PDA

View Full Version : Още един собственик на 145

FreeStyler
08-12-2007, 22:22
Здравейте всички преди една седмица си купих Алфа ромео 145 1.4тс Junior и съм много доволен за сега :) но днес нещо се получи сипах 7.7 литра бензин да се повозя малко извън града направих няколко пъти 160 на 4-та и като цяло си карах бързо след това малко в града и след 50 км ми светна пак лампата така че се получи че за 50 км съм издухал грубо 7-8 литра :shock: Моля ви кажете това нормално ли е ако не да отивам на доктор да я види нещо много ще съм благодарен ако помогнете !

elenkov
08-12-2007, 22:37
Добре дошъл първо при нас и честито за колата мн безавариини км.

По-въпроса. да кажем че приблизително 1.4 ТС моторите харчат към 9-11 на 100 :) градско или да не казвам Софийско вече че то нашто е ад :) От там на татъка си направи сметка дали ти харчи малко или много :) Моя съвет е отиди на диагностика прочети във форума има много теми за добри майстори зависи от кой град си :) ползвай търсачката :)

поздрави

koolio
08-12-2007, 23:26
Колега, лампата далеч не е верен показател. Особено при неравномерно каране.

Nasko_77
09-12-2007, 00:23
Здравейте всички преди една седмица си купих Алфа ромео 145 1.4тс Junior и съм много доволен за сега :) но днес нещо се получи сипах 7.7 литра бензин да се повозя малко извън града направих няколко пъти 160 на 4-та и като цяло си карах бързо след това малко в града и след 50 км ми светна пак лампата така че се получи че за 50 км съм издухал грубо 7-8 литра :shock: Моля ви кажете това нормално ли е ако не да отивам на доктор да я види нещо много ще съм благодарен ако помогнете !Напълно нормално :wink: Лакоми са Алфите. Особенно като я настъпиш. Ето сам казваш, че си правил 160 няколко пъти на 4-та. Това си е цедка. Колегата е прав. Това, че ти е светнала лампата не означава, че нямаш грам бензин. Просто си я вкарал в резервата. С диагностики не бързай, че може да ти кажат блокирал двигател ако идеш където ти хрумне. :lol: Първо си я замери точно и ако ти надхвърля 10-11 градско сега зимно време, тогава мисли за доктори.

trouble
09-12-2007, 12:45
Колега нищо и няма....лапа си бензин, лампата на бензина не я мисли...Всъщност свиквай, че ще свети по-честичко :)

Евгени Генчев
09-12-2007, 17:14
В това което разказа няма нищо необичайно.