Log in

View Full Version : Къде са Феновете ????

alfaracer
17-12-2007, 23:44
Тука има ли хора с 164-ки с Чип-Тунинг или разни турбинирани(бензинови рабира се).Не сам прочел нищо за бутана 164-ка. Знаете ли тези с Голфовете и БМВ-тата кви са луди. Слагат олекотени маховици, Турбо-та, MEGASQUIRT , сменят си картата на запалването, слагат по-големи двигатели. Чувам за разни турбо изпарители.

Аз мисля че предаваме фонта и като ни изпреварват 20 годишни VW и BMW нямаме основание за да се ядосваме, защото не сме направили нищо по въпроса.

Venci
17-12-2007, 23:46
Защо си мислиш, че ни изпреварват? Ние и така сме по бързи с алфите. :D

alfaracer
18-12-2007, 00:03
Защо си мислиш, че ни изпреварват? Ние и така сме по бързи с алфите. :D

Ето така като подценяваме врага -изоставаме.

Аз мисля че предаваме фонта и като ни изпреварват 20 годишни VW и BMW нямаме основание за се ядосваме, защото не сме направили нищо по въпроса. :D

Boby
18-12-2007, 10:28
Те ги слагат щото нямат или достатъчно мощност или добро ускорение.При нас има и двете и на практика се обезмисля.Според мен по-важно е да имаш добра скоростна кутия и купето да е леко,отколкото мощен двигател. :roll:

Venci
18-12-2007, 13:47
Като става въпрос за скоростни кутии ще взема да позамълча аз с моите трансаксъли. Хи хи... Не ги позценявам. Освен всичко те не са ми интересни. Да правят каквото искат. :lol:

alex37
18-12-2007, 20:48
таз кола наречено алфа ромео 164 v6 TB е направо чудо

GRANDEsportivo
18-12-2007, 22:17
хахахааххаа да да да !!!!!!!!!!!
то тея с голфовете ги остави те не са в нашия клас!
нека сравненията да са с BMW520 do 530 и въобще с големите колици ,ако ще се сравняват с Алфа164!
гарантирам 200% че BMW520 не може да си хване точка срещу 164супер 2.0 !!!!!!!!!!!

GRANDEsportivo
18-12-2007, 22:23
па кво да говорим за 164 3.0 с такава направо всички ще ги кача на............................,на шейната де, на дедо им КОЛЕДА :!:
:arrow: :bounce8: :strong:

ne0
18-12-2007, 23:32
grigor неговата я бута често

alfaracer
18-12-2007, 23:51
Те ги слагат щото нямат или достатъчно мощност или добро ускорение.При нас има и двете и на практика се обезмисля.Според мен по-важно е да имаш добра скоростна кутия и купето да е леко,отколкото мощен двигател. :roll:

Ако си мислиш че 0-100 за 10сек е добре жестоко грешиш.Виж 6.5 сек е доста по-добре.Ти докато дигнеш 100 другия ще е с 180км/ч
Казвам това защото в Русе има едно БМВ 2.0 шестак с турбо трябва да разуча точно модела но е на 15г поне.
И също че се гоних с един Кадет GSI без да е бутан направо ме изяде с парцалите.Никога не ме беше изпреварвала кола с толкова много на старта.
Друг познат имам с олекотен GSI който твърди че ги прави за под 7 сек 0-100км/ч, има и документ защото е спечелил някакво официално първенство за Бълагрия през 2005г .

Boby
19-12-2007, 10:21
Е ти ако си тръгнал да се дърпаш в В6 турбо нямаш никакъв шанс каквото и да правиш. :D Като искаш да го дръпнеш вземи си 164 2.0 Турбо и се дърпайте.На твоя познат Опела с годините сам се олекотява!Купето му сигурно вече тежи 800-900кг. може и по-малко.Направи си основен ремонт на мотора,сложи си един чип като искаш и мисли за друга скоростна кутия.

75 2.0 turbo
19-12-2007, 10:30

Ако си мислиш че 0-100 за 10сек е добре жестоко грешиш.Виж 6.5 сек е доста по-добре.Ти докато дигнеш 100 другия ще е с 180км/ч
Казвам това защото в Русе има едно БМВ 2.0 шестак с турбо трябва да разуча точно модела но е на 15г поне.
И също че се гоних с един Кадет GSI без да е бутан направо ме изяде с парцалите.Никога не ме беше изпреварвала кола с толкова много на старта.
Друг познат имам с олекотен GSI който твърди че ги прави за под 7 сек 0-100км/ч, има и документ защото е спечелил някакво официално първенство за Бълагрия през 2005г .
значи моя паметник с оригиналния си двигател с леки доработки и без олекотяване даваше около 7.5-8.0 от 0 до 100 км/ч сега е леко по добре вече :)) а ти ако искаш да видиш старт ела да те премеря с бабката да видиш наистина колко много ще те изпреваря на старта :lol: а тоя с бмв-то го остаи то е бавно :idea: едвам даа 14 сек на 400м 8)

BOBBY PLEVEN
19-12-2007, 15:22
За кадет ГСИ съм съгласен че е голям звяр.Ама както казва Боби за килата си е абсолютна истина няма две мнения.И аз другата година моито БМВ ще го пипам ама не за некви светофарни гонки ми за максимална.Сега съм посабрал достатъчно чаркаляци от М3 Е36 и на пролет трябва да го изкарам от гаража защото сега е зазимено разбира се и да изцедим още 40 коня и става убиец.Пък тия с голфовете са опасни.Ако разбира се са истински голфаджии много ядове могат да съсдадат.В Германия са ме правили смешен голфове и корадота.ГОЛФ VR6 4x4 със малка турбинка и става 225 коня.Върви го гони ако щеш и със 164 Q4 230 коня пак няма стиганка.Тука в България верно че такива идиоти рядко срещат ама ги има и не казват.Докато си се усетил и оня вече го нема.Аз така се дървих на един с голф 2 КР аз бях с алфата и тоя пича много бързо ми показа да не си играя с него че съм му далече от категорията.

martzaro
21-12-2007, 17:52
Вижте кво :shock: голфарите са лекички, ГСИ-то и то е лекичко а ако е пипнато си е сериозна сила, може би за гонка това е класика ако си е пипнато как си требе..............обаааааче от собствен опит зная че на магистралката всички тея страдат и развинтват колите за около 4-8 км. ами после малко има са цифричките на километражите хахахаха, малко са колите които държат дъъъъъълго ама дъъъъълго време на максималка като наште зверчета и още повече като писне турбинката малииии като дива котка а след това се усмихваш на нещастните физиономиии от твоята дясна страна и просто смачкваш газта как си требе след 4500 гири ускорението е чудовищно /поне при мен е така/ :shocked: :Bolt: :dance:

Venci
23-12-2007, 12:02
Темата много се ироди. Идеята беше къде и кои са тунингованите коли. Но все пак. Ако ще говорим за Кадети, Корси и голфове, то тогава нека да се мерят с кола от тяхния клас, а именно 33.

alfaracer
25-12-2007, 00:05
Хайде събирам информация за тунинг на двигателя, но явно са малко хората дето се пънат с 164-ки.Че до сега съм направил само елемнтарните неща , като махане на гърнета и олекотяване.
Някой слагал ни е спортни валове?
А как да разбера дали устройството ми за аванс на смукателния вал работи?

1912
25-12-2007, 18:20
ха май няма много фенове с бързи кораби :D :D :D