View Full Version : Смяна подгревни свещи
Колеги от около 6 месеца ми свети лампата за изгоряла подгревна свещ, но така и не си направих труда да ги сменя докато колата палеше все по-трудно и днес сутринта изобщо не запали :( .Предполагам 4е пове4ето от свещите са за смяна.Би ли ми обяснил някой къде то4но се намират тъй като от горе виждам само дюзите.Прочетох 4е доста колеги си ги сменят сами но никой не каза къде точно са.Между другото къде се намира и релето което ги управлява защото не изклю4вам възможността и то да е заминало?
DanewRomeo
28-12-2007, 17:56
Неприятно. Много се чупели при смяна, не ти го пожелавам, разбира се. И аз имам една отишла, чака ме и това...
trustworthy
28-12-2007, 19:34
На колко градуса я пали последно? В какъв смисъл 'не запали'? Падна ти акумулаторът или въртиш и въобще не пали?
Кофти ситуаия със свещите.Те стоят малко под дюзите,леко наклоннени със черни шапчици/ВНИМАТЕЛНО СТЯХ че се чупят при вадене/ след като ги издърпаш вземи 12волта пробна лампа и я постави на кабелчето а щипката на маса и подаваш контакт.Ако ти светне значи релето пуска ток.Пък за свещите ще е най-добре с по дебел кабел ОПИРАШ ГО НА ВЪРХА НА СВЕЩА А ДРУГИЯТ КРАЙ ГО ДОПИРАШ ДО ПЛЮСОВАТА КЛЕМА ако преизскрява значи работи.И без много напъване ги развивай че се късат и става О МАЙКО .Успех.
Палих я днес на около 0С.Акумулаторът върти много здраво,ток има колкото иска6,гориво има (развих едната тръби4ка до дюзата т.е. помпата работи)но не пали.Имам съмнения 4е досега съм карал с една-две работе6ти све6ти и наи-накрая и те са заминали ИЛИ релето не работи.Карах я на автомивка преди 2 дена и от тогава не съм я карал но след мивката си работе6е нормално(двигател не съм мил).Та идеята ми е първо да си сменя све6тите но не знам къде са то4но!
Относно развиването колеги наскоро си купих един страхотен спрей от Практикер (5-6 лева)По-добър е от вси4ки които съм ползвал до сега.Някакъв немски бе6е утре 6те ви кажа марката, за 5мин прави 4удеса!
trustworthy
28-12-2007, 22:17
Палих я днес на около 0С.Акумулаторът върти много здраво,ток има колкото иска6,гориво има (развих едната тръби4ка до дюзата т.е. помпата работи)но не пали.Имам съмнения 4е досега съм карал с една-две работе6ти све6ти и наи-накрая и те са заминали ИЛИ релето не работи.Карах я на автомивка преди 2 дена и от тогава не съм я карал но след мивката си работе6е нормално(двигател не съм мил).Та идеята ми е първо да си сменя све6тите но не знам къде са то4но!
На 0 градуса трябва да запали двигателят и без подгряващи свещи, макар и трудно. Аз съм палил с 3 изгорели (от 4 възможни:)) на тая температура без никакви грижи.
Благодаря на вси4ки които писаха.Днес смених свещите - от 5 свещи 4 не работеха :) просто няма как да запали!Смених ги при майстор за 20лв за6тото като видях къде ги е наврял италианеца ми призля!Направи ми впе4атление 4е с новите свещи пак ми мига лампата на таблото но от сервиза ме увриха 4е след няколко паленета ще изгасне!
Провериха ли дали и новите свещи работят?
Каква марка свещи купи?
Казвам ти го това, защото не веднъж съм виждал и чисто нова свещ да не работи. Не би трябвало да мига след смяна, майсторите си ги говорят тези колкото да не им създаваш проблеми.
DanewRomeo
29-12-2007, 17:41
Да не е отишло релето?
Свещите ги проверих преди да ги сложа,но за релето не са проверявали.Ако сутринта не запали ще се разбере.Марката на свещите не помня каква е - кутийките останаха в колата, но не са от най-скъпите
trustworthy
29-12-2007, 20:29
Свещите ги проверих преди да ги сложа,но за релето не са проверявали.Ако сутринта не запали ще се разбере.Марката на свещите не помня каква е - кутийките останаха в колата, но не са от най-скъпите
Не е нормално да ти свети лампата след смяната :idea: Нещо не са дооправили
На колегата след като ги проверявахме профилактично му светна лампата за подгрева.Оказа се че едното от кабелчетата не беше штракнало добре.Ако можеш с нещо по-широко от шапчиците ги провери.
и моята лампа свети от край време...незнам колко свещи не бачкат, но при всякакви отрицателни температури, пали без проблем...купил съм 5 нови от бош,но не смея преди лятото да ги сменям...та -много внимавай с развиването !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Тази сутрин като я запалих няма6е никакви проблеми и лампата ве4е не мига.Смятам 4е вси4ко е ОК.
Колега mll;Няма да има смисъл чак лятото да ги смениш.
И аз мисля 4е няма смисал да 4ака6.Сменят ги за 20 лв за 1ч.Не си струва сам да се пъне6 щото са на мноо кофти място,мноо работи се разглобяват и трябва инструмент.Проблеми с развиването няма6е - човека беше мноо внимателен
колега,знам че си прав,ама шубето е голям страх като чувам как ги късат, само заради това, а и нямам проблеми никакви с паленето,явно компресията ми е в горни граници и затова смятам да мина метър, а май мина ли до лятото,ще изчакам и есента....иначе си прав разбира се...ЧНГ
колега,знам че си прав,ама шубето е голям страх като чувам как ги късат, само заради това, а и нямам проблеми никакви с паленето,явно компресията ми е в горни граници и затома смятам да мина метър, а май мина ли до лятото,ще изчакам и есента....иначе си прав разбира се...ЧНГ
ндааа
само дето тия свещи не са сложени за украса и без тях се ебава двигателя
иначе жтд и с бутане пали нещо че дизела не палел с бутане ма не си е работа :wink:
колега,знам че си прав,ама шубето е голям страх като чувам как ги късат, само заради това, а и нямам проблеми никакви с паленето,явно компресията ми е в горни граници и затома смятам да мина метър, а май мина ли до лятото,ще изчакам и есента....иначе си прав разбира се...ЧНГ
ндааа
само дето тия свещи не са сложени за украса и без тях се ебава двигателя
иначе жтд и с бутане пали нещо че дизела не палел с бутане ма не си е работа :wink:
...хммм, щом си пали колата-нама проблем, а свети ли индикацията на свещите...за украса са най-много 1 или 2 /изгорели/...а при издухан мотор...и 5 свещи за украса да имаш...ебаването му е ситурно...нищо лично разбира де..ЧНГ
...хмммммм...щом си пали колата- няма проблем...свети ли лампата-аут са 1 или 2 бр свещи....виж при издухан мотор, и 5-те свещи са си почити за украса...и ебаването при палене си е доста по сигурно...чнг
DanewRomeo
04-01-2008, 12:49
Шизофренно включване от mll :D За двигателя не знам, но акумулаторът мощно го издухва. Мине се не мине година и, хоп, аре за смяна. Заеби...
да изровя една тема от прахта , та на 1.9 147 115 к.с как да стигнеме най-лесно до въпросните свещи , че като ги видяхме къде са набутани .... :Bolt:
haljscho
12-11-2010, 23:18
да изровя една тема от прахта , та на 1.9 147 115 к.с как да стигнеме най-лесно до въпросните свещи , че като ги видяхме къде са набутани .... :Bolt:
Ето едно полезно инфо..........
При теб даже е по-лесно, защото кабелчетата са с лулички.
И аз в началото така реагирах,но като запретнахме ръкави работата тръгна и след 2 часа бяхме готови,което за хора които не са сменяли подгревевни си е :pimp: , та да ме извиняват сервизите с техните 40 за тежкия труд :) :please:
Ето едно полезно инфо..........
При теб даже е по-лесно, защото кабелчетата са с лулички.
Мерси , колега много полезно инфо !!!
haljscho
13-11-2010, 18:27
Мери , колега много полезно инфо !!!
:thumbup: Забравих да спомена, че е желателно да се сменят на студен мотор......
spe4elist
13-11-2010, 20:14
:thumbup: Забравих да спомена, че е желателно да се сменят на студен мотор......
И аз да спомена, че е горещо препоръчително да се сменят винаги комплект!
Сменихме свещите и четирите и проблема си остава , свалените си работят се оказа , но така или иначе оставих новите , кажете къде е релето , че май друго не остана какво да е !!
Сменихме свещите и четирите и проблема си остава , свалените си работят се оказа , но така или иначе оставих новите , кажете къде е релето , че май друго не остана какво да е !!
как ги замерва старите дали работят ?
Чистихте ли грешката след смяна на свещите ?
Около 1.2Ω на студено е съпротивлението. Свещите не качват грешка, само свети лампата им (като означението за бобина, навита жичка, на оборотомера)
haljscho
23-11-2010, 20:40
Разгледай тази тема.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42120
Около 1.2Ω на студено е съпротивлението. Свещите не качват грешка, само свети лампата им (като означението за бобина, навита жичка, на оборотомера)
Дават грешка и естествено е хубаво да се истрие.........
Error Glow Plug си вадят грешка в конкретния случай,съпротивлението го знаем колко е,питаме колегата в как го е замервал?
Разгледай тази тема.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42120
Дават грешка и естествено е хубаво да се истрие.........
E, дават грешка. Нали свети лампата им. Но с диагностична програма за компа на двигателя не се хваща искам да кажа. Тя не се иЗтрива, а сама изчезва като оправиш свещите
E, дават грешка. Нали свети лампата им. Но с диагностична програма за компа на двигателя не се хваща искам да кажа. Тя не се иЗтрива, а сама изчезва като оправиш свещите
Лампата след известно време спира да свети ,но в компа грешката си остава като "стара",поне при 147.
Лампата след известно време спира да свети ,но в компа грешката си остава като "стара",поне при 147.
Може. Зависи годината и модела. Има толкова разновидности вече, че ...
haljscho
23-11-2010, 21:32
Може. Зависи годината и модела. Има толкова разновидности вече, че ...
Да прав си на Голф-2 няма нужда да се трие.........
Ако обичаш не ми отговаряи, че кат гледам доста си оспамил раздела..........
Грешката я чистим и пак се появява , а старите свещи не сме мерили а пробвахме на акумулатора и съответно загряха , както и да е сега свещите са чисто нови и пак регистрира грешка , ще гледаме релето.
donMirkoni
24-11-2010, 21:05
извинявам се на колегата че пиша в неговата тема,но аз имам въпрос за свещите за подгряване на антифриза в двигателя понеже я имам тази екстра на моята и ми е интересно има ли и други с нея и дали работят и как са го отремонтирали мерси предварително