PDA

View Full Version : Впечатления за Алфа Ромео 155 1.8 16V и сравнение с 8V

koolio
25-12-2007, 18:24
Здравейте! Знам, че има много други теми с впечатления и отзиви, но конкретно за тая модификация са доста малко и оскъдни. Насочил съм се принципно към стария осемклапанов двигател тъй като е по-надежден и евтин за поддръжка, но мимам оферта за по-новия и по-мощен, но с газова уредба, слагана в Италия. Споделете има ли съществени разлики в окачването например и в други детайли с по-старата версия, какъв разход да очаквам в София на бензин и други подробности, които може би не знам :) .

elenkov
25-12-2007, 22:12
Здравейте! Знам, че има много други теми с впечатления и отзиви, но конкретно за тая модификация са доста малко и оскъдни. Насочил съм се принципно към стария осемклапанов двигател тъй като е по-надежден и евтин за поддръжка, но мимам оферта за по-новия и по-мощен, но с газова уредба, слагана в Италия. Споделете има ли съществени разлики в окачването например и в други детайли с по-старата версия, какъв разход да очаквам в София на бензин и други подробности, които може би не знам :) .

По ходовата част всичко е еднакво. На 1.8 8в подръжката на мотора е евтин .. срещи по 4-5 лева .. да притегнеш веригата 10-15 .. масло 10/40 кабели по желание на клиента :shock: в общи линии това е.
Грубо с работа .. 250-60 .. лв
При 1.8 16в си приготви 500-600 с работа .. за тези консумативи.
Ако газовата е слагана в Италия и колата работи добре си е оферта .. за разхода е много относително .. ако ти кажа моя ще те откажа .. газ 22-28-30 .. градско при настъпване .. иначе 20/100 нормано бензина 14-15 градско при нормално каране .. извънградско газ 12-13 при 140-160 с клима.

Поздрави

The_Game
25-12-2007, 23:02
Мойта 1.8 8клапана с яко настъпване сега в това хладно време около 13/100.

Като се кара студена на няколко км разстояние. Но докато не загрее поне малко си се кара нормално -г/д плавничко :)

Иска си качествен бензин било и 95..

Ако сипеш боклук веднага дига разхода и спира да върви

madboy
26-12-2007, 02:29
Колега ,според мен се насочи към 8клапановият АЛФА РОМЕО -МОТОРмен лично ми се струва че този двигател е по здрав от 16v-мотора и е по непритенциозен и много здрав , стига да е обслужван нормално и навреме . ЛИЧНО МНЕНИЕ НЕАНГАЖИРАЩО НИКОГО!!! :D :D :D

Xman
27-12-2007, 18:39
Мен ако питаш избери стария мотор-евтина поддръжка./Макар че бих си я купил с новия. :) /
Ходовата част е 1:1.Като разход старата кучка дава 12-13.Зависи от горивота.
Моята с калпав бензин се пъне.Иначе не се оплаквам :bounce8:

ALFA CORSE
28-12-2007, 13:45
Все пак не купуваш нова кола, нито пък приблизително нова затова гледай тази в най-добро състояние и най-поддържана.

geivmi
06-01-2008, 23:52
По какво се познава дали е 16в или 8в

Alfa User
07-01-2008, 00:39
Най-лесно - по капака на свещите ;)
Иначе по вървежа и поддръжката :lol:

Venci
07-01-2008, 02:09
Ле-ле, че сте... 8V е с верига и е алуминиев блок с мокри ризи. 16V е фиатовия блок с каиш. Четете история!!!!

Бобби
18-01-2008, 15:32
По какво се познава дали е 16в или 8в По главата на двигателя...единия е с верига, другия ремък.....на мен по ми харесва винтилирания мотор, макар, че карамс 8 винтила!!!!...много по еластичен е!......е подръжката е почти двоина в цифри.....но всяко удоволствие се заплаща :roll: .....Коле, ти 155 ли тарсиш?

koolio
18-01-2008, 20:49
По какво се познава дали е 16в или 8в По главата на двигателя...единия е с верига, другия ремък.....на мен по ми харесва винтилирания мотор, макар, че карамс 8 винтила!!!!...много по еластичен е!......е подръжката е почти двоина в цифри.....но всяко удоволствие се заплаща :roll: .....Коле, ти 155 ли тарсиш?
Мда, 155 ми е любимият модел и е време да му се порадвам :D .

Бобби
20-01-2008, 16:25
Мда, 155 ми е любимият модел и е време да му се порадвам :D . Колко си приготвил да похарчиш?...имам 2-3 предложения!

koolio
20-01-2008, 16:41
[quote=geivmi]По какво се познава дали е 16в или 8в По главата на двигателя...единия е с верига, другия ремък.....на мен по ми харесва винтилирания мотор, макар, че карамс 8 винтила!!!!...много по еластичен е!......е подръжката е почти двоина в цифри.....но всяко удоволствие се заплаща :roll: .....Коле, ти 155 ли тарсиш?
Мда, 155 ми е любимият модел и е време да му се порадвам :D . Колко си приготвил да похарчиш?...имам 2-3 предлойениа[/quote:3hg2o90i]
Дай ги де. :)

Бобби
20-01-2008, 20:05
[quote=geivmi]По какво се познава дали е 16в или 8в По главата на двигателя...единия е с верига, другия ремък.....на мен по ми харесва винтилирания мотор, макар, че карамс 8 винтила!!!!...много по еластичен е!......е подръжката е почти двоина в цифри.....но всяко удоволствие се заплаща :roll: .....Коле, ти 155 ли тарсиш?
Мда, 155 ми е любимият модел и е време да му се порадвам :D . Колко си приготвил да похарчиш?...имам 2-3 предлойениа
Дай ги де. :)[/quote:26nc8vy3] Ако :shock: тарсиш винтилирана, има една на бул. Т. Александров...в автокaща....a другата е в Младост1А.....до бх. на ХМС... :wink:

koolio
20-01-2008, 20:24
Аз вече съм поръчал и чакам много скоро... А по автокъщи вече не ходя...

Бобби
20-01-2008, 20:46
Тогава, защо палиш излищни страсти? :roll: ........малко ми звучи, като да ти откраднат булка....но дали ще я харесаш?...колата е като жената!...не с жени, преди да си правил секс с нея!....щом е на старо!