View Full Version : От къде и какъв маслен филтър от Пазарджик.
The_Game
15-12-2007, 20:05
Ще си сменям маслото и ми трябва маслен филтър.
Какъв да е? И от къде да го купя ?
А и цената му каква е да знам колко пари да нося в мен :)
Поздрави
Руски оригинален от Лада - 5-7 лв.
The_Game
15-12-2007, 20:38
Видях го, че е същия, но не бих рискувал за още 10 лв с руски Ладов
Novachev
15-12-2007, 20:53
Такъв филтър можеш да купиш от повечето бензиностанции.
Видях го, че е същия, но не бих рискувал за още 10 лв с руски Ладов
е ти какъв искаш ? Филтър Манн ? или Филтрон .. се тая тоя филтър от лада върши перфектна работа :) аз бях с такъв и не съм срещал проблеми
поздрави
The_Game
16-12-2007, 17:41
Не искам Ладов.
Там налягането на маслото предполагам е по различно.
Ще питам тук из магазинчетата....
НО НЕ ИСКАМ ЛАДОВ :)
тарикат ще дойдеш бтв ! като купиш драсни 1 пост да каже какъв и колко пари струва :)
поздрави
при първата ми смяна на маслото, бях с ладов филтър. Сега съм с филтър на FILTRON - какъвто го дават по каталога им за моята кола. Еми, личното ми впечатление е, че няма никаква разлика. Всъщност, аз нямам уред за налягането на маслото, но поне индикаторната ми лампичка за налягането на маслото гаснеше още при завъртане на стартера, та не виждам какъв може да е проблема ;)
при първата ми смяна на маслото, бях с ладов филтър. Сега съм с филтър на FILTRON - какъвто го дават по каталога им за моята кола. Еми, личното ми впечатление е, че няма никаква разлика. Всъщност, аз нямам уред за налягането на маслото, но поне индикаторната ми лампичка за налягането на маслото гаснеше още при завъртане на стартера, та не виждам какъв може да е проблема ;)
аз имах датчик и 2-ри уред за маслото на таблото .. но разлика във двата филтъра нямаше .. :)
поздрави
The_Game
27-12-2007, 17:01
Купих днес филтър.
За 9лв и някакви стотинки.
Ето и една снимка
http://store1.data.bg/thegamepz/ALFA%20 ... to5004.jpg (http://store1.data.bg/thegamepz/ALFA%20155%20/Photo5004.jpg)
С 2 клапана е единия като се задръсти филтъра и 2 ри да не връща на обратно масло.
Австрииски уж. Баркода започва с 4 00 хххххххххх
Взех и добавка за промиване и утре сменям :wink:
Мерси на всички за помощта.
Поздрави
mann-filter за 155 1.8 в8 7 лв :D
didko_boy
13-01-2008, 20:41
филтъра е свестен не се притесняваи газ до ламарината
поздрави
Днес смених и аз маслото и филтъра, и вместо самаровския (Filtron OP520), сложих BOSCH. Това, което пише на кутията е следното:
P 3029
0 451 103 029-724
Първия ред би трябвало да е моделът на филтъра. Цената в Благоевград беше 10.60лв.