View Full Version : Няма циркулация през радиаторчето на парното + загрява
ALFA CORSE
26-12-2007, 19:12
Реших, да отворя нова тема, тъй като старата, в която писах е по-скоро стъпките по смяна на антифриз, а тука си има проблем, който вече цяла седмица не може да се реши, дори и след днешното 7 часово обезвъздушаване :shock:
След смяна на антифриза няма циркулация през радиаторчето на парното. Радиаторчето не е запушено, вече е промито и двете тръби към купето са студени, като днес входящата започна да стопля слабо.
При каране в градски условия както си държи 90 градуса, по някое време започва да вдига температура и става на 105 градуса. Ако работи достатъчно дълго време продължава да отива и нагоре.
Отпада запушено радиаторче на парното.
Отпада термостат, вече е сменен.
След толкова обезвъздушаване не мисля, че е останал въздух.
Варианти за проблема:
водна помпа
гарнитура на глава
може би все пак въздушна възглавница :?:
пукната глава
Отворен съм за всякакви мнения, съвети и опит по въпроса :D
trustworthy
26-12-2007, 19:37
На мен на помпичка ми мяза :roll:
Здравей , първо весела коледа . Сега по темата , на мен по симптомите прилича на водна помпа която работи от време на време , ако е глава /пукната или гарнитура/ има и други съпроводителни и по явни симптоми.
Как промива системата щото може и да е запушена ?
Цялата система ли проми или само радиатора на парното?
ALFA CORSE
26-12-2007, 19:43
Няма запушване по системата :roll:
Аз имах проблем с Марея-та,загряваше и ....накрая видях че тръбичката,която влиза в казанчето с водата е запушена и практически водата не циркулира през него иначе термостата се отваряше,парното работеше,ама колата загрява(аз междувременно смених и термостата),ама като отпуших тази тръбичка се оправи.Може да е било и от термостата,ама мисля че е по-скоро от тръбичката,защото това ми се случи на пътя и аз го пробих,но проблема не се оправи,чак като почистих тръбичката се оправи.
Аз имах проблем с Марея-та,загряваше и ....накрая видях че тръбичката,която влиза в казанчето с водата е запушена и практически водата не циркулира през него иначе термостата се отваряше,парното работеше,ама колата загрява(аз междувременно смених и термостата),ама като отпуших тази тръбичка се оправи.Може да е било и от термостата,ама мисля че е по-скоро от тръбичката,защото това ми се случи на пътя и аз го пробих,но проблема не се оправи,чак като почистих тръбичката се оправи.
нещо такова имах предвид :!:
и все пак как проми системата :?:
ALFA CORSE
26-12-2007, 20:22
С надуване, то иначе няма как
С надуване, то иначе няма как
в смисъл , че може да има варовикови отлагания или друга гняс , които да са запушили накоа по-тясна магистралка и там да прави въздушната възглавница.
такива запушвания / или стеснявания/ мисля ,че с надуване няма да се махнат
The_Game
26-12-2007, 22:38
Само да спомена, че ако ти е пукната главата или с издухана гарнитура нивото на антифриза ще намалява.
Ще има малко балончета въздух и на малки обороти като работи и даваш ряско по много газ ще се увеличават балончетата
:roll:
И аз си мисля, че е помпа.
ALFA CORSE
28-12-2007, 12:57
Мдам, водна помпа...
При абсолютно всички случаи не я карай така! Отиди на майстора да замери с колбичка с реактив през казанчето за водата дали ти влизат газове в антифриза. Според мен това си е чиста гарнитурка. Отивай преди да си изкривил безнадеждно главата.
ALFA CORSE
28-12-2007, 15:50
Както вече писах по-горе водна помпа беше проблема.
trustworthy
28-12-2007, 19:45
Сега можеш да си оправиш подписа вече :)
Нали ти показах как беше сцепена турбината при мен още август.??
А и беше време съдейки по моя пробег.