Log in

View Full Version : Като е студена стърже откъм ремъка

Chimev
26-12-2007, 19:45
Започна сутрин като я паля да стърже откъм ремъка за динамото климата и т.н.(не знам как се казва). Днеска се въргалях да чуя точно откъде идва, че се притеснявах да не е от агренажния, но не е от него. :kicking: След 5 мин. спира шумотевицата. То ясно, че ше се ходи по майстори, ама да си питам, а и трябва да нощува в сервиз, защото го прави само като е съвсем студена :drunk:

hsr
26-12-2007, 20:00
И аз съм така вече няколко месеца ! Отначало беше по-леко,но напоследък като позастудя повече се доста се усили.При ,мен мисля,че е разбит някой лагер и като дам повечко газ освен стърженето ми "присвирва" ремъка.Чакам само да се постопли малко времето и свалям динамото да го нося на ремонт.Дано само не се окаже от компресора на климатика, че там незнам как ще се процедира :roll:

Xtrime7
26-12-2007, 20:38
Ако е от лагера на климатика стува около 50-60лв.Но ще трябва да е във сервиз.Докато не се види не е сигурно какво е.

hsr
26-12-2007, 21:01
:shock: Къв е тоя лагер за 50 лв. ? Аз немога ли да сложа по-къс ремък и да не минава изобщо през компресора :twisted: :lol:

Xtrime7
26-12-2007, 21:41
Но след като е дошло лятото какво правим.А???

viper70
26-12-2007, 22:31
ша маа по без потник :twisted:

SMIR
27-12-2007, 08:56
Май е от динамото като се намокри и при мен свири леко

hsr
27-12-2007, 10:31
Но след като е дошло лятото какво правим.А???

Ем че то колко е лятото,3-4 месеца се някак ще ги изтикаме :lol: Жамовете долу и чалгията на макс :evil: :roll2:

diapper
27-12-2007, 10:45
Същата работа,сутрин жули яко позагрее малко и утихне,снощи каот я палих беше напълно изстинала напрао свиреше тъкмо чакам да минат празниците и излитам кам Сашо да я чуе :D

BillyBoy`
27-12-2007, 10:48
аз имам същия проблем като запаля колата се чува подобен шум скоро ми правиха ремонт на динамото сменяха лагери имаше и една ролка отишла и нея смених но шума си остана и се появява само когато колата е студена като поработи известно време и утихва

Chimev
27-12-2007, 11:21
Ясно, една от редовните детски болести на алфа :lol: . Ше се влиза в бокса след нг :cheers:

code
05-01-2008, 08:10
Днес сутринта я паля на -9 градуса и опа - същия филм. Стърже направо мамата си .... 3-4 мин стърга и освен това от скоростите влизат само 1ва и 2ра :? :twisted:

Chimev
05-01-2008, 11:13
Днес сутринта я паля на -9 градуса и опа - същия филм. Стърже направо мамата си .... 3-4 мин стърга и освен това от скоростите влизат само 1ва и 2ра :? :twisted:
Сори за офф-а, при мен скоростите на студено влизат прекрасно, доста ме учудва това :roll:

Xtrime7
05-01-2008, 20:06
Мойте скорости пък като е постояла на-10,15градуса,и първоначалното е като леко раздвижване.Но е от жилата, пък и газих дълбок сняг.

vilislav77
05-01-2008, 23:26
колеги същия проблем имам ужасен шум от пистовия ремак. Смених ремака,всички ролки,лагерите на алтернатора и пак шуми.Ако намерите решение моля пишете.

Chimev
06-01-2008, 00:16
колеги същия проблем имам ужасен шум от пистовия ремак. Смених ремака,всички ролки,лагерите на алтернатора и пак шуми.Ако намерите решение моля пишете.
В такъв случай нещата отиват към динамо, водна помпа, компресор клима...стеснихме кръга :lol: . Явно е един от редовните проблеми, некой не го ли е решил тоя проблемта да не се главоблъскаме ние страдащите :brickwall: ?! :gayfight:

code
06-01-2008, 09:03
Днес пък ми се стори, че шуми от хидравликата на волата, като дръпнах с шприца стои маслото едно такова като боя металик. Ако и там са хакали добавка е.. му майката. Вече един път дръпнах с шприца колкото можах и сложих нов АТF и волана доста олекна. Днес сутринта я повторих същата процедура за всеки случай, че да видим . . . :x

Yon
08-01-2008, 12:08
Днес пък ми се стори, че шуми от хидравликата на волата, като дръпнах с шприца стои маслото едно такова като боя металик. Ако и там са хакали добавка е.. му майката. Вече един път дръпнах с шприца колкото можах и сложих нов АТF и волана доста олекна. Днес сутринта я повторих същата процедура за всеки случай, че да видим . . . :x

Смени маслото и Смени ремъка :wink:

Chimev
08-01-2008, 15:04
Това стържене от стара хидравлична течност ли е? Имал ли си проблема или е просто предложение? :roll:

f0rce1001
09-01-2008, 16:44

А резултата какъв е? Да знаеме и ние скърцащите какво да направим и какво не :)

siso22
10-01-2008, 15:24
според мен е от лагера на динамото и моята скърца така и като го слушам маи от там идва

code
10-01-2008, 17:59

А резултата какъв е? Да знаеме и ние скърцащите какво да направим и какво не :)
Горе съм искал да напиша "волана" :o Откакто направих процедурата нищо не стърже :?

Chimev
10-01-2008, 18:47
Екстра, значи да сменяваме хидравличната течност и да стискаме палци :lol:

code
12-01-2008, 08:23
Пак си стърже :twisted: като паднат много температурите стърже. Давам газ до 2000об, волана малко наляво надясно и се оправя. Пак ще пия кафенца по сервизите, каръшка работа :twisted:

code
16-01-2008, 14:39
В интерес на тия, които ще си блъскат главите с това стържене при следващото падане на температурите ще кажа че с тоталната смяна на АТF-а проблема изчезна. :) откача се единия маркуч после пълен ляв пълен десен на изгасена кола. Доляхме някъде литър и после пълен ляв пълен десен на запалена кола и това е. Какъв мазгоч изтича просто не е за гледане . .

hollyman_R
21-01-2008, 18:43
Колеги, извинявайте, ама съм гола вода. И при мен е същия проблем та да ми кажете к`во е туй ATF и за к`ви пари става дума?
Ама не се смейте дееее.....

hollyman_R
21-01-2008, 18:44
Колеги, извинявайте, ама съм гола вода. И при мен е същия проблем та да ми кажете к`во е туй ATF и за к`ви пари става дума?
Ама не се смейте дееее.....

tonov
21-01-2008, 18:49
ATF - Automatic Transmission Fliud - демек масло за автоматични скоростни кутии. Такова се сипва на хидравликата на волана :wink: Цената е според марката, около 10 лв/литър

Chimev
31-01-2008, 10:08
В интерес на тия, които ще си блъскат главите с това стържене при следващото падане на температурите ще кажа че с тоталната смяна на АТF-а проблема изчезна. :) откача се единия маркуч после пълен ляв пълен десен на изгасена кола. Доляхме някъде литър и после пълен ляв пълен десен на запалена кола и това е. Какъв мазгоч изтича просто не е за гледане . .
И аз я направих тая работа, но резутат никакъв. Може би трябва малко време да мине, или? Ония ден откачихме маркуча при казанчето, изтече към 750мл. въртех и волана и на другата сутрин същата работа :roll:

Zafo_84
31-01-2008, 23:09
Колеги като чета вашите обяснения за това ужасно стържене все едно ми говорите за моята кола,явно няма решение на този проблем,а това е така за да не тръгваме на студен мотор, :shock:

Mind_Control
31-01-2008, 23:16
По принцип ако ви свирят ремъците значи са разхлабени! Къде се хвърлихте на лагери и т.н.

Mury
02-02-2008, 18:18
По принцип ако ви свирят ремъците значи са разхлабени! Къде се хвърлихте на лагери и т.н.

Тва не е вярно колега :idea: :idea: ремък може да свири и от престягане,старост,влага и т.н. :wink: :wink: Може и от разбит лафер да свири :wink:

JORDI
02-02-2008, 18:49
Това е вярно колега, но в действителност се случва да свири и предния / по-големия / лагер на генератора, когато се пренатяга ремъка!