View Full Version : Замръзване на вратите
Здравейте,
тези дни като стегна времето и ми се появи проблем с отварянето на вратите, а именно не се отварят. Уплътненията са намазани с глицерин и съм сигурен, че не залепват. Проблемът според мен се крие в централното заключване, защото като се опитам да отключа вратите се чува щракване на за отваряне и след 1 секунда веднага се заключват пак. Ако успея в тази секунда да отворя някоя врата - апаратчетата започват да щракат няколко пъти и след това спират. Когато после се опитам да заключа вратите - не става. Странното е, че винаги шофьорската врата се оказва проблемна и не иска да се отвори след описаните манипулации. Дори и като се опитам отвътре да я напъна - вратата не се отваря. Като покарам малко и позагрее колата - вратата се отваря, даже вчера по време на движение се отвори. Може ли някой да сподели, ако е имал подобни изживявания - как да се справя с проблема, че не ми се влиза цяла зима от предното пасажерско място :(
AlfaRomeo
03-01-2008, 18:20
Колега сори за спама,но имам същия проблем и бих искал и аз съвет.Ако мога да използвам темата ти... Дано някой помогне,че аз даже някой път си влизам от задната врата :shock:
LeoVin4i
03-01-2008, 18:26
Някои с парафин ги мажат, ама пак замръзват. Като се набие много сняг между фугите и няма отваряне. На мене ми остана така дръжката в ръката :twisted: Ма дърпаш там ши са отвори се някога.
днес и на мене ми остана дръжката в ръката... отваря се само задната врата и от там влизам да запаля да позагрее и после се отварят и другите
проблема е в машинките а не в замръзването на уплътнението мисля ...
ина4е си е бати стабилната на пътя излиза и издрапва както и падне
... Ако успея в тази секунда да отворя някоя врата - апаратчетата започват да щракат няколко пъти и след това спират. Когато после се опитам да заключа вратите - не става. Може ли някой да сподели, ако е имал подобни изживявания ... :(
Колега това се получава,защото електромагнита/шалтерчето/ се мъчи да дръпне лостовата система да отключи, обаче тя като е замръзнала и не се движи не му позволява да остане в положение"отключено" и веднага се връща в положение"заключено". Аз реших капитално този проблем с обилно пръскане на цялата лостова система с ВД-40, както и всички движещи се механизми по ключалката! Направи това и ще имаш успех! :D
trustworthy
03-01-2008, 21:12
Същото ми с еслучи и на мен днес. Издебнах задната врата да я отворя в промеждутъка м/у отварянето и затварянето. После раздвижих централното на двете предни врати и си се оправи. Определено силиконовият спрей, който пръснах преди седмица, помогна доста за лесното отваряне на вратата
единствения вариант е да издебнете промеждутъка преди да върне обратно. аз съм така сяка сутрин като е по студено :D
Явно този проблем ще се оформи като често срешан дефект,на мен също ми замръзва шофьорската врата и както казва колегата marrrto като отключи веднага трябва да дръпнеш :wink:
аз обаче докато се усетя къф е номера записах 2-3 влизания през багажника :D
И аз съм със същия проблем като застудее....и затова не заключвам вратите, а само пускам алармата и толкоз...гадно...
1.Тупал гараж
2.свалиате корите
3.Праскате с ВД-40
4.Поливате обилно с масло
5.trouble каде в сливен паркираш :go:
и при мен така... ама шото си я мия всяка вечер на автомивка
AlfaRomeo
04-01-2008, 02:45
уникален,как ще влизаш през багажника е :) Дебниш там задните ако треа да влезеш.АЗ от там се намъквах 1 път:)
единствения вариант е да издебнете промеждутъка преди да върне обратно. аз съм така сяка сутрин като е по студено :D
съгласен съм! и при мен така стана!
уникален,как ще влизаш през багажника е Дебниш там задните ако треа да влезеш.АЗ от там се намъквах 1 път
колега аз съм със 145 при мене задни няма единствения варианте беше през багажника :D :D :D
1.Тупал гараж
2.свалиате корите
3.Праскате с ВД-40
4.Поливате обилно с масло
5.trouble каде в сливен паркираш :go:
Защо бе рижко :)....искаш да тестваш алармата ли :)....пред работа си стои колата денем, а нощем в гаража ;)
При мен пък ключалката не замръзва (често я пръскам с всякакви гадости :) )., но.......на външното уплътнение (това на тавана) като се събере 1/2см лед и като се лепне вратата.....отварянето е кошмар. Ако на някой му се случи такова нещо, препоръчвам:
1. Ако има под ръка топла вода, полива точно по ръба на вратата, изчаква 1-2 секунди (не повече, зашото при -15 топлата вода бързо замръзва :) и след това дърпа;
или 2. С едната ръка повдига бравата на вратата, а с другата ръка дърпа вратата за ръба - това с цел да не ви остане дръжката в ръката. Изобщо това второто си е добре да си го правите винаги, когато вратата не се отваря и прилагате сила. Това е моя опит, някой друг ако е разработил други методи......
П.П. На 164-ката няма такива проблеми
kalfa146
04-01-2008, 09:34
Като покарам малко и позагрее колата - вратата се отваря, даже вчера по време на движение се отвори. Може ли някой да сподели, ако е имал подобни изживявания - как да се справя с проблема, че не ми се влиза цяла зима от предното пасажерско място :(
Здрасти, и аз бях така, през пасажерската врата, оти като напна шофьорската после не се затваря и трудно се шофира само с една ръка (другата държи врата...) :) Аз ползвах ВД 40, няколко пъти лани... и май чак сега бера плодовете на труда си.... Днес при -15С ми се отвори без да се замисли. Както каза колегата SIS хубаво е да се тртира редовно и постоянно!!!
Колеги има още един метод за ключалките. Обливане с антифриз, най лесно става със спринцовка... Преди седмица впръсках на всяка врата по една спринцовка - 5мл. и мисля, че проблема е решен успешно...
Не разбрах само задължително ли се сваля кората на вратата или и през ключалките може да се пръсне с WD-40?
kalfa146
04-01-2008, 16:41
Не разбрах само задължително ли се сваля кората на вратата или и през ключалките може да се пръсне с WD-40?
Аз лично съм против такива интервенции, за това не ги свалих. Напраскай ключалките и бравите.
TRILL-KILLER
04-01-2008, 16:47
по една спринцовка глицерин в ключалките върши чудесна работа!!поне при мен де :?
venci-aleks
04-01-2008, 17:32
Изключваш алармата вратата се отключва и заключва пак, отключваш с ключа и успех при дърпането на вратата.
Всички сме така,няма оправия :wink: :wink: :wink: и мойте сега не иска да се заключи,и я оставих отключена :twisted: :twisted: :twisted:
Уточнявам, ВД40 се продава с една тънка тръбичка, с която можеш сравнително лесно да достигнеш през външната дръжка до лостовата система при ключалката и пръскаш смело и обилно.Течноста се стича по телчетата и успява да смаже движещите се части. Абе, дет видиш малка дупчица с подстъп към вътрешноста пръскаш без да те е грижа!По същия начин и външно всички механизми дето виждаш и...си щастлив- без да сваляш корите! Да не забравиш с мека кърпа да обереш външно стеклия се препарат, че събира много пепел! За 5 минути работа! Успех! :D
Vankata85
05-01-2008, 14:55
и вчера вечерта отворих багагника и датчика дето показва за вратите дали са отворени остана да свети постоянно.днес отворих там дето са кабелите на багагника на 146 Ти и видях някав маркуч е скасан пречупил се е щото е замразнал чупи се като солети тои ли показва дали е затворен багагника че другите гици са здрави моя помогнете
Vankata85
05-01-2008, 14:55
вчера вечерта отворих багагника и датчика дето показва за вратите дали са отворени остана да свети постоянно.днес отворих там дето са кабелите на багагника на 146 Ти и видях някав маркуч е скасан пречупил се е щото е замразнал чупи се като солети тои ли показва дали е затворен багагника че другите гици са здрави моя помогнете
Христо_Сираков
05-01-2008, 14:56
на мен пък ми замръзва само предна дясна врата
kiril_stanev
05-01-2008, 21:11
Напълно съм сагласен със SIS за замръзналите уплатнения на вратите топлата водичка е голям помошник сутрин като е сковал леда.
А иначе за механизма на вратите аз използвах гресчица, и сега си работят безотказно вратичките. Според мен просто самия механизам на вратите пресъхва от дългогодишната употреба, и от студа стоманата замръзва. И се нуждае от добро смазване.
Поне аз така си го обяснявам, и по този начин съм се справил с проблема, засега. :D
Напълно съм сагласен със SIS за замръзналите уплатнения на вратите топлата водичка е голям помошник сутрин като е сковал леда.
А иначе за механизма на вратите аз използвах гресчица, и сега си работят безотказно вратичките. Според мен просто самия механизам на вратите пресъхва от дългогодишната употреба, и от студа стоманата замръзва. И се нуждае от добро смазване.
Поне аз така си го обяснявам, и по този начин съм се справил с проблема, засега. :D
Тц. За механизма не е точно така! Мойте брави толкова добре съм ги намазал и оня ден блъсках като на Москвич та да се затвори :cussing:
Чета мненията и си давам сметка, че повечето проблемни врати са предните. И си мисля, че лятото там най-често се отварят прозорците. Възможно ли е според вас от самото движение на стъклото уплътненията да се износват и оттам при първите снегове да прониква влага до механизмите, която впоследствие замръзва?
Чета мненията и си давам сметка, че повечето проблемни врати са предните. И си мисля, че лятото там най-често се отварят прозорците. Възможно ли е според вас от самото движение на стъклото уплътненията да се износват и оттам при първите снегове да прониква влага до механизмите, която впоследствие замръзва?
Възможно е, дори бих добавил, че е основната причина за повечето проблеми по механизмите намиращи се вътре :!:
trustworthy
05-01-2008, 23:52
Проблемна е марката ;) На деу ланос с 4 ел. стъкла, без климатик (т.е. стъклата се ползват много интензивно) един път дори за вече почти 10 години не се е случвало да замръзнат механизми
Satanism
04-01-2009, 18:24
WD40, момчета.Само тва спасява...хубаво окъпах колата една сутрин.И в ключалките, и на самите механизми от страни.От 1 седмица не ми е замръзвала нито една врата...а преди всеки ден се състезавах с централното да си влезна в колата сутрин....
filip_gad
06-01-2009, 11:30
Здравейте, аз бях със същия проблем, замръзваше ми палеца за отключване (съответно и заключване :) ) на щофьорскара врата. Доста се тормозих с влизания от багажника или да дебна секундата между отключването и заключването докато и аз не взех ВД40 и напръсках вратата отвъртре покрай лосчето за отваряне и покрай палеца и вече си свиркам цял месец :)
Дано съм бил полезен :gruebel:
DJ Vladic
06-01-2009, 12:26
:rotfl: Позната исрория.Аз една сутрин обикалях като котка 10 мин. около колата да я отворя.После още толкова да я затворя.Палците бяха измръзнали.ДУХАШ в ключалгата и се оправя работата!
filip_gad
06-01-2009, 14:33
При мен единия път така се получи, че я запалих и затворих вратата и О, ужас колата заключена и запалена и аз навън :) е, добре, че бях пуснал парното че след около 20-тина мин се поразмрази и си влязох ама беше голям шок :confused:
Хахахаха и аз така!!!
Айде наздраве за нашите капризни италианки :cheers:
poison1912
07-01-2009, 12:00
ами на мен честно казано ми се случи оня ден за 1-ви път и кво да ви кажа-нямаше друг начин освен да влезна през багажника понеже нито една от вратите не се отвори. след като влезнах отвътре е отворих без проблем,5-мин. да загрее и пак си е пушка!!!:biker:
jivko841211
07-01-2009, 17:21
хора и аз сам така с мойта 145 само че при мене не са отключват и заключват ами седиат в някво никво положение и като драпна са отваря обаче елате после ме гледай как се обикаля да я заклуча че некои пат нестава а от началото и аз сам влизал през багажника :)
AndreyVelikoff
19-01-2009, 21:58
WD40 RULEZZZ! Иначе и според мен проблема е от уплътненията на прозорците. Та като стана дума за тях,някой да знае каде има и колко струват?
хора и аз сам така с мойта 145 само че при мене не са отключват и заключват ами седиат в някво никво положение и като драпна са отваря обаче елате после ме гледай как се обикаля да я заклуча че некои пат нестава а от началото и аз сам влизал през багажника :)
abe i az nemoga da si otvarqm vratite
kakvo da parvq POOOOOMOOO666T
Преди всичко пиши на КИРИЛИЦА!
Проблема със замръзващите уплатнения най-лесно и ефективно се решава със силиконов спреи за гумени уплатнения.
Колеги , като стана въпрос за уплътнения по вратите ... от както съм взел Алфа-та , като карам над 60-70 км/ч започват адските шумове от към моята врата ... Не знам точно откъде се получава , интересното е че въздух не влиза , но има адския шум ... Ако карам над 100-120 тогава вече става наистина дразнещо ... Само СД-то ме спасява , но не е си работа така. Имали ли сте такъв проблем и някой знае ли на какво се дължи ? И съответно как да се предотврати ? :dunno:
Може да не е от уплътнението. Пробвай с напасване на бравата.
Може да не е от уплътнението. Пробвай с напасване на бравата.
А какво ще рече напасване на бравата ? :)
Частта, която е на купето и към която се "захваща" палеца на бравата когато затвориш, може да се мести. Отбележи първо старото положение, за да може да го възстановиш ако няма ефект. Полсе разхлаби двата болта и може да поместиш. Примерно ако я вкараш леко навътре, вратата ще започне да се затваря по-плътно.