PDA

View Full Version : Имам проблем с охладителната система .

adeliada
16-12-2007, 11:27
Имам въздух в охладителната система в следствие на което постоянно бълбука антифриза в разширителното съдче. Нямам загуба на течност , нито смесва маслото с антифриза. Няма парно. Имам чувството, че не прави добра циркулация. От скоро започна и да загрява. Възможно ли е да е от водната помпа?

П.П. Колата е Алфа Ромео 146 ; 1.3i ; boxer .

elenkov
16-12-2007, 12:24
Имам въздух в охладителната система в следствие на което постоянно бълбука антифриза в разширителното съдче. Нямам загуба на течност , нито смесва маслото с антифриза. Няма парно. Имам чувството, че не прави добра циркулация. От скоро започна и да загрява. Възможно ли е да е от водната помпа?

П.П. Колата е Алфа Ромео 146 ; 1.3i ; boxer .

а термостата как ти е ? работи ли ? Не мисля че е от водната помпа

поздрави

adeliada
16-12-2007, 13:14
Термостата работи. Сутрин като запаля колата се чува бълбукане в охладителната система. Мисля, че има въздух в следствие на което се образува въздушна възглавница. Възможно ли е да е издухана гарнитурата ?

BillyBoy`
16-12-2007, 14:14
вероятно и до там може да си стигнал :roll: :roll: :roll:

code
16-12-2007, 15:16
Термостата работи. Сутрин като запаля колата се чува бълбукане в охладителната система. Мисля, че има въздух в следствие на което се образува въздушна възглавница. Възможно ли е да е издухана гарнитурата ?

adeliada
16-12-2007, 16:12
Няколко пъти съм обезвъздушавала системата и пак има въздух.

Novachev
16-12-2007, 16:13
Лоша диагноза ама сигурно е издухала гарнитура на главата

adeliada
16-12-2007, 16:14
вероятно и до там може да си стигнал :roll: :roll: :roll:

Надявам се да не се стигне до там ! Че става много сложно.

adeliada
16-12-2007, 16:16
Лоша диагноза ама сигурно е издухала гарнитура на главата

Новачев, а защо антифриза не се губи и маслото си е нормално?

Novachev
16-12-2007, 16:26
Маслото няма антифриз защото дупчицата е между цилиндровото пространство и водната риза (антифриза) а не се губи защото (дупчицата или кривината на главата) е много малка за сега и само газовете от цилиндъра понеже са със много високо налягане могат да преминат във охладителната система а обратно ЗА СЕГА не може. По добре оправи проплема със време че ако влезе вода в цилиндъра може да направи големи и скъпи поразии.
Имах същия случай с един бус дизел след ремонт нямаше парно и като го загасиш се чуваше как балбука обезвъздушавахме го около 1 ч и фаида йок оказа че е майсторите дето го правили оправили главата но и блока беше крив та и него оправяха или поне така твърдяха ама след като смениха гарнитурата всичко си дойде на мястото.

adeliada
16-12-2007, 16:32
Новачев, благодаря. Явно проблема е сериозен и ще предприема мерки задължително.

BillyBoy`
16-12-2007, 17:10
ами до там се е стигнало така че деистваи

code
16-12-2007, 18:33
Имай предвид, че допуските за шлайф на глава при Алфите са много малки :!: Да не ти я направи някой пишман майстор, :evil: най-добрия вариант е да се размине без шлайф. За целта спри да караш и я вкарвай в сервиза :o

adeliada
17-12-2007, 09:54
Имай предвид, че допуските за шлайф на глава при Алфите са много малки :!: Да не ти я направи някой пишман майстор, :evil: най-добрия вариант е да се размине без шлайф. За целта спри да караш и я вкарвай в сервиза :o

Благодаря за предоставената информация. От днес алфичката е на ремонт. Ще видим как ще се развият събитията и дали ще се размина без шлайф.

Yon
17-12-2007, 10:06
Благодаря за предоставената информация. От днес алфичката е на ремонт. Ще видим как ще се развият събитията и дали ще се размина без шлайф.

Задължително да се инспектира водната помпа :!: :!:

adeliada
17-12-2007, 14:25
Yon, ще го имам впредвид.

Tsetso
17-12-2007, 17:38
Лоша диагноза ама сигурно е издухала гарнитура на главата :lol: ХА СЕГА, а на коя глава от двете?! 8)

Mury
20-12-2007, 13:02
Yon, ще го имам впредвид.

Не го имай впредвид а направо сменяй помпата,има мноооого изписано по тази тема и за старата ми кола :idea: :idea: :idea: Проверката на водната помпа е много лесна,палиш колата, почваш да и даваш газ и гледаш в казанчето дали се качва вода с високо налягане през маркуча,който идва от дроселовата клапа.Ако не качва значи си за водна помпа :idea: :idea: :idea:

adeliada
20-12-2007, 21:30
Проблемът е бил във водната помпа . Сменихме я преди два дни и всичко вече е наред. Благодарна съм на всички, които се опитаха да помогнат.
Весели празници ви пожелавам и много поводи за усмивки.