PDA

View Full Version : проблем трета скорост 146 1.3

Emo
24-12-2007, 16:12
смениха ми съединителя (фер.и притискателен диск и лагер) и сега нещо 3-та скорост не влиза до край като 1 и 5-та.
Когато вкл.3-та давам газ и колата върви,но като отнема газта се изкл.сама Притискам лоста на пред и се усещат вибрации. Майстрчето казаче жила,лостове са ОК.
Идея някаква........... :cry:

viper70
24-12-2007, 16:17
ми да погледна как то4но минават и да пререгулира хода им .... тоест жилата са 2 и на 4астта към скоростната кутия е на резба и контра гайка тоест се вади от ябълката ослабва се гайката и се навива или развива според нуждите..... мисля 4е са ги пипали при свалянето на кутията :idea:
дано не съм говорил глупости :lol:

DiabL0
24-12-2007, 18:13
смениха ми съединителя (фер.и притискателен диск и лагер) и сега нещо 3-та скорост не влиза до край като 1 и 5-та.
Когато вкл.3-та давам газ и колата върви,но като отнема газта се изкл.сама Притискам лоста на пред и се усещат вибрации. Майстрчето казаче жила,лостове са ОК.
може ли да попитам, колко ти излезе съединителя ?

DiabL0
24-12-2007, 18:14
може ли да попитам, колко ти излезе съединителя ?

Emo
24-12-2007, 18:16
комплект

Emo
24-12-2007, 18:17
210 с ремонта

elenkov
24-12-2007, 20:56
Колега това мисля че са синхронизаторите ..

като пуснеш газта и скороста сама се изключва .. преди имах една колата със същия проблем .. :) така и я продадох но я водих на майстор и то каза синхронизаторите са си отишли ..

поздрави

Novachev
24-12-2007, 22:02

като пуснеш газта и скороста сама се изключва .. преди имах една колата със същия проблем .. :) така и я продадох но я водих на майстор и то каза синхронизаторите са си отишли ..

поздрави
Щом се е появило след смяна на съединител най вероятно е неправилно регулиране на жилата на скоростната кутия ако е синхронизатор се почва от начало от време на мреме и не всеки път а и скоростта си влиза на мястото а не както споменава колегата не докрай.

JJJ
24-12-2007, 22:42

поздрави
Не знам на кое казваш синхронизатори, но те имат малко по-различна функция от това да осигуряват не изключването от скорост. До колкото разбрах проблема се е появил след смяна на съединител, така че най-вероятно е от жилата и лостовата система, които майсторите са разместили при смяната.

viper70
24-12-2007, 22:43
мирише ми на рекламация :lol:

Lisan
25-12-2007, 08:31
От смяна на съединител не може да почнат да изключват скоростите. Или има някъкво съвпадение или майсторите са барникали или счупили щангичките за регулиране :!: :!: Колегата ми в момента е в Димитровград и ако искаш му званни,той ще ти каже със сигорност къв и е проблема :wink: 0889894036 Добри, вие може и да се познавате :wink: Успех