View Full Version : Вдигнаха акцизите на горивата
Amorphis
12-12-2007, 17:32
http://dnes.dir.bg/2007/12/12/news2437928.html
Ето една прясна информация , с колко ще поскъпяват бензина и дизела през следващата година.То май вече край няма..Газта форевър, не се ядосвайте, бъзикам се:)
бе то изобщо не си е бъзик тва за газта ...
Amorphis
12-12-2007, 17:50
Много хора се засягат, по-добре да не отиваме пак на този спор:)
Но е Факт че горивата след нова година автоматично стават +5,6 стотинки/литър.Което като се замислиш не е малко, особено за притежателите на Алфа Ромео, която си пийва бензин стабилно.
Иначе и газта ще скъпне, няма кой да я пропусне.
няма да спорим , феновете на газта си пишем в друг раздел :wink:
просто си пуснал тема за цена на горива , газта също е гориво
преди 2 години имаше няколко човека дето пишеха в газ раздела и още няколко дето ги беше срам да си признаят че карат Алфа на газ а отиди сега да видиш колко са . Те тая тема с вдигането на цените могат изобщо да не четат щото не ги вълнува особенно :wink:
Amorphis
12-12-2007, 17:57
А така.Да видим след следващата година колко ще са с газ/метан:)
AlfaRomeo
12-12-2007, 18:09
Далавера е вече газта,тя си е била винаги де амаа то тяхното безобразие стана баси цените баси нещото... :shock:
Трубо малолитражки си трябва...
До 3000об/мин харчи като 1.4
След 3000об/мин ако искаш да изпреварваш само
И да припомня на всички, че първа скорост е само за потегляне.
Alexanderbb
12-12-2007, 18:58
да бе за потегляне. в софия си е основна скорост за придвижване. А цените ще ни ги вдигат като сме путьовци и имаме само един монополист доставчик. Щото хем уж гоним евронива на акциза хем сме по скъпи от някои европейски страни. Който може да смята ще разбере защо
PEPI-2ALFA
13-12-2007, 22:28
За газа даже е трябвало да го намалят , но го оставили така. До колкото разбрах сме на 3-то място по висок акциз на газта в Европа.
Хората по света протестират, а ние путюФци, акцизи, Европа... мръсна дума е вече, прикриване, всичко го виждаме, говорим си го и кво???
Amorphis
14-12-2007, 15:50
Бе, ако гониме евронивата - само за информация - бензина в Германия е 3 евро/литъра.Не ми се ще да гоним точно тези евронива. :wink:
DanewRomeo
14-12-2007, 15:57
Но и доходите им са далеч над нивото на нашите.
Amorphis
14-12-2007, 17:15
Да де, но говорим за акцизите....
За заплатите....на светлинни години са
Alexanderbb
14-12-2007, 19:40
Бе, ако гониме евронивата - само за информация - бензина в Германия е 3 евро/литъра.Не ми се ще да гоним точно тези евронива. :wink:
Не знам кога си бил в Германия. Може да е било и след мене и да има някаква голяма промяна но аз като бях през Май бензина беше около 1,20 Euro.
Amorphis
14-12-2007, 20:38
Почти 3 евро литъра.Информация от преди 2 седмици,Рурска област.
От май много неща се промениха, дори и в БГ....не мислиш ли..
Просто отбелязвах... :wink:
Абе те у нас акцизите ги вдигат периодично,ма заплатите няма кой да вдигне....В Европа може литъра да е 3 евро,ама заплатата на средния европеец е примерно 2500-3000 евро,а минималната е около 1000-1500.То затова там не карат коли втора ръка,а главно нови.Какво пречи ако изкарваш 3000 ойро да отделиш 500 на месец за лизинга. :roll: Абе само у нас ги има тия неща.... :cry:
Alexanderbb
14-12-2007, 22:18
http://www.expert.bg/?act=news&id=138899
е това е за онагледяване кой колко печели от горивата
а според http://gasoline-germany.com/statistik.phtml?o=0
цената на Super Premium 98 OCT е била 1,395 ? на Super 95 OCT е 1,330 ? а на любимия ми дизел 1,264 ?. (не на последно място трябва да се отбележи че както си му е реда в Германия дизела е по-ефтин от бензина.
Коментар на покупателната способност на населението няма да правя
Може някой да те е заблудил за 3 Evro на литър
Amorphis
14-12-2007, 23:46
цената на Super Premium 98 OCT е била 1,395 ? на Super 95 OCT е 1,330 ? а на любимия ми дизел 1,264 ?. (не на последно място трябва да се отбележи че както си му е реда в Германия дизела е по-ефтин от бензина.
Очевидно грешката е моя, съжалявам, но наистина не зная с тези акцизи докъде ще се стигне.BTW се очаква и поскъпване на газта с 20% др.година.......нямам думи.
И това за заплатите е вярно....Ако и ние взимахме 2000 евро, нямаше толкова да ни пука за 0.06 ст. увеличение примерно.Но се опасявам че това ще е само началото.
Очевидно грешката е моя, съжалявам, но наистина не зная с тези акцизи докъде ще се стигне.BTW се очаква и поскъпване на газта с 20% др.година.......нямам думи.
И това за заплатите е вярно....Ако и ние взимахме 2000 евро, нямаше толкова да ни пука за 0.06 ст. увеличение примерно.Но се опасявам че това ще е само началото.
Като гледам как са тръгнали нещата май скоро ще си ходим пеша и с градски транспорт.... :roll:
AlfaRomeo
15-12-2007, 13:35
Никъде нема по 3 Еуро лиратар вървят към 130-50 цента,така че самички може да си напраим сметкаа.Но и толкова да е качеството на горивото там какво е и тука какво е ... :twisted:
cvetelin
15-12-2007, 14:22
Като гледам как са тръгнали нещата май скоро ще си ходим пеша и с градски транспорт.... :roll:
мдам, 0.70 лв билетчето... ебати градския транспорт...
по добре по скъп бензин или газ от колкот да се бутам с бързащи пенсионери всека сутрин, обяд и вечер.... те вечено бързат
сметни ги ако трябва днес 4 или 5 пъти да сменям автобуса да си свърша работа колко пари са и колко загубено време, мръзнене и т.н. и пенсионерите....
мдам, 0.70 лв билетчето... ебати градския транспорт...
по добре по скъп бензин или газ от колкот да се бутам с бързащи пенсионери всека сутрин, обяд и вечер.... те вечено бързат
сметни ги ако трябва днес 4 или 5 пъти да сменям автобуса да си свърша работа колко пари са и колко загубено време, мръзнене и т.н. и пенсионерите....
E тва си е така.Аз ако трябва да ползвам градски никога не дупча,и ако се качи контрола се разправям и така :) А друг е въпроса,че с вдигането на тоя акциз на горивата ще поскъпне всичко,защото всичко е свързано с транспорт,и парите дадени за него трябва по някакъв начин да се избият от търговците.... :?
cvetelin
15-12-2007, 17:43
не дупчеш защото имаш голям шанс да не мине контрола...
но това е само в СОфия....
в провинцията не е така...
качваш се сутринта и срещу тебе една 100 кила лелка сърдита и готова да те отупа а не си си показал картата....
мен ми е интересно до къде ще стигне тази държава с това вдигане на цените....
шока за цените премина много отдавна... вече е любопитството ... до къде ще стигне цялата тази простотия....
ако това е държава....
lord_chuldarkar
16-12-2007, 00:06
Само да допълня колегите относно цените в Германия,
незнам как е в другите държави във еврозоната, но дойчовците освен акциз, печалба и себестойност на горивата включват още едно нещо - пътен данък - т.е. нормално е при тях да е по висока цената тъй като нямат винетки данъци и други подобни а всичко е калкулирано в цената на горивото.
П.П: това беше поне доскоро сега незнам дали има изменение
Alexanderbb
16-12-2007, 09:44
Само да допълня колегите относно цените в Германия,
незнам как е в другите държави във еврозоната, но дойчовците освен акциз, печалба и себестойност на горивата включват още едно нещо - пътен данък - т.е. нормално е при тях да е по висока цената тъй като нямат винетки данъци и други подобни а всичко е калкулирано в цената на горивото.
П.П: това беше поне доскоро сега незнам дали има изменение
Че ти защо мислиш че у нас не е така. Просто си плащаме 2 пъти за едно и също нещо
lord_chuldarkar
16-12-2007, 11:21
няма да се учудя - сега може да го направят и три пъти за щастие