PDA

View Full Version : Въпроси за 155, от скоро ми е.

Woldemar
26-12-2007, 17:32
Здравейте на всички. Скоро се регистрирах защото от 2 месеца съм собственик на Алфа Ромео 155 2.0 TS 16V. Като я взех смених само масло и филтри. Но изведнъж ми отказаха ел. огледата отначало спряха да се движат наляво и надясно, после започна само лявото да се движи. Свалих джойстика от дръжката на вратата и почистих клемичките и като го сглобих неиска наникъде да върви нито едното нито другото огледало. Някой да ми даде някакъв съвет какво да направя? Друго ел фаровете не реагират като сменям положенията от копчето в купето и задните дръжки на вратите не се връщат, като отворя си остава така. Някой ако може да ми помогне със съвет. Моля

Woldemar
26-12-2007, 22:36
И още нещо немога да разбера имам ли клима или не! един майстор ми каза че било термотроник.

Xtrime7
26-12-2007, 22:49
До колкото виждам и знам си е климатрон.

Xtrime7
26-12-2007, 22:50
И то ЧИСТ.

Alexanderbb
26-12-2007, 22:52
От такива майстори бягай ама много надалече. А тези копчета за огледалата и на мен ми мизерничат от време на време. Ако не помага чистене направо ги сменяй

Woldemar
26-12-2007, 22:53
да но не виждам изпарителя и тръбичките с клапъните от които се проверява фреона. И компресора не виждам.

ALFA CORSE
26-12-2007, 22:59
Ако това на снимката е твойта кола, значи е термотроник и не е 16V,а 8V.

Woldemar
26-12-2007, 23:03
Благодаря. Двигателя е с верига не с ремък и ми казаха че е двувалка затова си мислех че е 16 клапана.

Woldemar
27-12-2007, 08:26
Свалих от тук едно ръководство за ремонт и като гледам по него аз го имам този 50 амперов бушон за климатик под капака?

nikkysix
27-12-2007, 08:56
моята красавица е абсолютно същата 2,0 8v климатроник а преди да разглобяваш фарове, огледала и врати вземи спрей за клеясали повърхности и мини всички движещи се части/апарата на вратите-обилно/. повтори процедурата след 1-2 дена и ако има подобрение ги напръскай този път със силиконов спрей за да не задържа пак

ALFA CORSE
27-12-2007, 10:47
Свалих от тук едно ръководство за ремонт и като гледам по него аз го имам този 50 амперов бушон за климатик под капака?
Нямаш бутончето eco за изключване на климатика... тея дето нямат са термотроници.

Виж първо дали стига ток до огледалата и ел машинките за регулиране на фаровете.

Xman
27-12-2007, 18:31
Здравейте на всички. Скоро се регистрирах защото от 2 месеца съм собственик на Алфа Ромео 155 2.0 TS 16V. Като я взех смених само масло и филтри. Но изведнъж ми отказаха ел. огледата отначало спряха да се движат наляво и надясно, после започна само лявото да се движи. Свалих джойстика от дръжката на вратата и почистих клемичките и като го сглобих неиска наникъде да върви нито едното нито другото огледало. Някой да ми даде някакъв съвет какво да направя? Друго ел фаровете не реагират като сменям положенията от копчето в купето и задните дръжки на вратите не се връщат, като отворя си остава така. Някой ако може да ми помогне със съвет. Моля
Здравей колега.
Провери бушоните,ако всичко е ОК има едни спрейове за контактни повърхности.Опитаи с тях.Аз лично съм си смазал контактите на огледалата и стъклата с масло - тънко.Нямам проблем и в студа.
А това сие чист климатроник /поне от това в което се вижда в купето./Имах 2.0 .
Успех

PEPI-2ALFA
27-12-2007, 21:03
Нямаш бутончето eco за изключване на климатика... тея дето нямат са термотроници.
Човека Ви го казва , ама пак - има та има.
:wink:

bass
28-12-2007, 09:20

А стига ве, не бях обръщал внимание, че има и такъв вариант :shock:
Това значи, че регулира автоматично само топлото, предполагам?

hsr
28-12-2007, 10:35
Гледам, че си я пуснал в "Продава " , нещо май много бързо й се нарадва :roll:

ALFA CORSE
28-12-2007, 13:44

А стига ве, не бях обръщал внимание, че има и такъв вариант :shock:
Това значи, че регулира автоматично само топлото, предполагам?
Мхм, то друго не му остава да прави :)

Woldemar
04-01-2008, 13:25
Не съм и се нарадвал ама много коли ми се събраха и започнах по рядко да я карам. Та затова ако някой има мераклия мога да му я продам.

Бобби
16-01-2008, 08:57
Те другите, заслужават ли да ги караш :?: