Log in

View Full Version : Дебитомер на 155 8V

Furious 155
12-12-2007, 20:36
Някой тук във форума разбира ли им на тия дебитомери? Устройство и т.н.... поне някой пробвал ли е да го отваря и да настройва нещо?!

vovata
12-12-2007, 21:17
До колкото знам, само смяна ! Не се настроива.

Furious 155
12-12-2007, 21:18
Само смяна на 16V-то. Тоя уж може да се бара май...

elenkov
13-12-2007, 10:24
Само смяна на 16V-то. Тоя уж може да се бара май...

А ве кво пишат като незнят .. дебитомера се сваля и ако е капсулован пак може да се оправи .. моя 2-пати сам го правил. 1.8 8в 155 .. :)

имаше един майстор Боби Брадата много им разбира на тея ама се е преместил да живее в Англия .. иначе щях при него да те изпратя да ти го настрой !

поздрави

alfa155-1.7TS
13-12-2007, 13:38
А някои може ли да ми каже как мога да разбера без да я качвам на компютар дали ми бачка дебитомера илине!?Колата ми понякои път варви мноо добре по някои път не иска искам да знам какво може да и е ....???Ако някои има идея мерси предварително

Furious 155
13-12-2007, 14:07
Абе на мен компа ми вика 1-2-2-1 - air flow meter грешка. От време на време светва лампата чек енджин. Та май е нещо за настройка щом може :).

elenkov
13-12-2007, 16:00
А някои може ли да ми каже как мога да разбера без да я качвам на компютар дали ми бачка дебитомера илине!?Колата ми понякои път варви мноо добре по някои път не иска искам да знам какво може да и е ....???Ако някои има идея мерси предварително

е отиди на диагностика ! Бобо ми я прави моята преди цифра време .. :)

поздрави

Furious 155
13-12-2007, 17:07
Аз на диагностика бях. Ламбдата беше за смяна и дебитомера нещо беше извън обхват. Ламбдата смених и всичко беше ок. Сега мернах тая грешка на компа. Бобо умее ли ти тия дебитомери? Аз нямам идея и затова питам тук! Иначе май ще си взема един втора ръка да имам да разглобявам :)

elenkov
13-12-2007, 18:34
Аз на диагностика бях. Ламбдата беше за смяна и дебитомера нещо беше извън обхват. Ламбдата смених и всичко беше ок. Сега мернах тая грешка на компа. Бобо умее ли ти тия дебитомери? Аз нямам идея и затова питам тук! Иначе май ще си взема един втора ръка да имам да разглобявам :)

колега следи какво пиша .. този пост не беше за теб а за колега 155тс 1.7 .. :) за теб в момента се сещам само за смяна нов дебитомер след като го пробваш че работи .. мога да ти кажа на симеон каде има много дебитомери :)

поздрави

Furious 155
13-12-2007, 22:27

колега следи какво пиша .. този пост не беше за теб а за колега 155тс 1.7 .. :) за теб в момента се сещам само за смяна нов дебитомер след като го пробваш че работи .. мога да ти кажа на симеон каде има много дебитомери :)

поздрави

Баш такива дебитомери за 8V моторите, освен че ги няма, май и цените са им колкото цялата кола...

alf
14-12-2007, 00:21
пробвай да го зачистиш че се пълни с майонеза от масления сепаратор. пръсни вътре с вд40 и го остави да изтече раздвижи клапата да се движи гладко само не го барай вътре много че има фина карантия. иначе стават от пасат и маса други (ако не се лъжа дори и ферари ) има из форума онлайн каталог на бош там изкарва с кои е заменяаем. но е скъп наистина - само за справка на мерцедес цлк 96 струва 600лв с труда в балкан стар

elenkov
14-12-2007, 10:24
[quote="Furious 155":253mbw07]Аз на диагностика бях. Ламбдата беше за смяна и дебитомера нещо беше извън обхват. Ламбдата смених и всичко беше ок. Сега мернах тая грешка на компа. Бобо умее ли ти тия дебитомери? Аз нямам идея и затова питам тук! Иначе май ще си взема един втора ръка да имам да разглобявам :)

поздрави

Баш такива дебитомери за 8V моторите, освен че ги няма, май и цените са им колкото цялата кола...[/quote:253mbw07]

чу ли ме какво ти казах ? искаш ли адреса на магазина или си карай с твоя прецакания :)

поздрави

Furious 155
14-12-2007, 12:32
Засега не усещам разлика във вървенето на колата. Иначе адреса би всършил работа, ако се закучи работата, така че давай адреса :)

madboy
15-12-2007, 23:33
Засега не усещам разлика във вървенето на колата. Иначе адреса би всършил работа, ако се закучи работата, така че давай адреса :)Колега ,ако се интересуваш от дебитомер за 8v 155 го имаме наличен повече от един брой и може да се пробва !!! :D Успех!!!

elenkov
16-12-2007, 00:10
Засега не усещам разлика във вървенето на колата. Иначе адреса би всършил работа, ако се закучи работата, така че давай адреса :)Колега ,ако се интересуваш от дебитомер за 8v 155 го имаме наличен повече от един брой и може да се пробва !!! :D Успех!!!

това е вече прогрес .. в такъв случай няма смисал да ти дам телефона на друг който има също дебитомер където съм писал в по горните постове :) тъй като от мадбой съм търсил това онова и знам че е коректен :) и все пак е един то нашите хеауух

поздрави

kris11
18-12-2007, 22:51
Баш такива дебитомери за 8V моторите, освен че ги няма, май и цените са им колкото цялата кола...
1 към 1 е с дебитомера от Пасат 1,8 мотор PB

Furious 155
04-03-2008, 14:41
Друго питане за тия дебитомери - Еднакви ли са при 1.7, 1.8 и 2.0 моторите на алфа 155 8 клапанов мотор?!?!?!