Log in

View Full Version : Молба към потребителите на раздела 145/6 и въобще на форума

Mury
20-12-2007, 13:11
Иксам да помоля всички потребители на този раздел най-вече,да ползват повечко търсачката,а не да се пускат едни и същи темии всяка седмица :idea: :idea: :idea: Предупреждавам че като модератор на този раздел,ще започна да трия безцеремонно теми които са разисквани по 3-4 пъти и ги има в търсачката :idea: :idea: :idea: Всичко е в кръга на нормалните отношения,да не сметнете че се правя на шеф,просто когато влезна във раздела пред мен се появяват едни и същи теми,разисквани преди няколко години :idea: :idea: :idea: Искам да напомня че кирилицата е задължителна :idea: :idea: :idea:

JORDI
21-12-2007, 10:25
ОК колега!Приемам молбата и съм напълно съгласен с нея, но представи си темата е отдавна а някой иска да разбере нещо ново или актуално, което не е било разисквано в старата тема! Или някой чул и видял нещо ново, то тогава според мен е по-добре триенето да почне от зад- напред, за да се обновяват темите! :idea: Но това е само мое мнение :!: :wink:

pr_00f
21-12-2007, 11:41
Количеството антифриз което събира 1.6 боксера приемрно не се актуализира с времето. Или замръзването на ръчната спирачка през зимата. Ама всеки път като стисне студа и има по 15 теми защо ми се замръзнала ръчната.

JORDI
21-12-2007, 19:40
Количеството антифриз което събира 1.6 боксера приемрно не се актуализира с времето. Или замръзването на ръчната спирачка през зимата. Ама всеки път като стисне студа и има по 15 теми защо ми се замръзнала ръчната.
Без да се засягаш ама нямам в предвид антифриза/това си е константа/, но я си представи, че някой е изчел и приложил всичко за състоянието на ръчната спирачка през зимата и не му е помогнало и отваря пак тема и ето някой е пробвал някакъв нов метод за интервенция и размразяване, как ние ще разберем за това, ако вие му я изтриете? :roll: По тази логика никой няма да пита нищо щото според вас вече е разисквано и вие ще изтриете темата преди да сме разбрали кой какво ново е приложил! :idea: Я си помислете ако това стане за какво са ни толкова модератори- по добре един само да трие щото май според вас вече всичко е написано!?!? :?

trustworthy
21-12-2007, 22:44
Съгласен съм до голяма степен с Джорди, но само да вметна, че в случай, че СЛЕД ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ТЪРСАЧКАТА някой пусне все пак топик с известна вече тематика, никой няма да му се скара. особено, ако е казал, че търсачката не му е помогнала. А и обикновено повтарящи се теми не се трият, а просто се дава линк към други подобни и се заключват. Така няма ощетени и засегнати ;)

DerMeister
22-12-2007, 00:23
Според мен, когато някой иска да попита нещо или да добави нещо по дадена тема, намира с търсачката подобна такава и пуска ново мнение в нея, а не прави нова тема. Така форума става най-чист,подреден и лесно използваем и затова дублиращите се теми трябва да се трият или обединяват.

JORDI
22-12-2007, 12:51
Според мен, когато някой иска да попита нещо или да добави нещо по дадена тема, намира с търсачката подобна такава и пуска ново мнение в нея, а не прави нова тема. Така форума става най-чист,подреден и лесно използваем и затова дублиращите се теми трябва да се трият или обединяват.
Да колега трябва да се обединяват :idea: :!: Намерил си точната дума :!: И в този аспект бих препоръчал на многото модератори и тем.подобни, вместо да се правят на по-големи католици от Папата да вземат да поразчистят баласта от миналото, а не да си губим времето от 100 и косур резултата в търсачката да се чудим кое да четем и на кого да вярваме-тия дето дават градивни мнения или на другите дето само критикуват и се дърлят по между си! :shock: По добре да има 2,3,5 теми качествени отколкото десетки излишни и ето какво трябва да правят модераторите-да ги обединят :idea: :!: И накрая мисля вместо някой да ме опонира, та било той и Модератор, да вземе да се изкаже по въпроса а не само да казват"Аз мога да трия" :!:
Не искам да въвеждам правила, но щом форума е за взаимна помощ, то е редно правилата да се усъвършенстват на база на мнението на нас-простосмъртните :wink:

Mury
22-12-2007, 15:10

Абсолютно вярно :wink: :wink:

trustworthy
22-12-2007, 17:55
Само дето няма такава опция 'обединяване на мнения' :)

JORDI
22-12-2007, 20:14
Ха-ха! Абе колеги! Я се корегирайте всичките и не измисляйте глупости! Ами колега само за твоята тема "Температура на охл.течност" има 605 резултата :!: Прочете ли ги всичките, че отвори нова тема или да ти предложа да си изтриеш поста :idea: Вижте какво! Не ставайте смешни! Защото по тази/твоята/ тема има много мнения и това е доказателство, че дори и повтарящо се нищо ново не трябва да се трие!!! Направо ми е обидно да ви пиша а вие като слепци да не виждате истината! И запомнете една френска поговорка" Най-глух е онзи, който не иска да чува" и ако и това не ви помогне, нека админа да създаде нова длъжност "Корегиране на дейноста на модератора" или да отвори нов раздел "Място за оплакване похвали и предложения за корегиране дейноста на модераторита"! Хайде весела КОЛЕДА :D

RoMeO_156_GTA
22-12-2007, 20:33
Подкрепям бат Данчо ,но наистина има и колеги ,които прекаляват :? Ами ако имам например някакъв проблем и в търсачката открия само теми с отговор "ползвай търсачка" ,ами накрая човек да се откаже :shock:
Инъче според мен трябва да има раздел ,в който да има теми с често задавани въпроси . Такъв например е Технически справочник ,но там липсва доста голяма част от тази информация ,за която постоянно се пита :?

trustworthy
22-12-2007, 22:13
Ха-ха! Абе колеги! Я се корегирайте всичките и не измисляйте глупости! Ами колега само за твоята тема "Температура на охл.течност" има 605 резултата :!: Прочете ли ги всичките, че отвори нова тема или да ти предложа да си изтриеш поста :idea: Вижте какво! Не ставайте смешни! Защото по тази/твоята/ тема има много мнения и това е доказателство, че дори и повтарящо се нищо ново не трябва да се трие!!! Направо ми е обидно да ви пиша а вие като слепци да не виждате истината! И запомнете една френска поговорка" Най-глух е онзи, който не иска да чува" и ако и това не ви помогне, нека админа да създаде нова длъжност "Корегиране на дейноста на модератора" или да отвори нов раздел "Място за оплакване похвали и предложения за корегиране дейноста на модераторита"! Хайде весела КОЛЕДА :D

Добре де, ти като тесен специалист по phpBB форуми би ли казал как става сливането на теми??? Щото всеки един от модераторите и админи могат да ти потвърдят, че НЯМА за момента такава опция в тоя форум :idea: Ако знаеш нещо повече от Вальо или Насо за форума, свържи се с тях и им обясни! Сигурен съм, че ще са ти благодарни, ако наистина имаш какво да им кажеш, но да говориш без да знаеш за какво става дума... ;)

Що се отнася до моята тема, аз не претендирам, че съм безгрешен, но съображенията ми да я пусна бяха, че в това, които аз съм чел, става въпрос за БЕНЗИНОВИ коли, а една от многото разлики м/у бензинов и дизелов двигател е и в температурата и количествата топлина, които се отдават при горене. :idea: Иначе ти добре си изброил 605 резултата, но обърна ли внимание какви са темите? Дали наистина има реално повтаряне на тема?
Аз лично писах по-горе, че съм на мнение, че повтарящи се теми не бива да се трият, а най-много да се заключват и практиката ми е такава.
Това е, което аз мога да ти кажа. Весела Коледа и на теб!

Mury
23-12-2007, 12:17
Абе вие и тук почнахте със споровете и спама :evil: :evil: :evil: май нямаше смисъл да я пускам тази тема,всеки си знае неговото :idea: :idea: :idea: Аз не казвам кой е безгрешен и кой не,а просто занапред ако меже да избягваме дублирането на теми :idea: :idea: :idea: Проблема с търсачката е ясен,но дали някой има вина за това не се знае :idea: :idea: :idea: Молбата ми беше проста,а ако някой не го интересува да не се сърди,ако редовно му се трият темите и мненията :idea: :idea: :idea:

kamus11
26-12-2007, 13:27
всяка тема е полезна .няма значение дали е стара или нова ,винаги има по нещо ново което може да научи човек :wink:

JORDI
26-12-2007, 13:43
всяка тема е полезна .няма значение дали е стара или нова ,винаги има по нещо ново което може да научи човек :wink:
:th_up:

Mury
26-12-2007, 18:28
Никой не казва да не четете старите теми,просто като си набавите информацията от дадена тема и нямате какво съществено да добавите,недейте да пишете глупости :idea: :idea: :idea:

vladu
01-01-2008, 21:13
хмм тва е форум.
аз имам потребителско име.
ще си пускам теми колкото си искам и по каквито си искам въпроси. имам право.
вие модераторите имате пък право да ги триете/местите и каквото там решите.
всеки ден има нови и нови потребители (и много се радвам, че марката става все по-популярна) - простено им е да питат за масло и антифриз. кво толкова...

и мурджеф ти пък кво се дразниш? да не е на баща ти тоо форум? пийсмен.

Mury
02-01-2008, 16:27
и мурджеф ти пък кво се дразниш? да не е на баща ти тоо форум? пийсмен.

Аз не се дразня толкова бре мен,просто президента пили,а и другите модератори на раздела не се грижат много,много :idea: :idea: :idea:

koolio
02-01-2008, 17:26
Аз имам едно предложение в тази връзка. Както има важна тема за цени на поддръжка, да се направят и такива за често задавани въпроси- примерно за масло и антифриз, за дебитомери, за разход, за общи впечатления от моделите и т.н. При наличието ма такива теми вече ще е напълно оправдано модераторите да трият без предупреждение неадекватните въпроси и писания. :)

Mury
03-01-2008, 15:50
Аз имам едно предложение в тази връзка. Както има важна тема за цени на поддръжка, да се направят и такива за често задавани въпроси- примерно за масло и антифриз, за дебитомери, за разход, за общи впечатления от моделите и т.н. При наличието ма такива теми вече ще е напълно оправдано модераторите да трият без предупреждение неадекватните въпроси и писания. :)

Идеята не е лоша,но незнам кой требе да одбри за да се направи :wink: :wink:

trustworthy
03-01-2008, 16:04
...а и другите модератори на раздела не се грижат много,много :idea: :idea: :idea:

За кой раздел говориш, бат?

Mury
03-01-2008, 16:07
...а и другите модератори на раздела не се грижат много,много :idea: :idea: :idea:

За тзи що :twisted: :twisted: имах предвид предимно Гиги,но той напоследък,явно няма възможност да се занимава с форума :wink: :wink:

vladu
03-01-2008, 16:12

откакто си модератор цари пълен хаос.

trustworthy
05-01-2008, 11:13
...от Др. Хаус.

Ти земи спри да го гледаш нон-стоп тоя сериал :lol:

Yon
07-01-2008, 10:06
При конкретна инфрмация за 145/146 в отговор или мнение , пишете заглавие колеги :!: За да се улесни търсенето после с търсачката :wink:

yo
19-01-2008, 16:33
Mury,съжелявам братле ама тая търсачка е абсолютно неизползваема.Вярвам много хора ще се съгласят,то няма никкакъв филтър в нея.Квото и да напишеш и както и да го напишеш излизат минимум 780 резултата.Еми сори ама то тва нещо само губи време и нерви и пак нестигаш до инфото което искаш.Пълен фарс е тая търсачка!!! :!: :!: :!: :!: :!: :shock: :shock: :frown: :frown:

hollyman_R
19-01-2008, 19:11
Баш така си е... Не се нафуквайте прекалено модераторите.. Айде холан... Аз ако трябва да намеря к`вото ми трябва само от търсачката при 600-700 теми, нали се сещате колко време ще глътне. Ми ние си се питаме, ние си си отговаряме, гот ни е и ни е полезно на нас - по-простичките. То и тук ако земем да се правим на велики, то верно ебаси държавата и ебаси хората дето сме. За нищо не ставаме. Айде сега трий, кефи се, модераторе великий...

trustworthy
19-01-2008, 19:38
Баш така си е... Не се нафуквайте прекалено модераторите.. Айде холан... Аз ако трябва да намеря к`вото ми трябва само от търсачката при 600-700 теми, нали се сещате колко време ще глътне. Ми ние си се питаме, ние си си отговаряме, гот ни е и ни е полезно на нас - по-простичките. То и тук ако земем да се правим на велики, то верно ебаси държавата и ебаси хората дето сме. За нищо не ставаме. Айде сега трий, кефи се, модераторе великий...

Първо, вземи си коригирай малко тона!

Второ, това, че не се използват функциите на търсачката, е отделен проблем, но на конкретния потребител. Освен това търсенето въобще не 'гълта' толкова много време ;) Трябва просто да се помисли преди да се формулират критериите, по които да се търси

Tsetso
22-01-2008, 23:23
Предлагам на модераторите да направят раздел за начинаещи и обучение да се ползва търсачката, също и бутон за потвърждение дали потребителя има 18 години или поне акъл за толкова.
И модератори, не се връзвайте на всеки келеш дето и наготово да му го мушнеш в устата нема да го глътне. Трийте простотиите, че форума е натъпкан с такива и темите се повтарят буквално през седмица. Дерзайте и благодаря за труда Ви!

RoMeO_156_GTA
24-01-2008, 15:14
Аз още съм на мнението ,че може да има един раздел само с важни теми ,като "Технически справочник" , но липсва много информация в него . :roll:

3 месеца по-късно, след моето мнение , всички се покриха :roll:

sd_70
04-05-2008, 12:56
И аз мисля, че най-добре ще е да се обединят дублиращите се теми.Това вече е възможно.Във форумите на някои сайтове вече го прилагат.

joro_alfata
08-06-2008, 15:07
И аз подкрепям идеята 8)

RoMeO_156_GTA
08-06-2008, 15:56
Толкова месеци минаха , а никой админ или глобален модератор не видяха предложението ни :roll: Затова и ще продължава да има една камара еднакви теми :?

JORDI
16-06-2008, 12:09
Толкова месеци минаха , а никой админ или глобален модератор не видяха предложението ни :roll: Затова и ще продължава да има една камара еднакви теми :?
Да приятелю Теди, е за това спрях да се ядосвам с тях, щот кат им дадеш едно разумно предложение и всички вкупом почват да спорят! Но с модератор не се спори...той е адвокат и прокурор! 8)

pr_00f
16-06-2008, 13:42
..той е адвокат и прокурор и взвода изпълняващ екзекуциите не забравяй :)

Jordi , навитак ли си за модератор ?
Ако имаш свободно време да приведеш в ред нещата :)

JORDI
16-06-2008, 20:01
..той е адвокат и прокурор и взвода изпълняващ екзекуциите не забравяй :)

Jordi , навитак ли си за модератор ?
Ако имаш свободно време да приведеш в ред нещата :)
Навитак??Ха-ха!Ти ме бъркаш с Черен Петър! 8)
Имам време само за полезни съвети,и то безплатни, ако някой може да ги оцени или да се възползва от тях! :wink: Впрочем това го могат много колеги от форума...значи може да пуснете повече обяви за модератори, но забележи не за MUTEратори! :) Такива има в изобилие! :D

pr_00f
17-06-2008, 12:59
Еми там е и проблема,
Работата изисква много време, платена е много добре и накрая за вместо благодарност получаваш голямааа благодарност.
И нормалните хора не искат да се занимават. ( разбираемо е )

Нали знаеш вица - на нов началник и на малко прасенце не се радвай . че не се знае каква свиня ще излезе от него.
Та и така с мУтераторите , докато не се пробва човек - нищо не се знае.

seaman4
12-08-2009, 20:42
.
:th_up:
Естествено че ще отваряме "нови" теми-особено относно цени-ами те се менят всеки месец.
Пък и не си мислете че сте единствения сайт

mordohy
14-08-2009, 23:40
.
Естествено че ще отваряме "нови" теми-особено относно цени-ами те се менят всеки месец.
Пък и не си мислете че сте единствения сайт
Били се пояснил,че нещо бавно загрявам!Сигурно е от възрастта.

Hineca
10-05-2012, 19:27
аз бих предложил ако ще трият някои теми то да са тези без снимков материал и без особена значимост

mordohy
10-05-2012, 22:55
аз бих предложил ако ще трият някои теми то да са тези без снимков материал и без особена значимост

За последно темата е дъвкана педи три години, когато имаше съвсем други изисквания. Триенето на теми се е доказало като неефективно. Понякога се трият и вярни неща, които обаче са неразбрани за времето си!