PDA

View Full Version : Трябва ли да плащам гражданската отвово

street_fighter
21-07-2005, 17:15
Трябва ли да плащам гражданската отвово при положение че предишният собственик я е платил до края на годината???

търтей
21-07-2005, 17:17
зависи от застрахователя
иди при неговия и провери
но може и да ти се наложи да платиш - по новите разпоредби го е на водача а не само на колата

BatVas
21-07-2005, 17:18
Трябва да отидиш до застрахователя и да я прехвърлиш на твое име-застраховката де. Това е което знам, ама какви са подробностите.....не знам :?

street_fighter
21-07-2005, 17:19
в такъв случай ако ме спрат сега в това положение може ли да ми направят проблем

търтей
21-07-2005, 17:20
в такъв случай ако ме спрат сега в това положение може ли да ми направят проблем
да

MONI
21-07-2005, 17:21
Това с прехвърлянето вече не става.....нова.

Както каза Търтея вече е нещо като на човек......казвам го така щото се опитват да го направят като в чужбина ама нали ги знаете българсите плавни преходи......

Не рискувайте защото има вече случай на познат виновен за катастрофа и познайте дали признават застраховката.......а има и увредено лице.....

BatVas
21-07-2005, 17:22
Може да ти направят проблем. ДА !!!
Абе то не е точно прехвърляне, имаше до скоро вариянт да се издаде нова полица на твое име, ама нали е записана колата в тази полица и тя трябва да се анулира и с парите до края на срока за която е застрахована си прихващат за новата и ти доплащаш малко. Ама за по сигурно трябва да се допитам до застрахователите :?

street_fighter
21-07-2005, 17:25

Както каза Търтея вече е нещо като на човек......казвам го така щото се опитват да го направят като в чужбина ама нали ги знаете българсите плавни преходи......

Не рискувайте защото има вече случай на познат виновен за катастрофа и познайте дали признават застраховката.......а има и увредено лице.....

еее мамка му-тва означава че не мога да я карам още щото от каде сега да правя гражданска пък и тя ще е към 50-60 лв до края на годината,а парите ми малко свършиха

MONI
21-07-2005, 17:26

еее мамка му-тва означава че не мога да я карам още щото от каде сега да правя гражданска пък и тя ще е към 50-60 лв до края на годината,а парите ми малко свършиха

Направи си тримесечна до 1.8 23,75лв а до 2500 е 32,25лв

търтей
21-07-2005, 17:27

иди при застрахователя който е направил полицата - има вариант да ти възстановят неползваната част от старото го и да ти издадат нова полица на твое име

street_fighter
21-07-2005, 17:28
мерси много ама сега никои не работи а баща ми отиде някаде с нея и съм вързан и трябва да видя при кои застраховател беше

едит - на левски съм.

MONI
22-07-2005, 08:55
[quote=MONI]Това с прехвърлянето вече не става.....нова.

иди при застрахователя който е направил полицата - има вариант да ти възстановят неползваната част от старото го и да ти издадат нова полица на твое име[/quote:3jcecvjj]

Да това наистина е така, но трябват няколко документа..........един от КАТ че не е имал ПТП(май е служебна бележка), молба до застрахователя....обаче тя трябва де е от името предишния собственик или той да е издал пълномощно на новия......незнам дали не става и само с писмо че желае сумата да бъде изплатена на новия собственик............и съответно застрахователя прави некви изчисления и връща няква сума според това колко време е ползвана.

street_fighter
23-07-2005, 13:05
благодаря на всички че се отзовахте,вчера отидох до офиса на левски и срещо 5 кинта ми писаха полицата на мое има. :D оттървах се леко от повторна гражданска

BatVas
23-07-2005, 13:32
Нали това разправях,, ама като не бях сигурен - благодаря че споделяш сега вече е съгурно :D :D