Log in

View Full Version : Каква е тази Алфа...

гостенин
27-12-2007, 09:16
Здравейте колеги.Все още несъм собственик на автомобил от марката Алфа Ромео,но след вчерашната ми дори и задочна среща с една Алфа съм много запален да чуя нещо за това чудо. Та да ви кажа,каква ми беше срещата с Алфа-Ромео. Вчера се връщах с мой приятел от Русе към София.Движехме се с неговата кола- БМВ 330d купе,която е 2004г. и мощност,ако се нелъжа 204 к.с. За мене тази кола върви невероятно и е удоволствие да се кара,защото ускорението и демаража е страхотно. На една дълга права той понатисна педала, но случайно аз погледнах в страничното огледало и видях,че една кола малко по-назад от нас също се движеше доста бързо. И понеже виждах,че светят ксенони си рекох,та това е нещо също сериозно,като БМВ,Мерцедес,Ауди или нещо подобно. Продължихме да натискаме и в един момент погледнах нашият километраж,който сочеше 250 км/ч,но за наше най-голямо учудване колата зад нас ни беше доближила и за ужас подаде ляв мигач и ни изпревари.Наистина изпреварването стана по-плавно,но като видях емблемата на Алфа Ромео и се изумих. След това намалихме осезаемо темпото,заради пътната обстановка,но когато трябваше да изпреварваме,мислехме че ще я бутаме отзад,но уви тя се изтрелваше още по-здраво.Тя отби към Плевен и за жалост се разделихме.Става дума за Алфа 155,черна на цвят,но беше много мръсна та може и да сгреша. Има заден спойлер,тъмни стъкла и ми се стори, че е по-ниска. Сигурен съм,че беше със ксенонови светлини. Моля ви,кажете кой е най-якият мотор на тази Алфа и дали без доработки е така бърза. Пък може и някой от вас да я е карал,тази същата машина. Силно съм впечатлен и ако пише във вашия форум нека сподели нещо,ако желае.
Бъдете здрави! Весело посрещане на Новата година!

AlfaRomeo
27-12-2007, 09:48
Колега Алфата е била 155 Q4,черна със ксенонови фарове,софииски номер 1155 колата е на колегата zlia,всеки който се е возил остава потресен от ускорението на колата...Може да видиш във раздел Продава има заглавие 155 Q4 там е описано какво има на колата,какво е сменяно,цената и снимки дори.Ако я познаеш дали е тази.
Беше писал,че ще се подвизава през празниците във Плевен,така че мисля че е той..Надявам се да съм ти помогнал..

п.с Веселко искарване на празниците и на теб ! Всичко най-хубаво.

BillyBoy`
27-12-2007, 10:39
брато напро вади парите и си земи такова чудо за да не ви изпреварва друг път със 250 :twisted:

Absente_
27-12-2007, 10:56
:twisted:

cvetelin
27-12-2007, 12:22
хаха злия напрао е смазал бавареца хахах :)
евала :)

весели празници на всички ;)

cassillas
27-12-2007, 12:36
Малко като ловджииска история ми звучи тоя разказ :tequilla:

MUROMAN
27-12-2007, 14:28
Еи тва е моето скромно мнение.
Поздрави :D

zlia
27-12-2007, 17:06
Не ме намесвайте в тази история.Някой,ако ме е познал лично или записал номера е друго. Няма едно шарено куче по улиците!

AlfaRomeo
28-12-2007, 16:37
Не ме намесвайте в тази история.Някой,ако ме е познал лично или записал номера е друго. Няма едно шарено куче по улиците!

Нали ти каза,че ще си по Плевенско и заради това тебе казах.

wrc
28-12-2007, 18:20
Ебаси логиката :tooth:

zlia
28-12-2007, 18:42

Нал

и ти каза,че ще си по Плевенско и заради това тебе казах.
Да бях,но нищо друго поне за мен.Ако някой ме е видял,то това може да е колегата с 156 селеспийд и ако не се лъжа с номер С 7719...Имаше все пак задръстване на магистралата.

AlfaRomeo
29-12-2007, 01:22
Ебаси логиката :tooth:

Амм човека каза 155 вървежна много,маиче нема мноого q4-ki :)

wrc
29-12-2007, 21:42
Kато няма Q4-ки,има 2,5 V6,и те понаварвяват ко да е

nelim
29-12-2007, 22:59
Ах как ги обичам тия новите БМВта... да ги гледам как се смаляват в огледалото. Добре че не сме се засекли по пътя, че гостенина ще прекара празниците в търсене на АЛФА, за да си направи подарък за Нова Година.

75 2.0 turbo
30-12-2007, 00:59
................

AlfaRomeo
30-12-2007, 04:51
wrc Може и така да е :) извинявам се за неточния отговор или ако съм подлъгал колегата,който пита..

гостенин
30-12-2007, 09:36
Благодаря ви, колеги,но и аз поразпитах за такава кола,та ми казаха че имало няколко такива машини у нас,които са пипани допълнително и добре вървят. Може и споменатият от вас колега да е бил,но да скромничи,а може и друг да е бил. Но както и да е,ясно е че има такива расови модели.
Весело посрещане на Новата година!

vladu
31-12-2007, 00:17
бат тея дет на бг пътища ще те изпреваярят с над 250 са мит.

AlfaRomeo
31-12-2007, 03:20
бат тея дет на бг пътища ще те изпреваярят с над 250 са мит.

Влади,що да са мит е :) Невиждаш ли,че ги има още

vladu
31-12-2007, 10:10
за да те изпреварят докат си караш с 250 трябва да са поне с 260.
q4 развива 225.
за да дигне 260+ си мисля, че няма да стане само с елементарен тунинг (чип, филтри, генерация и тн), а нема да е лошо да е и с валове, скоростна кутия и ... да си кажа не съм много компетентен май ... но въпросния тунинг стеснява кръга на алфите до 2. по описанието черна+ксенон ... май е точно една.

но да кажем колата е тунингована както си пише по дебелите книги.

е кажи ми къде в споменатия участък има ПЪТ който да позволява тея скорости и то толкова време респективно разстояние (изпреварването не става за 2 сек нали) и то в тоя сезон. и най-малкото човека трее да е луд за затвор (то май въпросния собственик си е луд де)

и все пак някой послъгва ми се струва с километражите... намалете с 10% и си стискаме ръцете.

Mury
31-12-2007, 12:48
за да те изпреварят докат си караш с 250 трябва да са поне с 260.
q4 развива 225.
за да дигне 260+ си мисля, че няма да стане само с елементарен тунинг (чип, филтри, генерация и тн), а нема да е лошо да е и с валове, скоростна кутия и ... да си кажа не съм много компетентен май ... но въпросния тунинг стеснява кръга на алфите до 2. по описанието черна+ксенон ... май е точно една.

но да кажем колата е тунингована както си пише по дебелите книги.

е кажи ми къде в споменатия участък има ПЪТ който да позволява тея скорости и то толкова време респективно разстояние (изпреварването не става за 2 сек нали) и то в тоя сезон. и най-малкото човека трее да е луд за затвор (то май въпросния собственик си е луд де)

и все пак някой послъгва ми се струва с километражите... намалете с 10% и си стискаме ръцете.

И аз се замислям за една черна кола,ма незнам дали е бил той :twisted: :twisted: по думите на колегата наистина требе да е била само тази кола,макар че и на Киро колата е доста яка :idea: :idea:

Црън пипер
31-12-2007, 18:28
Пичоуе срещат се още зли кучки ,но наистина по тея калпави пътища къде ще дигнеш ти 250 на спокоиствие :shock:

BOBBY PLEVEN
31-12-2007, 21:23
Аз на моито съм му правил и 260 след като махнахме ограничителя.Стига да си луд и да те ядосат с Мерцедес а ти да караш БМВ се дигат :D :D :D Особено около Чирпан е много широко и без проблем се правят на връщане от Варна пак има много широко място пак се правят без проблем.Даже и на Хемус съм развивал доста високи скорости ама там не е препоръчително.Да сме живи и здрави и ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА :D :D :D

DiStefano
01-01-2008, 00:46
особено около Чирпан верно е много широко
ама има и адския страничен вятър
точно там преди месец тествах за макс. скорост
и вервай ми не стана както го мислех

а да и оная реклама по повечето автомобилни издания у нас
на Порше 911 Турбо:
София - Слънчев Бряг 1 час и 19 мин
ндааааа ... ба го у врътолета

nelim
01-01-2008, 10:47
Тествано- сaмо с чип и спортен филтар- 7900 оборота и 260км/ч с кола на 11 години.... :drive:

nikkysix
02-01-2008, 10:46
ЧНГ на всички!да се зариете със здраве дано!
питам се вие като нарушавате правилника за движение,дали си пускате личните данни в общественото пространство? човека питаше само за модела,а вие ...! то не става само с ядене!

BOBBY PLEVEN
02-01-2008, 10:59
Ииииии вярно бе Ч.Н.Г на всички колеги.Верно да се пруснем от здраве и живот и само хубави моменти.Да аз си пускам данните.Истински са.Защото това е като преписването в училище.Ако не те фанат после върви доказвай. :D :D :D Ама ми хареса колегата с 7900 оборота майкооооооо лудница.Вътре сигурно звука е невероятен. :D :D :D При мен 260 на 6600

Mury
02-01-2008, 15:56
Ама ми хареса колегата с 7900 оборота майкооооооо лудница.Вътре сигурно звука е невероятен. При мен 260 на 6600

И то с 4 цилиндров двигател :wink: :wink: аз мойат само до 220 съм я пънал,но имаше още доста :twisted:

nelim
02-01-2008, 16:44
"Защото това е като преписването в училище.Ако не те фанат после върви доказвай. :D :D :D
Да бе правилно... Ходи доказвай. Може и да съм излъгал, може и снимката с фотошоп да съм я правил.... :notify:

fiore
03-01-2008, 12:54

Нал

и ти каза,че ще си по Плевенско и заради това тебе казах.
Да бях,но нищо друго поне за мен.Ако някой ме е видял,то това може да е колегата с 156 селеспийд и ако не се лъжа с номер С 7719...Имаше все пак задръстване на магистралата. краставите кучета се надушват:))) и аз забелязвам номера на готини алфи:)))