабилни коли,просто лично за мен не е нещо особено в този си вид (с това окачване и гуми).Ама пък знам ли може и да и има нещо и да не знам :P
Аз не твърдя,че колата е нестабилна,карал съм далеч по-нестабилни коли,просто лично за мен не е нещо особено в този си вид (с това окачване и гуми).Ама пък знам ли може и да и има нещо и да не знам :P
Ами един тест...При 120км рязко отиваш от крайна дясна в крайна лява лента и пак в крайна дясна, и ако не се обърнеш значи колата ти е окей :lol:
Ей това е на базик... Ако някой го прави то е на своя отговорност :)
И моята и много други 155ци просто се държат перфектно на пътя :roll: Ниско летящи самолети както се казва :) И още от малък алфист си зная, че това една от най-силните страни на 155 :P
П.П Гумите имат огромно значение...В Севлиево имам познати, които си ги карат със гуми 175/70...ее ужассс каквото и да е колата с тия гуми е загубена кауза...
Иначе при стандартни гуми 195/55 и 205/55 всичко е супер точно :P
П.П Гумите имат огромно значение...В Севлиево имам познати, които си ги карат със гуми 175/70...ее ужассс каквото и да е колата с тия гуми е загубена кауза...
Иначе при стандартни гуми 195/55 и 205/55 всичко е супер точно :P
Еми аз горе съм си писал в скоби,че тия гуми (185/60/14) не може да се очаква нещо особено,ама тва са дали за тоя двигател :P
Ами един тест...При 120км рязко отиваш от крайна дясна в крайна лява лента и пак в крайна дясна, и ако не се обърнеш значи колата ти е окей :lol:
Аз :roll: :roll: , може да не е било 120 , но 100км/ч е имало . Преди около 2 години по тъмно на крайезерният път във Варна ме атакува странично каруца с мангали на галоп - точно под 90градуса на прелеза.
Без да успея да помисля десен и веднага ляв . Очаквах да се обърна . Колата не се залюля , а все едно тухла се плъзга по пътя.
Друг пример - магистралата Варна Шумен при над 160 км/ч се сцепи задна лява гума/ май 2006г/ Бях в лявата лента и изпреварвах 3-4 автомобила . Освен шупурканто на гумата не усетих придърпване , плавно намалих изчаквайки да се изтеглят колите от дясно.
Малко преди Коледа 2005 - сняг лед през Слънчев бряг с гуми според мне галоши . Без да поднесе , забуксува. Имаше само - обътнат току автобус на изхода на Обзор на 1 та си страна и вадеха хората от предната врата. 2 ма ги хващат за ръцет и ги издърпват от автобуса и на снега . пред мен насрещно малко преди мотела на Сл. бряг с езаби 2 голфче в снега и се обърна на 1 страна. На завоите на Сл. 3-4 коли навързани на кълбо.
Зора беше в Пловдив - движение по улици с дълбоки коловози от лед , а задираме оттдолу :evil: На следващият ден обратно щурмуване на Сл бряг - безпроблемно. Но със зимна Барумка
Именно,едно искренно мнение в тоз форум.Няма поведение,ходи из пътя като махалка.
Alfa User,нищо лично,ама само алфи ако си карал то определено не можеш да направиш добра разлика.Знам какво е една кола да спи на пътя и да не ме е страх на завой да намалям,а да си карам спокойно.
Щом започнеш да чувстваш колата си несигурна,особено аз возя детето си в нея,не мога да си кривя душата,колкото и да я обичам тази марка!
Не ми пишете,че не е наред,наред си е ,мина дигностика преди месец и нещо при два различни сервиза.
Обичам си я колата много,но съм и реалист,вече даже и не смятам разходите по частите,трето каре ми сменят,при положение,че тази кола си я пазя страшно много,досега с предишните коли не съм имала такъв проблем,а юркането е било на макс.
Именно,едно искренно мнение в тоз форум.Няма поведение,ходи из пътя като махалка.
Alfa User,нищо лично,ама само алфи ако си карал то определено не можеш да направиш добра разлика.Знам какво е една кола да спи на пътя и да не ме е страх на завой да намалям,а да си карам спокойно.
Щом започнеш да чувстваш колата си несигурна,особено аз возя детето си в нея,не мога да си кривя душата,колкото и да я обичам тази марка!
Извинете ме,ама кола ,която хойка из пътя при 120 км/ч на магистралата щом духне вятър......А недай си боже да изпреварвам и тир,ще ме прати в мантинелата,ако не държа здраво волана.А последният път ми изкочи акъла когато и валеше и духаше,беше кошмар.Дане говорим за фаровете....
Не ми пишете,че не е наред,наред си е ,мина дигностика преди месец и нещо при два различни сервиза.
Обичам си я колата много,но съм и реалист,вече даже и не смятам разходите по частите,трето каре ми сменят!
ми базов модел караш мила.... мислиш ли така и за ку четворката
си я пазя страшно много,досега с предишните коли не съм имала такъв проблем,а юркането е било на макс.
Аз не вярвам...Кажи ми с какви гуми си...Но чак толкова лоши думи и то точно за 155ца.... Направо без коментар...
Кажи на какви гуми е качена..
Иначе карал съм я с летни 185/65 и наистина се държи гадно на толкова висока и тясна гума.... НО ако е 195/60 пак висока, но няма да има никакви проблеми...
П.П
Аз пък имам проблем...Откакто карам 155ца свикнах да карам доста рязко...Пример при 70-80км рязко сменям лентите за движение...Или дори при по ниски скорости рязко влизам в завоите позволявам си с пълна сила за завъртам волана и да избегвам копките при посочените скорости и това защото 155цата е много стабилна...Това обаче щеше да ми изиграе много лоша шега като се качих на Ситроена ЗХ....много сериозно я изтървах единия път на едно кръстовище и слава богу, че нямаше коли...
Незнам да идвам да ви возя ли?!? Незная
Аз съм с гуми 205/50/15 отзад и с 195/50/15 отпред....хубави гуми не мърда...ни при 120 нито при 160 по магистралата...
П.П2 тия книжки едва ли някой ги гледа... Алфата си е направена за по широка гума....А тва че италианците са пестели като са я пускали в продажба :lol:
ми базов модел караш мила.... мислиш ли така и за ку четворката
Определено нямаш представа каква ми е колата и определено не е базов модел,а и да е няма причина да няма стабилност на пътя,все пак я водят категория лимузина.
Сравнението ти е безмислено!
........
Извинете ме,ама кола ,която хойка из пътя при 120 км/ч на магистралата щом духне вятър.......
Те другите щото са върли сектанти и затова не си признават :evil: Чесно да ти кажа и на мен това ми направи много лошо впечатление онзи ден :(
Уж голяма и тежка кола,пък вятъра си я подмята като детска играчка :)
Аз моята си я карам все още със гумите,с които я взех 185/60/14 (които всъщност ги дават за тоя двигател) и обикновено колата става нестабилна някъде над 160 км/ч.В сряда сутринта обаче пътувах към Ст. Загора и тая кола като вдигне 110-120 км/ч и едва я удържам в моето платно :shock: Отначало си помислих,че нещо не е наред и спирах на няколко пъти,а то какво се оказа-понеже духаше силен страничен вятър и тояй я подмятал насам-натам :P
вероятно ако се сложи спортно окачване и по-широки и ниски гуми нещата доста ще се подобрят,но във този си сток вариант :dunno:
........
Извинете ме,ама кола ,която хойка из пътя при 120 км/ч на магистралата щом духне вятър.......
Те другите щото са върли сектанти и затова не си признават :evil: Чесно да ти кажа и на мен това ми направи много лошо впечатление онзи ден :(
Уж голяма и тежка кола,пък вятъра си я подмята като детска играчка :)
Аз моята си я карам все още със гумите,с които я взех 185/60/14 (които всъщност ги дават за тоя двигател) и обикновено колата става нестабилна някъде над 160 км/ч.В сряда сутринта обаче пътувах към Ст. Загора и тая кола като вдигне 110-120 км/ч и едва я удържам в моето платно :shock: Отначало си помислих,че нещо не е наред и спирах на няколко пъти,а то какво се оказа-понеже духаше силен страничен вятър и тояй я подмятал насам-натам :P
вероятно ако се сложи спортно окачване и по-широки и ниски гуми нещата доста ще се подобрят,но във този си сток вариант :dunno:
Стига бе ...
направо не мога да повярвам!!! (не Те обвинявам в лъжа разбира
се...)
и аз не съм кой знай какъв ралиджия... (предната ми кола е един дизелов кораб Волво... и него много си го обичам )
... Ама Алфето ми сбъдна една детска мечта (колкото и пуберски да звучи) - да карам по магистралата с 200 (в случая около 210), а в колата да гърми една конкретна песен на Хелоуин (предполагам съм разсмял мнозина, ама съм откровен)..
както и да е ..
Та въпроса беше чи при тази скорост, не съм усетил НИЩО.. обезпокоително.. Все пак и на мен ми е мил животеца..
Не съм се чувствал несигурен, както колежката...
Просто мнение, нищо не препоръчвам на никого :P
Ами браво,ама все пак твоята е 2.0 16в и вероятно има разлика и в гумите и в окачването.Пък и конкретната случка става при СИЛЕН СТРАНИЧЕН ВЯТЪР :idea:
си я пазя страшно много,досега с предишните коли не съм имала такъв проблем,а юркането е било на макс.
Аз не вярвам...Кажи ми с какви гуми си...Но чак толкова лоши думи и то точно за 155ца.... Направо без коментар...
Кажи на какви гуми е качена..
Иначе карал съм я с летни 185/65 и наистина се държи гадно на толкова висока и тясна гума.... НО ако е 195/60 пак висока, но няма да има никакви проблеми...
П.П
Аз пък имам проблем...Откакто карам 155ца свикнах да карам доста рязко...Пример при 70-80км рязко сменям лентите за движение...Или дори при по ниски скорости рязко влизам в завоите позволявам си с пълна сила за завъртам волана и да избегвам копките при посочените скорости и това защото 155цата е много стабилна...Това обаче щеше да ми изиграе много лоша шега като се качих на Ситроена ЗХ....много сериозно я изтървах единия път на едно кръстовище и слава богу, че нямаше коли...
Незнам да идвам да ви возя ли?!? Незная
Аз съм с гуми 205/50/15 отзад и с 195/50/15 отпред....хубави гуми не мърда...ни при 120 нито при 160 по магистралата...
П.П2 тия книжки едва ли някой ги гледа... Алфата си е направена за по широка гума....А тва че италианците са пестели като са я пускали в продажба :lol:
Колко пъти да повтарям за гумите...Я се огледайте автомобил след 96-7година с гуми по малки от 195/60?!?! Има ли? НЯМА...
Никой не ви е крив, че карате с ужасни гуми...Мисля, че няколко пъти повторих... НО алфата никога не е имала проблем независимо дали е 1,7 или 2,0 да си перка по магистралата със 160-80км и да не усеща нищо :idea:
П.П
Последното с което говорих с Super155 член на този форума, беше как той и 4 човека си е перкал за пловдив с 220-230км... Алфата му е на гуми 195/55/15 цола....
Alfa User
08-12-2007, 12:12
Не знам как и какви коли карате, колеги :roll: Но всеизвестен факт е, че 155 е с уникална стойка на пътя.
За сведение на колежката - не съм карал само Алфи - казах просто че съм карал различни модели, които мога да ползвам за сравнение със 155. Иначе другите марки са под всякаква критика спрямо Алфа - като изключим разбира се топ-моделите на някои доста скъпи фирми...
Бих ви препоръчал да си проверите обстойно всички елементи и детайли по окачването и кормилната система. Бързият преглед за 2 минути при някой "добър" майстор може да ви донесе само главоболия впоследствие. Освен това и налягането в самите гуми е много важно... За година и половина притежаване на 155 1.8 никога не съм имал случай да ме духне вятър или да ме отвее ТИР - това ми се е случвало многократно с друга марка автомобил. Единствената ми забележка към колата е, че с гуми 185/60/14 започваше леко да изпуска завоите при скорости над 180 ... на магистралата разбира се :twisted:
thecleaner
08-12-2007, 13:52
Алфа 155 е доста стабилна кола на пътя само това ще ви кажа . Преди 7-8 месеца в тунела за Люлин при една позната но непрепоръчителна маневра тройно изпреварване се оказа че мужду двете релси на трамвая има 20 см бордюр. Резултата беше предна лява джанта на парчета а задната и тя беше доста изкривена но колата не мръдна . А в разговор със съфорумци сме говорили че 156 отстъпва по стабилност от 155 цата
...не знам защо наистина колежката Дея е толкова разочарована от пътното поведение на автомобила?! Моята кола е същата, като нейната, но няма сега да почвам да я възвеличавам колко супер се движи по пътя. Единствено ще дам моята субективна оценка за качествата на 155-цата в пряко сравнение с NISSAN PRIMERA - 2004, Mazda 6 - 2006, WV Passat - 2003. В пряко сравнение с цитираните автомобили - (карал съм ги всичките не еднократно и то до Франкфурт, Дюселдорф, Истанбул) - смея да твърдя, че 155-цата не е много далеч от маздата и нисана, но пасата пък е пълно разочарование! Друг е въпроса, че сравнението е с доста по напреднали в технологично отношение автомобили.
Ок.Вече разбрахме,че проблема е в нашите коли.Няма смисъл сега всички собственици (настоящи и бивши) да се изреждат да ни обясняват колко велика кола е 155-цата.
vencialfa
08-12-2007, 17:18
До хората с нестабилните 155-ци,има едни сопи амортисьори им викат ,някой понаглеждал ли ги е или са ориджиналните още ? :D
И кви коли толкоз сте карали че 155 според вас е нестабилна?
Ок.Вече разбрахме,че проблема е в нашите коли.Няма смисъл сега всички собственици (настоящи и бивши) да се изреждат да ни обясняват колко велика кола е 155-цата.
Не обясняваме колко е велика, а просто мислим за вас...Ето колежката вози дъщеря си... Ако оправи автомобила си съм сигурен, че ще продължава да я вози и няма да и си помисля за друга кола...
А хората с 155ци, които са 'изправни' и имат отлично пътно поведение са адски много и това винаги може да се докаже :)
@deq
Не мога да знам къде е минала преглед колата ти , но това не е нормално поведение за 155 ца. Има нещо нередно в тази кола.
Да не би да е посукана от предишен удар ??
Гуми 195 , изправни амортисьори , изправни носачи. Минаване на проверка на ходова част на стенд - не само предница , но и задна ос.
При мен е със спортно окачване и стои залепена на пътя. А карам бързо , поне така си мисля. :roll:
На магистрала при много силен страничен вятър след 180-185км/ч я усещам , че не е стабилна /Около Варна силни ветрове дай боже/.
Иначе волана може да се подпира само с 1 пръст при липса на вятър
Не, че така карам / за да не започнат критиките/ , но се усеща волана, ако има проблем.
Не , че я хваля колата , но за да съм обективен ще кажа, че е идеално.
Относно частите - вс. е боклук . Аз носачите ги сменям на 6-8 месеца / 18-19 000км/ Някои части и всеки ден / датчик включвател на радиатора - изкара цял половин ден. :twisted:
През август с 1 -525 се гонехме от Шумен до Варна - изпревари ме на изхода на Шумен / очаквах куки/ след това кара пред мен и като наближа ускорява и се опитва да ме държи на разстояние 30-40м . Пак заради куките около Невша го оставих да ме води и така до м оста на Девня. След моста настъпих и той , но на десния завой при 200км/ч ни удари страничен вятър и баварката намали скоростта. Алфонсо си взе завоя безпроблемно и излезе от баира с 220км/ч
Това го пиша за да ти кажа , че има перфектно стоене на пътя.
Относно частите - тука са от менте надолу и пълни боклуци. Носачи сменям на 18-19 000км / около 8 месеца/. Няко части и всеки ден - датчик -включвател на вентилатора - изкара цял половин ден :evil: - ЕВРО 07 че беше наблизо
Няма да влизам в много подробности. През лятото ми се налагаше почти всяка вечер да ходя до Своге.Колата се държеше адски стъбилно в завойте.Имах възмосност да я пробвам на по-голяма предавка, и на по-малка с една скорост.На голяма се усещаше (4-та предавка),че е леко нестабилна(това за мен е нормално,не е 400 коня,че да може да те изтегли),на малка с пълно газ боксуваше :) Голям фън.
За здравина не съм съгласен,бг не е най-подходящата страна да си горд собственик на алфа.След Своге има една отибивка за някакви селца с 180 градусови завойчета колата не помръдваше.
Колега да ти е чистита количката :!: Много безаварийни километри.
Първо,мога само да кажа,че като поведение,стабилност,комфорт и всичко останало свързано с окачването(без цените на резервните части естествено) 156 е една голяяма крачка напред сравнение със 155 :!:
А иначе подкрепям тезата,че на първо място трябва всичко по окачването да ти е в достатъчно добра кондиция,за да говорим за тестове,опасни маневри и всичко останало.
155цата (поне тая от подписа е с 2.2 оборота на волана) има меко казано "отзивчива" управляемост на пътя.Едва ли хората ще сложат толкова "къса" рейка на кола с неуверено поведение на пътя ;) Както и да си го говорим,за всеки екземпляр си е строго индивидуално...
На мен все ми се струва,че окачването може по-добре и по-добре...но мисля,че тук излизам от границите на сток-а и ....
Ами в деня в който я купих по магистралата с 220 и влезе в прекъсвач но бая време карах с 200. Никви проблеми и никва нестабилност не усетих дори обратното никога не съм се чувствал толкова спокоен в кола с 220. Като имаме в педвид че може и с по-хубави гуми.
:evil: естествено е,че е само в нашите коли проблема!
Дори и да го има някой друг няма да признае ,че алфа има косур!
Вижте момчета,аз обичам много колата си,точно тази марка,даже въпреки всичките маймунджелъци,които ми прави ще я оставя,една от причините е,че няма да я дам за без пари,а втората просто защото си я обичам.
Аз не вярвам...Кажи ми с какви гуми си...
Предните са 185/65 ,а задните 195/60
Ще отговоря само на този колега,защото само той е чел всичко писано в темата от мен.
@deq
Не мога да знам къде е минала преглед колата ти , но това не е нормално поведение за 155 ца. Има нещо нередно в тази кола.
Да не би да е посукана от предишен удар ??
Гуми 195 , изправни амортисьори , изправни носачи. Минаване на проверка на ходова част на стенд - не само предница , но и задна ос.
При мен е със спортно окачване и стои залепена на пътя. А карам бързо , поне така си мисля. :roll:
На магистрала при много силен страничен вятър след 180-185км/ч я усещам , че не е стабилна
Относно частите - вс. е боклук . Аз носачите ги сменям на 6-8 месеца / 18-19 000км/ Някои части и всеки ден / датчик включвател на радиатора - изкара цял половин ден. :twisted:
Това го пиша за да ти кажа , че има перфектно стоене на пътя.
Посукване няма,изправни амортисьори , изправни носачи,проверка на ходова част на стенд - предница
Ако направя такив завой със 180-200 км/ч ,който описваш ти,повярвай ми ще съм изхвърчала от платното....
колеги и аз нещо го мисля отскоро има 145. в началото като я карах ми се струваше много стабилно обаче нещо напоследък маи не е така. усещам я по нестабилна и не съм толкова сигурен както преди в нея и не знам какъф е проблема- дали аз си внушавам или нещо не е наред :(
Лично мое мнение - базов модел на 155 е по-стабилен от базов модел на 156. :drive: Карах няколко, различни версии на 156, но нито една не можа да ме накара да я предпочета пред 155...
Около мен има, и са минали много Алфи, но модела 155 за мен е класика :D
Лично мое мнение - базов модел на 155 е по-стабилен от базов модел на 156. :drive: Карах няколко, различни версии на 156, но нито една не можа да ме накара да я предпочета пред 155...
:) Напълно си прав!!!
:) Напълно си прав!!!
Дея, относно гумите.
Летните ми са 195/55/15
Зимни 185/60/14
Преди месец и нещо сложих зимните. Баси и ужаса честно.
Като правя завой примерно от Малинов да се кача на Цариградско ако вляза с малко по висока скорост просто се чувства как гумите се гънат ( понеже са доста високи зимните) Имам чувството че колата се накланя, абе шибана работа, никак не ме кефи :( Като се случи първият път да мина от там си помислих че задницата ми тръгна на някъде.
Със летните гуми си е голям кеф :)
Мисълта ми е че на твоята си си доста виоки гуми, защо не пробваш с гуми с по-нисък профил. Те пък си имат дуг кусур, че много друса ама пълен кеф няма :)
Дея, относно гумите.
Летните ми са 195/55/15
Зимни 185/60/14
Преди месец и нещо сложих зимните. Баси и ужаса честно.
Като правя завой примерно от Малинов да се кача на Цариградско ако вляза с малко по висока скорост просто се чувства как гумите се гънат ( понеже са доста високи зимните) Имам чувството че колата се накланя, абе шибана работа, никак не ме кефи :( Като се случи първият път да мина от там си помислих че задницата ми тръгна на някъде.
Със летните гуми си е голям кеф :)
Мисълта ми е че на твоята си си доста виоки гуми, защо не пробваш с гуми с по-нисък профил. Те пък си имат дуг кусур, че много друса ама пълен кеф няма :)
Точно както го описваш е,имаш чуството,че колата се накланя.Вчера я закарах да балансират гумите,оказа се,че задните са като камък,надявам се,че това е един от проблемите.В понеделник ще видя как ще се държи на магистралата.Просто моята кола имам чуство ,че предницата и е супер лека и при силен вятър може направо да я занесе в канавката.За Коледа ще получи пак нови задни гуми,моят подарък отива за колата,яке за мотора на половинката,играчки за др. фръцла и аз съм пак прецакана :evil:
Alfa User
15-12-2007, 21:08
Сори за офтопика, но твоята половинка няма ли да направи нещо за теб по Коледа ? Така оставаме с впечатлението, че само ти раздаваш подаръци ... Па ако е така, да наминем и ние по Коледа, пък ще ти спретнем едно подаръче да не си валат :lol:
Майтап де, нищо лично :wink:
Иначе съвета за гумите е добър - дано се оправи поведението на колата. R15/55 или R14/60 са добрия вариант според мене - по-ниски ще друста доста наистина, пък и нашите пътища не са за такива "експерименти".
BOBBY PLEVEN
15-12-2007, 22:41
Аз моята съм я сложил на зимни 195/65/14 а пък за лятото съм си харесал едни джанти фабирчни на 155 15 цолови и ще я слагам на 205/55 и се надявам да стане пълната лудница.А иначе по въпроса с стабилноста според мен е добра.Не смятам че е нещо върховно и недостижимо за сериина кола от тоя клас ама не е и лоша.Ама за пример понеже карам Е36 което излиза заводско със 205/60/15 трябва да кажа че алфата просто си е супер сравнение с него.Не знам що за идиот е сложил кола 193 коня на такива гуми.Ама аз съм с М-кови джанти 17 цола 225/45 отпред и 245/45 отзад и сега си ми е супер.Иначе алфата сложа ли я на летни веднага прилагам маневрата дето колегата VFTI я предложи (базикам се) ама всъщост бих го направил на летище не ме бърка.Иначе колегата да си я кара със здраве и се извинявам че му успамихме темата ама кво да се прави
шо не си прегледате амортисьорите...
за тия с кривите пътища...
Alfa User,аз съм си избрала съдбата,карам Алфа :lol: ,моите подаръци отиват по нейната подръжка,карета,кабели за свещите,гуми,масла...На нея правя най много подаръци и на дъщеря си.Реших и един жест на таткото за Коледа,подарък за мотора,ама доста солено ще ми излезе.За моят подарък-ми аз съм и именничка в понеделник :roll: ,знам ли може да се сетят :roll: ,ако не и сама мога да си купя нещо :D Пък и нали знаеш,на който слуша на него подаръци :evil:
Извинявам се за офтопика!