View Full Version : Алфата ми започна да върви като куц кон...
Здравеите фенове на Алфа Ромео.
Искам да споделя какво ми се случва на последък.
Преди няколко дни автомобилчето ми взе да се спъва на ниски и високи обороти.Работеше добре само на средни...от време на време роботеше на 2-3 цилиндъра.
Извадих свещите.... и се изумих..не си личеше къде са електродите...имаше толкова много нагар /това на 2 и 3 цилиндър/.
Както и да е смених свещите и всичко се оправи.
Нека обменим мнения.Ако на някой му се е случвало нещо подобно да пише. :bounce8:
И какви са били свещите ?
Марка?
Километри?
Кабелите ти в какво съвстояние са ?
И още много въпроси.
И какви са били свещите ?
Марка?
Километри?
Кабелите ти в какво съвстояние са ?
И още много въпроси.
Свещи golden Lodge на 15000 км.
кабелите са на 2000 км.карам само с 95
Вземи махни тия уепенки да видиш как ше тръгне :lol: :Bolt:
Вземи махни тия уепенки да видиш как ше тръгне :lol: :Bolt:
Ако искаш и ти си сложи такива, ти да видиш твойта как ще тръгне.
Оправи ли дръжката на вратата? :lol:
Не съм и май няма да е скоро :roll:
Не съм и май няма да е скоро :roll:
Не можеш да намериш или какво?
Alfa User
12-12-2007, 14:50
Ако свещите са Golden Lodge, откъде са купувани? Аз имах такъв проблем точно с тия свещи... Взех ги по 7.80лв/бр, и уж бяха оригинални. Колегата pr_00f е свидетел на какво приличаха само след 2000км ... Сложих си обратно старите (също Golden Lodge, но оригинални... дори на външен вид нямаха нищо общо...) и колата полетя отново. Лично моето мнение е да разкараш тия свещи и да си сложиш Beru или Denso - цените са същите, или сходни, но тия свещи са се доказали при много колеги от форума.
ALFA CORSE
12-12-2007, 16:17
Ламбда сондата работи ли?
Ако свещите са Golden Lodge, откъде са купувани? Аз имах такъв проблем точно с тия свещи... Взех ги по 7.80лв/бр, и уж бяха оригинални. Колегата pr_00f е свидетел на какво приличаха само след 2000км ... Сложих си обратно старите (също Golden Lodge, но оригинални... дори на външен вид нямаха нищо общо...) и колата полетя отново. Лично моето мнение е да разкараш тия свещи и да си сложиш Beru или Denso - цените са същите, или сходни, но тия свещи са се доказали при много колеги от форума.
Сложих Denso.Сега колата е добре.
Но интересното е че я купих внос с тези Golden Lodge
Ламбда сондата работи ли?
Лаббда сондата роботи.Първо нея проверих.
Ходих на диагностика.Всичко ел. е добре.
Сега я чакам пак да ми направи някой номер :lol:
ALFA CORSE
12-12-2007, 18:06
[quote="ALFA CORSE":1hiwzg2s]Ламбда сондата работи ли?
Лаббда сондата роботи.Първо нея проверих.
Ходих на диагностика.Всичко ел. е добре.
Сега я чакам пак да ми направи някой номер :lol:[/quote:1hiwzg2s]
Щом всичко е било наред е напълно възможно да е от свещите, моите Golden Lodge закупени от БГ изкараха 10 000km :) , а с италианските, с които дойде колата имам 15 000км в БГ и си работеха добре като ги смених.
Мда и аз нямах оплаквания до 10 хил. км от Лоджа, но към 12-13 хил като станаха, установих, че на 1 и се е счупил електрода и ги смених с "резисторното" Денсо. От тях също не бях доволен и си върнах свещите, с които беше колата, когато я взех - Beru Ultra X. С тях си карам и сега.
Щом има нагар по свещите значи гори масло
ALFA CORSE
12-12-2007, 23:34
Може и да не го гори и пак да има нагар.
Там е работата че въобше не бара маслото