View Full Version : Амортисьори-марки модели среден клас..
Разгледах всички теми по този въпрос, но нещо не мога да стигна до решение...Значи реших да ги сменям моите защото видях, че вече си заминават...
Та иска ми се да си взема някакви среден клас за ОТЗАД.. в рамките на 70-80лв. 1брой... Нямам притеснения колата да вози по-твърдо, даже напротив по-добре ще ми е :D
Обадих се в 155магазина на Стамболийски и ми казаха:
Магнер Марели -36лв/бр
Кофап- 42лв./бр стандартни
Кофап- 48лв./бр усилени?!?
Като в този магазин имам още отстъпка, която в момента не съм вкл. в цената...
ЕДИТ: Цените на Кофап в едно квартално магазинче пък сега ми казаха 88лв.бр
Всичките са газови....Та направо се учудвам от ниските цени... Та реални ли са тия цени...Да си търся ли някакви други..>За кофапа чух добри неща от форума, но и аз не мога да съм сигурен...
Предпочитам да дам някой лев отгоре, но да съм сигурен че всичко ще ми е окей...
Също така пружините ми изглеждат ужасно....На 140хил км. са дали да не ги сменя и тях :roll: Някой може ли да ми кажеш цени за пружини...
Имам възможност да си купя и тия от германия?
http://cgi.ebay.de/2-Gas-Stossdaempfer- ... dZViewItem (http://cgi.ebay.de/2-Gas-Stossdaempfer-hinten-HA-Fiat-Bravo-Brava-Alfa-155_W0QQitemZ330195561146QQihZ014QQcategoryZ57442Q QssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem)
П.П
Мислех си и за Конитата, но имайки предвид че няма карам спортно, най-много стрялкам колата на 400метра та не ми изглеждат рентабилна инвестиция :roll: :roll:[/url]
под 100лв/бр няма да са истински гарантирам,а в магазина на стамболийски нищо истинско няма,всичко каквото съм взел от там е дефектирало след 2-3 месеца :D Не те съветвам да пазаруваш от там ;)
под 100лв/бр няма да са истински гарантирам,а в магазина на стамболийски нищо истинско няма,всичко каквото съм взел от там е дефектирало след 2-3 месеца :D Не те съветвам да пазаруваш от там ;)
Абе твоя случай за магазина на стамболоийски го знам...Но съм си купувал доста неща от там и принципно нямам проблеми...Въпроса е че тия кофап например за 90лв. може да са същите като онези от 40лв. ама с двойна надценка :? :?
И аз незнам какво да си търся :? Хайде хелпппппп... Че и термостатче ще трябва да сменям :) Че и лети гуми ще купувам...Абре след нова година ще ми е много интересно :P
Alexanderbb
10-12-2007, 17:24
задните трябва да са под 100 лева. Скъпотията е при предните
Е на едното място ги има за 42лв и за 36лв. мен даже ми се струват евтини? Възможно ли е реално и печалбата и производствен процес на таква цена :roll:
Просто не искам да си купувам некви ментета...
WhitePower
10-12-2007, 18:31
Просто не искам да си купувам некви ментета...
що мили че се метнах на кони
Абе твоя случай за магазина на стамболоийски го знам...Но съм си купувал доста неща от там и принципно нямам проблеми...Въпроса е че тия кофап например за 90лв. може да са същите като онези от 40лв. ама с двойна надценка :? :?
И аз незнам какво да си търся :? Хайде хелпппппп... Че и термостатче ще трябва да сменям :) Че и лети гуми ще купувам...Абре след нова година ще ми е много интересно :P
Има няколко нови случая,които не знаеш ;) Още 2-3 пъти се излъгах да си купя части след носача,водната помпа и датчика и пак се прецакаха след 2 месеца някъде :shock: Е няма такива боклуци в тоя магазин...За конита до сега не съм чул случай да дефектират или да се скапят бързо ;)
аз пък си взех декарбон монотръбен по98лв/бр - супер са. марелито за 36лв е за пунто и принципно става но е мекичко и задницата се полюшва, подарявам 2 такива.
Добрее кажете тогава какво да взема... Айде да речем за 70-80лв.. А тоя Кофап??
и някой да каже за пружините :?
От два дни съм с КОНИ. Няма такъв кеф. Ако имаш възможност да си вземеш такива, няма да сгрешиш.
От два дни съм с КОНИ. Няма такъв кеф. Ако имаш възможност да си вземеш такива, няма да сгрешиш.
Обясни ми от къде идва кефа, че да се замисля :D
Ама имам и термостат да сменям и каско и винетка и Го и 2 зимни гуми купи и летни ще купувам и разходите стават до небето :?
Не мога да разбера като хората ти дават мнение за Кони ,какво още питаш и се двоумиш :?: :wink: Нали не искаш ментета,е Е!
А не потърси ли Боге?Фабричните мисля са такива,няма да сгрешиш и с тях :)
WhitePower
11-12-2007, 10:30
Ама имам и термостат да сменям и каско и винетка и Го и 2 зимни гуми купи и летни ще купувам и разходите стават до небето :?
е ся ще ти обясня кефа:
купуваш декарбон (примерно) след година отиваш да те подрусат и ти казват -момче за смяната са ти амортесиорите
е това вече не е кеф щото викаш деба маика им ( и родата до 9 коляно) какви ментета продават
А кефа е : вози много стабилно е малко подрусва ама ще си ги регулирам на по меко .......
смятаи сам 100 лева като ги дадеш 2 пъти щото давам ти наи много 1 година и ще са на 50% и пак ще ревеш
казвам от опит:
Сакс 1 година
декарбон 7 месеца и блокира
монро - 1,6 меце и протече
кони 1 година вече без нито един проблем и продължават
Тук за разходите си прав, ама нали знаете че кеф цена няма.
До миналата седмица карах отзад с BOGE. Не са лоши амортисьорите, ама возят доста комфортно ,в смисъл - мекички са.
Венци взимай Кофап и не мисли въобще :idea: :idea: аз смятам да си слагам отзад Кофап ма за Мареа Комби,шот са малко по твърди :twisted: :twisted: :twisted:
WhitePower
11-12-2007, 17:42
Венци взимай Кофап и не мисли въобще :idea: :idea: аз смятам да си слагам отзад Кофап ма за Мареа Комби,шот са малко по твърди :twisted: :twisted: :twisted:
чакаи сега ти казваш Аз смятам
ама не си ги сложил не си ги карал година да кажеш колко са хубави
А ти кво кат сложи Кони и са кво давай на всички да го препоръчваме а :idea: :idea: :idea: пич не всички имат възможност за Кони :idea: :idea: :idea: Смело твърдя че Кофап хич на са лоши амортесьори,даже за парите са си прекрасни :idea: :idea: :idea:
WhitePower
11-12-2007, 18:42
А ти кво кат сложи Кони и са кво давай на всички да го препоръчваме а :idea: :idea: :idea: пич не всички имат възможност за Кони :idea: :idea: :idea: Смело твърдя че Кофап хич на са лоши амортесьори,даже за парите са си прекрасни :idea: :idea: :idea:
не казвам че кони са върха
даже познавам един човек където едното кони му изпусна
но на нашия скапан пазар всичко е дреп - менте
казвам мой приятели какво са слагали и на какво приличат след 1 година
като имаш предвид цената на едно менте и после го сравниш с кони ще видиш че се избива във времето
щото конито ще изкара поне 4-5 години а другите максимум 1-2
и после пак ти се връзва на тези пари
а аз имам намерение да си карам колата и за това я поддържам само с скъпи и хубави части
щото преди пестях сега всичко повтарям всичко кадего ги смених пред сега пак го смени , говоря за лагери , носачи , биалетки , кормилни накраиници, датчици и др
и като го ударих в пари ми излиза по скъпо да карам с ментета !!!! :!: :!: :!: :!:
Хайде да не почвате със споровете :P
А мъри ти от къде ще си вземеш Кофап и кога?
И ако такова дай да вземаме направо заедно ако са еднакви...
Наистина ми идват много кинти КОнитаа...А ако кофапа ме изкара 1 година...то тогава ще има повече пари... :lol: Ама сега като сметнах, че си правя сметка и по Гърция да ходя февруари май ще си взема нещо до към 100кинта...
Та мъри тия кофап от къде ще ги вземеш?
Да не да са като тия на 155 за 48кинта защото съмнителнооо евтини уж усилени...Направо незнам какво да мисля :)
П.П А за моята ще станат ли от Мареа комби :twisted: :roll:
е ся ще ти обясня кефа:
купуваш декарбон (примерно) след година отиваш да те подрусат и ти казват -момче за смяната са ти амортесиорите
е това вече не е кеф щото викаш деба маика им ( и родата до 9 коляно) какви ментета продават
А кефа е : вози много стабилно е малко подрусва ама ще си ги регулирам на по меко .......
смятаи сам 100 лева като ги дадеш 2 пъти щото давам ти наи много 1 година и ще са на 50% и пак ще ревеш
казвам от опит:
Сакс 1 година
къде я караш тая кола бре от две години карам с декарбон - предни и нямат нишан, пък ти недей да ходиш да те друсат толко често;)
WhitePower
12-12-2007, 10:09
е ся ще ти обясня кефа:
казвам от опит:
Сакс 1 година
къде я караш тая кола бре от две години карам с декарбон - предни и нямат нишан, пък ти недей да ходиш да те друсат толко често;)
карам по българските пътища и наи вече в софия и само на Хасфалт до колкото го има по улиците
а ходя щото все пак трябва да знам как ми е окачването щото карам малко по бързо и да не се убия някаде
Наистина ми идват много кинти КОнитаа...А ако кофапа ме изкара 1 година...то тогава ще има повече пари... :lol: Ама сега като сметнах, че си правя сметка и по Гърция да ходя февруари май ще си взема нещо до към 100кинта...
Да не да са като тия на 155 за 48кинта защото съмнителнооо евтини уж усилени...Направо незнам какво да мисля :)
ще го взема от ТиН на Оборищр но незнам кога,че днес си взех дискове и маркучи,иначе цените са им такива :wink: :wink: :wink:
ще го взема от ТиН на Оборищр но незнам кога,че днес си взех дискове и маркучи,иначе цените са им такива :wink: :wink: :wink:
Значи 48лв? Хмм защото ако е долу горе еднаква цената то и на Ст.155 ще са същите...А там имам една сериозна отстъпка, която ползам....
Кога ще ги вземаш :roll: Исками се първо някакви впечатления...И да съм сигурен, че ще станат за моята 155 :P !
Някой да ми каже цени за 2 пружини -ОБикновенни и дали има нужда да сменям моите имайки предвид, че са много стари :roll: :!: :!:
П.П
Мъри аз си всех джанти 14" и си купих нови зимни от Кики :P След една камара чудене...
WhitePower
12-12-2007, 15:28
Някой да ми каже цени за 2 пружини -ОБикновенни и дали има нужда да сменям моите имайки предвид, че са много стари :roll: :!: :!:
quote]
какво им е на твойте пружини съмняваш се че са омекнали ?
thecleaner
12-12-2007, 16:35
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... ap&start=0 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=14765&postdays=0&postorder=asc&highlight=kofap&start=0)
трети месец направих с Кофап усилени за Мареа комби и за сега не съм имал проблем и съм доволен купени са от магазина на Стамболийски :wink: :wink: :wink:
А защо не Билщайн :!: на същите пари са
А защо не Билщайн :!: на същите пари са
Ами ти ми кажи :D Приемам всякакви предложения :D Колко пари и от къде? впечатления?
Мъри...Ако вземаш от Стамболийски и ти кофап може да вземем направо 4 броя... Не за друго, ами аз там имам една специална отстъпка... Не зависи от бройките, но ако желаеш мога да те включа :wink: Драсни ми ЛС...
Значи тия КОФАП усилени на стамболийски за 48лв. са тези за мареа Комби? Искам да вози твърдо и да е стабилна..Не търся комфорт..
Ами не мога да преценя...Иначе пружините са на 145хил. км
http://scooterclub-bg.com/forum/add/DSC00637.JPG
Ето снимка вижда се и амортесьора :roll:
Колко пари са пружините :roll:
ALFA CORSE
12-12-2007, 23:22
Не виждам смисъл да сменяш и пружините (стандартни), по-добре инвестирай в амортисьорите. Иначе цената ориентировъчно е 160лв за двете.
Просто незнам и за това питам...А в момента ми се предлагат 4 спортни APEX пружини.... И пише, че ще смъкнат с 40мм дали е много? Дали ще имам проблем с гумите 195/55+205/55 15"отзад ?? и със смяна на задните амортесьори да речем КОФап усилени??
Чакам някакви мнения... Кое как ще стане и какво може да стане :roll:
П.П 160лв. за 2 стандартни пружини :shock: :shock: :shock:
thecleaner
13-12-2007, 03:56
някои беше се оплакал от Билщейн че били кофти щото за румънски а пък Кофап е бразилския клон на Магнет марели или нещо подобно и доколкото знам са най-големия производител в Южна Америка не че е кои знае какво . Ако ме питаш мене първо сложи едни Хамортесьори и не се впускаи в излишни главобласканици които сам ще си създадеш. Да има и нещо евтино за тая Алфа и вие веднага да го оплюете :D :D :D . А на мене ми дадоха 1 година гаранция за Кофапа от Стамболийски да нема това онова :D :D :D
Ако си сложиш пружини дето ще ти смъкнат колата с 40мм може да бартеросаме джантите ти ми даваш 15ките а аз 14ките :wink: :wink: :wink:
Добре и наистина ли цените за 2 пружини са 160лв. за отзад :roll: :?
Добре отказах се да сменям пружините...
Решил съм отзад да сложа Кофапа усилените и да се надявам, че ще е твърда возията :D
И понеже пиша в моята тема ще си позволя да се отклоня...
Кажете ми каква марка термостат да си купя :roll: и от къде...Аз мислех пак от стамболийски, но се замислям да не е някой боклук... Всичко в сервиз ще ми се слага....
Аа и още нещо...Не ми работят 1-2-3та степен на парното, разбрах че някакви резистори за изгърмели какви са те точно и от къде да си ги купя :roll:
Някой да има впечатления от 155 с китайски ксенон :roll: , че фаровете са ми много слаби и се замислям едно ксенонче да слаожа :)
Тенк ю ъъъ лот :lol: :lol:
голямата риба
16-12-2007, 19:51
Аа и още нещо...Не ми работят 1-2-3та степен на парното, разбрах че някакви резистори за изгърмели какви са те точно и от къде да си ги купя :roll:
първо си провери буксата
първо си провери буксата
Къде е тази букса?...В момента работи само 4 та..А бях чел във форума, че поетапното изгаряне на тия резистори било причината...И при мен беше така...Първо не работеше 1-2 после и 3 и сега само 4 тери работи, понеже била вързана директно..Чакам отговор за буската и резисторите... За да мога да предприемам действия при всички случаи :P
ALFA CORSE
16-12-2007, 20:06
Пък при мене се оказа от копчето :( ... ако не е от буксата вземаш мултицета и почваш :)
За резисторите какви съпротивления трябва да имат ги пише в manual-ите.
За ксенона ще ти кажа след 1-2 седмици :)
Пък при мене се оказа от копчето :( ... ако не е от буксата вземаш мултицета и почваш :)
Окей...А коя букса? Къде се намира :roll:
ALFA CORSE
16-12-2007, 21:27
Окей...А коя букса? Къде се намира :roll:
Погледни под жабката и ще я видиш... а за резисторите е тука (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=8105) съм пуснал малко инфо като търсих моя проблем къде е.
ЕДИТ: Ей голям офф топик стана от темата, трябваше да се използва някоя стара за проблемите с вентилатора.
направо може да се преименува "на ВФТИ главоблъсканиците"
Alexanderbb
17-12-2007, 22:30
за ксеноните ако ти изпаднат вообще не се замисляй
направо може да се преименува "на ВФТИ главоблъсканиците"
Много точно :D
А ти гледай каква суматоха беше като тръгнах да си вземам зимни гуми..то не бяха варианти стотици цолове, размери и какво ли не :lol: :lol:
За ксенона май ще изчакам още...Сега утре мисля да купя 4 летни гуми :lol: Абе неразборията е пълна...
Знам само, че ще отида тая седмица до Стамболийски да си взема амортесьорите... :P
thecleaner
18-12-2007, 01:54
с ксенона става много яко хаха VFTI минал съм по твоя път брат хахахахах http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... highlight= (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=16159&highlight=)
Пф... Някой да помага. Четвъртък съм си записал час за смяна на предни амортесьори в сервиза, а все още нямам.
В Т&N имат само "Dampo-109лв" некви италиански те били ги внасяли
В Александър ауто- изобщо нямат и не очакват...
В магазина на А.Стамболийски 155 имат само на Марели-110лв./бр и Закс за 147лв./бр
:? :?
Търся си Кофап уж за момента, но никъде няма. A c цените на КОфапа са 80лв/бр... Все едно тия алфи вече не се карат по пътищата,че няма части :? :?
Не искам да си сложа некви гадни части менте, а нямам кинти за нещо повече от 100лв/бр :? :? Съвети идеи?
Едит: Ето какво намерих на Дампо http://www.osrav.it/PRO_106_eng.htm
http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic. ... ight=dampo (http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=11625&highlight=dampo)
http://cgi.ebay.it/_Ricambi-Auto__4-AMM ... 286.c0.m14 (http://cgi.ebay.it/_Ricambi-Auto__4-AMMORTIZZATORI-OSRAV-DAMPO-ALFA-ROMEO-155_W0QQitemZ160244125792QQadnZRicambiQ20AutoQQadi Z8142QQcmdZViewItem?hash=item160244125792&_trkparms=72%3A758%7C39%3A1%7C65%3A12&_trksid=p3286.c0.m14)
Alexanderbb
30-06-2008, 21:20
http://www.autozone-bg.com/en/news.php?newsid=77
http://www.dn-bg.com/
звънни и питай за цени. Поне дето викат дай някой лев отгоре ама да ти е мирна главата
Закса е по 150лв. парчето...Тия каяба едва ли са по евтини..Те нямат за 155 всъщност :? Нямам ги тия пари... Сега събирам и за съединител :?
alfa1551.8ts130
30-06-2008, 23:56
Ако питате мен най доброто на пазара е билщайн немски са газови оба4е,което е мн добре тук в пловдив са 105лв. парчето за предни става въпрос.Много съм доволен. :wink:
Ако питате мен най доброто на пазара е билщайн немски са газови оба4е,което е мн добре тук в пловдив са 105лв. парчето за предни става въпрос.Много съм доволен. :wink:
С тази цена си мирише на румънски и на маслен (за 2-рото не съм убеден). Не, че са лоши - отпред съм с такива и съм много доволен. Вече на 2 и нещо години сред Софийските окопи + преживели челен бордюр още като нови :D - не са мръднали.
Давайте моля ви още мнения...Утре трябва да ги купя :? За момента май ще се спра на тия Дампо...Един вид риск ще поема... Или На марелито по 110лв. броя като там пък ще имам отстъпка и ще ми дойдат по 90лв. парчето :roll: :roll:
За билщайна четох мнения. Самон напишете в гугъл билщайн и ще намерите тонове оплаквания как са изпуснали и сдухали...Пак такива за по 80-100лв. :x
alfa1551.8ts130
01-07-2008, 21:33
Решението в крайна сметка е изцяло твое,но не съм съгласен за билщайна просто защото няма за какво да лъжа.Не сме тука да се лъжем на тренди ще кажа че гаранция са немски и газови,а цената е такава щото ползвам солидна отстъпка.Плюс тва си нямате на идея колко коли е направил човека за който смея да кажа че специално за алфа няма равен и нито един не се е оплакал.Само да се внимава да не са менте.И задължително 1 год. гаранция.
Лек спам с частици полезно инфо:
Тренди също ползва солидна отстъпка и след проверка в архива (темата с ремонтите) вижда, че е цакал парчето на 101 лв. Т.е. амортесорите на дребно са били с цена от 134 лв. Колко отстъпка е ползвал, който го интересува лесно може да си сметне.
Лично за моите предни съм убеден, че са румънски. Немски на 100% са B сериите на Билщейн. Не казвам, че не е възможно да се вкарват и немски обикновени Билщейн-и, но не ми се вярва на тази цена да са такива, колкото и солидна да ти е отстъпката, която ползваш.
П.С. Не твърдя, че лъже някой. По-скоро да е бил подведен, или просто продавача, да не е на ясно. :wink:
Ами днес си взех колата от ремонта. Сложихме и Кофап... Незнам от къде ми ги намери РУмен, защото ги нямаше в Алекс. ауто и Ст.155, но ми ги намери по 85лв. парчето. За сега алфата се държи перфектно :P То и той ми препоръча Кофап като най-добри цена качество, а и много ментетата на БГ пазара...та.... Абе който го интересува да си пусне търсачка :P Сега се замислям за едни задни и после едни спортни пружини :P